Katrineholm

kommer ni ihåg att jag nämnde här om dagen att jag skulle göra någonting roligt i veckan?
Nu är det bestämmt iallfall, jag åker på semester till katrineholm på Torsdag och tar tåget hem på söndag. Biljetterna är bokade och jag åker från mora 12.28 byter i sala och sedan direkt till K-holm.
Ska bli så sjukt kul att komma ner till mina galna människor som jag har saknat i ett helt år nu

gamla gamla gamla bilder :D


H&H

Som jag skrev tidigare hoppade jag Helge idag, vi satte upp en liten bana. Så klart med alla titthinder, vilket jag tycker alla unghästar ska vänja sig vid redan från början.
Han var inte als så frammåt som jag är van vid, så när jag låg lite stort och klämde på honom utan respons blev det en mindre krash och han slog huvudet rakt i min näsa och läpp, jag ver helt övertygad om att det skulle börja blöta då den knakade till ganska rejält, men som tur är gjorde den inte det :D Är lite svullen och har lite ont, men som dom smällar vi ryttare är van vid är lite int i näsan ingenting.
Hoppade iallafall runt banan nån gång till och sista rundan var klockren, förutom att jag var lite överdriven med överlivet och han petade ett.
Hoppade även 21m relaterat för första gången, och han gjorde det riktigt bra. Super kul!

Hasse fick gå ut en sväng med lite längre travsträcka och tog lite galopp, så grymt härligt att rida honom igen. Han är även super fin i munnen, har bytt bett från ett nova bett till ett delat äppel bett, har även bytt ut KRAFT rider mot KRAFT sport. Så nu går han altså på KRAFT grov, KRAFT sport och havre.
 Han är lite små galen och het, men hellre det än loj som han var före vilan :)

Imorgon ska jag ha lektion med Agent, rida och sen hjälpa Marie med hoppningen på eftermiddagen.

hittade en bild från mina och Hasses första tävling -08


Lunch

Har varit in och gjort en snabb dusch efter hoppningen med Helge, berättar mer om det senare. Nu ska jag ner till min älskade farmor och äta lunch :D

bilden har jag snott från susannas blogg ;D


Rygg resningar

Har börjat med mina dagliga rygg resningar igen efter ett litet upp behåll. Att träna upp bålstabiliteten speciellt för oss ryttare är väldigt viktig då det är den delen vi håller upp oss med. Jag gör 80-100 per dag och använder mig av min pilates boll.
Jag lägger mig altså över bollen och har bordet som stöd för mina fötter, sedan är det bara att sakta ta upp överkroppen i en raklinje med resten av kroppen, hålla någon sekund och sedan slappna av.
Jag kör ca 20 på rad, vilar någon minut kör 20 till osv.

Det är jobbit i börhan, men efter att man har ått rutin på det blir det lättare och lättare, men det viktigaste är att jag känner skillnad i ridningen. Jag orkar hålla upp hela mig på ett annat sätt och orkar rida ihop hästarna lättare.
Så det är ett riktigt bra tips:)


beställt

Nu finns det ingen åtrvändo, hjälmen är beställd. Charles Owen Ayr8 leather, marinblå/silver i strl.57. Beställde från S.E.G company. Jag har aldrig handlat där förut, men dels har jag hört folk som gjort det och är nöjda och dels har de riktigt bra priser på allt :)


Dagens ridningar

Idag började jag sätta igång Hasse, det blev en tur på 30 min med skritt och lite trav. Han känns pigg och fräsh så det bådar gott för den fortsatta ridningen framöver.
Imse fick gå ett dressyr pass nere på klubben, gick bra. Inte lika bra som när man är ute på stora ängarna men han var ändå riktigt pigg och frammåt.
Roger fick gå ett lätt pass på ängen i stackmora, som vanligt var han riktigt ball, speciellt galoppen. Enorm härlig galopp som är luftig och taktmässig. bådar gott inför kvalitén :)

Imorgon blir det hoppning på Helge och ridning på Hasse

bjuder på en gammal sommar bild, med tanke på att sommaren snart är förbi


Ny hjälm

Nu har jag bestämmt mig för att köpa ny hjälm. Det blir nog en Charles Owen ayr8 leather, marinblå /silver. Ska bara se vart ifrån jag ska beställa den :)


2 år

Just idag för 2 år sedan köpte vi världens undebaraste häst, Hannibal Hayes. Grattis på våran 2 års dag :)
 


Snöpligt

Vilken fighter, fy f*n vad grymt jobbat av Linus, att tag sig samman och göra den prestation som han har gjort idag med dem smärtor han verkar ha. I de här lägena är man stolt över att vara svensk även fast det blev en snöplig 4:e plats för Linus, Stålmannen.

bild lånad av google


CHILL

Kom hem ganska tidigt från Torrvål idag, bytta om till vardagskläder och åkte ner med och handlade lite med pappa. Så sjukt skönt att komma ur stallkläderna och bara kunna släppa allt för bara nån minut.
Ikväll ska jag vara normal och kolla på EM, får ju inte missa snyggingen Thörnblad i höjdhopps final. Han och Hasse är ganska lika måste jag säga, båda snygga och tävlar i hoppning ;)


exakt så här aktiv har jag varit hela dage...

foto0237 (MMS)

exakt så här aktiv har jag varit hela dagen, fullt ös. Men nu blev det däckning framför tvn av valpen, så jag lär passa på att luncha lite :) Agent va sjukt envis idag, men efter två avfallningar, en rymning och lite skäll så skärpte han upp sig och avslutade riktigt bra :) vädret är riktigt tråkigt så jag ska köra lite ledarskap med hasse och sen ta det lugnt :)


har precis kommit hem till pappa, och tydl...

har precis kommit hem till pappa, och tydligen har han åkt till ludvika utan att berätta något så nu sitter jag på stentrappan, sjukt trött och med huvudverk. Vilket jag antagligen lär få göra ytterligare en timme, så nej jag är inte på världens bästa humör ;o Det gick iallafall super med hasse, tränade på att han skulle följa efter mig även fast Agent står inne och skriker. Började även med att försöka gå lite åt det håll jag pekar, typ mellan koner och över småhinder. Var ju som de flesta nya saker svårt i början, men han fattade ritigt bra på slutet vad det handlade om :) Nästa helg händer nog nått roligt, även någonting inom en snar framtid men det får ni höra mer om lite närmare :)


min dag

så här har min dag sett ut. Ni ser på bilderna varför jag inte har hunnit med bloggen va ;)






Jag har nämnligen varit hundvakt åt världens sötaste 9 veckors valp, Trissa! Super kul och även fast hon bajsade flera gången och jag fick lov att ta upp det (!) stort steg för mig ;D så känner jag mig bara ännu mer pepp på att skaffa valp i framtiden. Det blir passning imorgon och på fredag med, hur kul som helst.

Nu ska jag ut och köra lite ledarskap på Hasse, var taggad efter att ha kollat på videon som jag la in tidigare, uppdaterar senare.


Häst agility

Hur coolt är inte agility för hästar? Att få hästarna att göra vad du ber dom om med bara rörelser från marken. Nog för att jag jobbar med grunderna, dvs. Följa, komma osv. helt enkelt ren ledarskaps trning. Men det här är någonting helt annorlunda, nu blir det upp tilltorrvål och bygga tunnlar och slalom banor, undra om mamma har någonting emot att jag snor några lakan?



Hannibal Hayes

Har precis varit ute och fotat Hasse, vädret var tyvär inte det bästa men jag vart fortfarande ganska nöjd med resultatet. Känns verkligen som att jag har fått inspiration att fota igen vilket känns kul, nu ska jag bara skicka iväg lite foton för utskrift :)

ett par bilder från dagens fotning



ingen mer bloggning för idag, nu ska jag ...

ingen mer bloggning för idag, nu ska jag kolla på en av dem charmigaste filmerna jag vet om, patrik 1,5.. Riktigt hett filmtips måste jag säga :) imorgon bär det av tidigt till torrvål för att hålla lektion, förhoppningsvis är vädret ok så jag kan ta lite nya foton på pollarna. ha det gött :)


Sv-vit

Det är verkligen någonting speciellt med svart-vita bilder, så vackra, så klassiska och så stilrena. Ta ett foto som kanske inte är det bästa och gör det svart-vitt så får den ett helt annat uttryck.




alla bilder är fotade av mig


har några ideér på blogg inlägg som ko...

har några ideér på blogg inlägg som kommer komma inom kort, tror och hoppas det kommer bli intressant. nej nu blir det kvällsmat för min del, ni får ha det bra :)


bromsbett

Stackars Hasse, när jag tog ut honom på gången så såg jag att hans högra öga var uppsvällt, måste vara ett bromsbett, så jag gjorde rent det med koksalt lösning så förhoppningsvis är det borta om nån dag, stackam kliade aldeles förfärligt.

Här kommer iaf lite bilder på några av sakerna jag köpta sist på shopping dagen.
Det var så himla mörkt i stallet så jag fick lov att använda blixt, därav lite konstiga bilder.


Showmaster damaskerna strl M.


Innertäcket strl 155



GM tävlingstäcke strl 155

känns väldigt konstigt att inte ha ridit någonting idag, barjar jag få abstinens eller?!


Ut i stallet

Nej nu har jag suttit här länge nog. Ska ut och pyssla lite med Hasse, ta lite kort och bara mysa. På med vinter kläderna för nu är sommaren slut!

på vintern får man vara ful! då är det kallt och man orkar inte bry sig om något annat än att försöka överleva :)


photoshoot

Kände mig lite inspirerad så jag och kameran begav oss ut på lite expidition tillsammans med dunjackan ut i regnet.













tjuvkik



Mer får ni inte se än av möbleringen i sadelkammaren, kan bara säga att jag blev sjukt nöjd!


Ny design

Har fixat ny header och nya färger, känns mer stilrent och "proffsig" nu om man får säga så, haha. Nej men jag är väll inte helt nöjd, men den får duga så länge, har lite idér som jag ska försöka fixa till :P


Tips

Är less på designen.. vill ha en ny och mer stilren, ge mig tips!


hoppeli hopp

Imse har nu åkt hem, tomt i stallet men tror han vart lite glad ändå över att få komma hem. Ridningen gick toppen, red på ängen och körde mycket lösgörande arbete. Så sjukt skönt att kunna "åka" på sin egen ridning och det jobb man har lagt ner gångerna före :)

Åkte även ner på klubben och hoppade ! Men hur fan kan man låsa en hel anläggning så de som har anläggningskort inte kan komma in i ridhuset?! Fick lov att vara ute i skit vädret och han skötte sig utmärkt, inge tittig als på hindren utan flöt runt så bra.


Rosa moln

Red Imse på ängen idag igen, fick bara lov att känna om han bara blir finare och finare för varje dag som går. Och rätt hade jag, gjorde super fina byten och gick i lätt hög form. Kan inte säga mer än att jag red på ett stort rosa moln resten av ridturen. Invigde även nya tyglarna, super sköna och jätte bra grepp.. måste bara ridas in lite så de blir lite mjukare.

Imorgon blir det förhoppningsvis hoppning på Roger, Kuuul! sen åker Imse hem, Inte kul!


Saknar att rida bästaste, 1 vecka kvar nu<3


bättre sent än aldrig

Kom hem på eftermiddagen så det blev till att packa upp och sen ut på ängen med Imse. Satan vad fint han gick, ingen ifrågasättning als om han skulle behöva jobba på utan satte lätt och lydigt bakbenen under sig. Det tog bara få se.. 2 veckor och just ja...2 dagar innan han åker hem igen, så typiskt.

Han kommer vara grymt saknad av både mig och pollarna!

pucko pollen♥


slösar'n

Var som sagt till hööks i valbo idag, blev massa inköp som jag stolt betalade helt själv! Häst grejjerna slutade väll på ca 2000:-. Tog inga bilder därför får ni nöja er på hööks egna bilder så länge :)


ett skritt täcke 129:-, grymt skönt ångrar att jag inte köpte två!

Tävlingstäcke fleece.Inte täcket på bilden utan ett från GM, svart med snygg kant. ca.450:-

Svart stalltäcke ca: 400:-

Kantflätad tygel ca 130:-


Stigläder ca 150:-

Pälsmössa ca 100:-

          
2 Hjälmhängare ca: 130:- 
2 Sadel hängare ca 140:-
2 Toplfelx lindor va 50:-

Var även in på de "vanliga" affärerna och gjorde några fynd. 3 Jeans på Cubus och JC, 1 grå kavaj på Cubus samt en oversize t-shirt från Bikbok. Massa nöjd!


hjortnäs med Sanna

Har precis kommit hem efter att ha varit med Sanna till hjortnäs och provat sadlar åt EU. Det blev en hoppsadel (Kentaur) och en dressyr (Crown). Hon red verkligen mycket bättre i dom sadlarna och sköna såg dom ut att vara oxå!
Imorgon blur det förhoppningsvis Gävle och med kommer Sanna och hennes mamma som ska köpa nya dressyr saker, massa trevligt.

Ridning på Imse blir det på kvällen.


Yra

Hade en riktigt rolig kväll med Sanna igår. Drog ner på yran vid 8 gick runt och snackade med lite folk innan vi drog vidare, vart lita mat på Paradis och sedan cykling bort till sommar stugan. Blev lite nattligt bad och fotoshot, massa kul. Spöade även Sanna i lite kortspel ;)




Okidoki

Läste på ridsportshemsida att okidoki har dött. En av världens bästa hästar som tidigare reds av Albert Zoer, så sjukt hemskt. R.I.P



artikel


Shoppa

På fredag åker jag till hööks med plånboken fylld med pengar och en urplockad sadelkammare som väntar på att bli fylld med nya saker.

Handlingslista:
Damasker
Stigläder
Läder tyglar
Täcken (Ull, stall ev. feece)
Ridbyxor
Stûbben sdaletvål
hjälm tvätt
Sadeln upphängare
Hjälm upphängare

beroenda på vad det är för priser osv :)


Lycklig

Jag måste nog vara världens lyckligaste 16 ring, jag har allt jag vill ha. 2 super fina hästar i mitt eget stall, 3 galet fina unghästar som jag får hoppa och föräldrar/vuxna som ställer upp till 100% på mig. Tack ♥


Samt enormt grymma vänner


pause

Har precis kommit in efter att ha haft lektion på Agent, gick super, tjejen hoppade hela 50 cm på honom. Så duktiga!
Sitter och käkar lunch innan jag ska ut och rida Imse, har gjort spagetti och köttfärsås ( rättare sagt värmt i micron från frysen, men det gills väll som att ha gjort maten själv?) sedan hem och klippa gräset och åka till sommar stugan med Sanna och grilla innan vi drar ner på yran en sväng. Imorgon ska jag förja dom till Hjortnäs och prova sadel åt EU.


soligt

Hästarna låg och sov i hagen när jag kom upp i morse, så jag gick och la mig bredvid Hasse som la sitt huvvud bredvid mitt och bara myste, finns inget härligare än att ligga huvud vud huvud i solen med pollen :)
Imse gick toppen idag, super pigg och frammåt och ville bara galoppera runt i det höga gräset på ängen, rikgit kul! Även Roger gick jätte bra, men det gör ju han jämt så.

Fyndade verkligen idag då jag köpte 2 par ridbyxor för 200kr. Behövs verkligen nya saker känner jag, så det blir en tur ner till gävle, valbo och Hööks på fredag för att införskaffa lite prylar. Måste ju sätta sprätt på pengarna man tjänar, haha :P

Imorgon ska jag först ha lektion på Agent, sen åka med Ullis till Rättvik och på em. rida Imse samt prova täcken på Hasse för att se vilka jag ska lägga undan och vilka jag ska ha framme. Det ska nu bli riktigt bra ordning i sadelkammaren, nog för att det var ordning innan, men nu kommer det bli extremt bra.

nej, nu blir det tvn en stund..


Saknar ponny tiden, bild från gustavvasas ryttarspel där vi kom 5:a på nationella


Hoppträning

Precis kommit hem från hoppträningen med Helge. Måste säga att han gjorde ett grymt bra jobb på hans första träning någonsin, lite bakskygg oså i början men det blev bra mot slutet.
Hoppade smalabörjkhindret, Banken, pulver allt för första gången utan tvekan även in på banan och de flesta titthinder. Vilken stjärna det kommer att bli! :)
Stackars Susanna klämde tummen rejält när plast stödet pajjade, ush för sånna stöd verkligen! 

Morgon dagen kommer nog att bli ganska intensiv, först lektion med Agent,  rida Imse, in till Mora och rida ut med Ullis. Samt fixa stallet och fortsätta pyssla med sadelkammaren och mysa med Hasse. Intensivt and i like it


bild fylld med saknad


Inspiration

Pius Schwizer måste jag säga är något av det bästa jag har sett i ryttar väg. Han rider mjukt och följsamt samtidigt som han har fighting spirit och vinnar skalle, han är verkligen min största "idol" just nu. Så klart finns det många andra jag också ser upp till t.ex. Rolf-göran Bengtsson, Meredith-Michaels Berbaum osv. men det är faktiskt Pius som jag anser rider bäst just nu. Älskar att han står i lättsits mellan hindren, rider i bra galopp och står i mål för sina beslut.
Överlag tycker jag att Schweiz är ett land med många bra ryttare, förutom Pius har vi ju ex. Steve Guerdatt, som öven han rider i frisk galopp och mycket lättsits.

Han verkar även vara väldigt ödmjuk och tacksam över vad han har, vilket jag tycker är en grymt stor egenskap. Han är en värdig elit idrottsman och en stor inspirations källa för mig och många andra.



Hemsidan


Stackmora

Har precis kommit upp till Torrvål efter att ha fixat i stackmora samt ridit Roger. Skulle även rida Rondo men tror ni inte att han vägrade att komma in! Jag höll på i 45 min och tog till alla möjliga knep.. men icke, han ville hellre vara kvar och äta gräs i stora gräs hgen.

Ska äta lite lunch och göra klart stallet innan jag åker ner och hoppar Helge, förhoppningsvis blir det även en liten video snutt från träningen. Ska nog även börja möblera om i sadelkammaren, har en riktigt bra plan för att få mer plats. Ni får se före och efter bilder när det är klart :)


sommar bild på Roger, när han var två♥


Nytt träns

Följde med mamma in till ÖB idag för att köpa Helosan och lite andra saker till sjuklådan. Gissa om jag till min förvåning hittade ett enkelt, stilrent , snyggt och i faktiskt skapligt bra läder för endast 140kr! Klart jag slog till och Imse fick vara modell och fick pröva det, var faktiskt ännu snyggare på. Speciellt efterssom han har lite bredare huvud.

Jag tyckte jag kände igen tränset och när jag kom hem kom jag på att dy´on har ett iprincip likadant träns. Från Dy´on working collection.

Ser ni likheten?!


Toppen dag

Var påväg ut på ängen med Imse tills jag upptäckte att nån var ute och samlade upp allt slaget gräs. Så det blev ett pass ute på vägarna med mycket fattningar och tempoväxlingar i uppför och nerförs backar.
Blev sedan till att åka till Stackmora och först rida ett dressyr pass på Rondo som jag inte har ridit på evigheter. Gick riktigt bra, och Lina har gjort ett grymt jobb med honom!.
Red Roger en tur med skritt och lite lätt trav, han var jätte duktig med tanke på att han inte har ridit ut själv speciellt många gånger.

Och min älskling var som vanligt världens bästa och mysigaste polle♥

så här pigg var Imse idag.. innan ridningen

Roger var desto piggare



Snurre Vims

Kom hem sent igår så därför blev det ingen mer uppdatering. Red Imse ett dressyr pass på ängen, gick riktigt bra då jag väckte upp honom och pigg blev han. Söt hästen då!
Hasse var för första gången på länge på bra humör, munnen har nog besvärat honom ett tag, plutten då. Men skönt att han börjar bli sitt gammla jag igen.

Imorgon ska jag hoppträna Helge för Tusse, det är första gången någonsin han hoppar för tränare och i grupp. Ska bli intressant och se hur pigg han blir och hur många gånger jag åker i backen, höhö. Nejdå det kommer nog att gå bra, han är så grymt fin så det tvivlar jag inte en sekund på. Grymt taggad är jag iallafall!

Ullis passade på att fara ner till Stockholm över helgen så då passar jag på att rida Rondo och Roger, massa kul verkligen. Känns som jag börjar bli back in buisness efter ett liten lugnare perios på ridfronten. Men nu börjar allt bli i sin ordning.


Agent ridning

Har haft lektion för tjejen som rider Agent nu på morgonen, känner mig jätte hurtig för att vi red ut. Eller rättare sagt, hon red och jag cyklade samt drog cykeln genom omöjlig terräng.

Stallet är fixat och klart, bara till att rida. Så jag tyckte jag förtjänade en liten data pause innan jag rider ut en sväng på Imse vimse spindel :)


Nya tävlingsschabrak + luva

Ullis har ju varit i falsterbo så pappa hade sagt åt henne att handla 2 nya tävlingsschabrak, jag fick en glad överaskning när jag kom dit och fick 2 galet snygga schabrak, ett beig veredus samt ett marinblått horsewear. Fick även Jos lansinks nya tävlings luva som matchar riktigt bra till Veredus Schabraket.

Tack så sjuuukt mycket Pappa för Schabraken och Ullis för luvan och att hon faktiskt handlade åt mig där nere:D


 hittade ingen bättre bild, men det är ett sånt schabrak fast beig. Finns på seg company

Bomulls schabrak marinblå - bild 2
bild från Horsewear


sån luva fast beig, bild från BR


Wilkesbacka klinik

Är så sjukt glad, var till Mats igår med Hasse och han var helt ren både på böjprov och longering, jag var helt övertygad om att han skulle reagera på framkotorna då han är kännslig, men han tog inte ett orent steg och han sa även att det inte var ofta han stötte på ett fullblod med sån fin rygg, riktigt kul att höra.
Kollade även tänderna och dom behövdes verkligen göras, trots att det "bara" har gått ett år så hade han ganska stora sår i munnen och vassa tandkanter. Så nästa koll blir om 6 månader.

Men då är ju fortfarande frågan varför han har varit som han har varit i hoppningen, om det nu inte sitter i kroppen så är det ju huvudet det sitter i. Han får nu gå på sin sommar vila och efter det ska i ändra om lite i foderstaten troligtvis.


Tips- ridstövlar

Måste bara tipsa om Globus nya ridstövel Bocaj. Grymt snygg stövel, är enligt min åsikt väldigt lik tretorn advance i designen fast ännu mer stilren och klassisk, bara till att börja spara då!

Ridstövlar från Engelska Bocaj
går att köpa här


Åska

Vaknade 5 imorse av en j*la smäll och att det lät som att taket höll på att rasa, det visade sig vara åskväder som höll i sig hela morgonen.
Började sedan vid 4 igen och har snällt hållt igång ända tills nu, så ridningen med Helge blev inställd samt pappa och Andreas gitrarr spelning.
Satte mig med Hasse i boxen och kikade i nya hööks katalogen medan det åskade, massa mysigt ända tills jag gick upp för att dra igen fönstren och när jag var längst bort blev det strömavbrott samtidigt som det small! Läskigaste jag har varit med om ever.. eller nå.

Jag hade tur och han precis rida Imse, tog en galopprunda runt bergkarlås, tog väll ett tag men han vaknade till efter en stund och blev riktigt pigg. Min lilla teddy björn i 2 veckor♥

Torsdag ska vi till Mats på Wilkesbacka, grym vetrinär som jag starkt rekomenderar! Hoppas vi kommer underfund med vad som är problemet med Hasse och att det inte är nå allvarligt.





ridlärare

Känner mig otroligt stolt att jag idag har varit ridlärare åt en 9årig som red på Agent. Hon var jätte duktig och tyckte det var jätte kul så det blir samma tid, samma kanal imorgon.

Red även Imse en sväng, som var jätte fin och tyckte det var jätte kul att rida ut. Imorgon blir det ett dressyr pass på ängen samt lite mer ledarskaps träning vilket han behöver.
Ska även ringa och beställa tid hos vetrinären med Hasse, förhoppningsvis får vi en snabb tid så jag kanske kan sluta fundera vad som är fel.




My Imagination

My Imagination (SWB)
04051738
2005
Cagliostro
04925221
931
1992
Calando I
1974
Zilia
1985
Spy Hard xx
2000
Parios xx
Spikenard xx
1989


My Imagination "Imse" ägs utav Marie Wallin. Började rida honom sommaren -10 då Marie ville ha hjälp att hoppa lite större på honom. Det har blivit mer och mer och nu rider jag honom ett par gånger i veckan samt tävlar. Har gjort 2 starter 1m varav en 0:a, tror han kan bli riktigt bra med lite jobb då han har ett riktigt bra avstamp samt hoppar med bra scoop.
Hoppas på ett framtida sammarbete och att få fortsätta utvecklas tillsammans med honom


Helge



Helge (SWB)
04043188
2004
Highlight
04898025
874
1989
Nimmerdor
Dersinaa
Etudes xx
17379
1984
Caliban xx
Portia xx


  Helge ägs utan Susanna Kans och jag är otroligt glad över att få chansen att hoppa in samt rida honom, han är 6år men pga. opperation ligger han långt efter och vi har absolut inge brådska med honom. Han hoppar otroligt fint vad vi har sett de få gånger jag har hoppat honom, han utvecklas snabbt och tycke det är jätte roligt.
Målet är väll att ev. komma ut på en 90cm i slutet på sässongen.

Smevallens Agent


E: Highball of Marshwood RS 165
U: Agree v. Spuitjesdom
Ue: sinjeur v.d. Amstelhof

Stallets maskot och tuffing är shettlands ponnyn agent. Jag fick honom i julklapp när vi flyttade till huset. Han ägdes förut av husets förra ägare och när de flyttade fick han stå kvar. Han är f.d. hopp ponny men går nu som gårdsponny och sällskap till Hasse, Samt följer med Hasse på tävlingar för att hålla honom sällskap och tura lite. 

Nej men vad mer ska man säga om honom, han är stallets busfrö och kräver mycket uppmärksamhet, anars blir han sur. Men vi älskar honom över allt annat ändå.


Hannibal Hayes



Tävlingshästen och enda storhästen i stallet för tillfället är Hasse som är ett fullblod född 1998. Jag köpte honom av min tränare Kritina Ekman som hade honom på försäljning den 30 juli-08.

Det var igentligen en slump att vi köpte Hasse. Jag var nere och praoade och red hos Tusse samma vecka som vi skulle besikta en annan storhäst som vi skulle köpa, men bara någon dag före besiktnings dagen så slängde hon upp mig på ett svart,hårigt, helt omuskad och lite smått galet fullblod som hade stått i 3år. Han bockade och skenade runt lite och jag var fast för denna innåttåade lilla monster. Tiden kunde ju inte ha varit mer oläglig att bli kär i en annan häst än den jag skulle köpa men vad hjälpte det.

Från början hade jag inte en tanke på att jag kunde köpa honom, men efter ett par dagar så började jag smått tänka på det och när inte hästen gick igenom besiktningen så frågade jag Tusse om han kunde hoppa. För det fanns ju inte på kartan att vi skulle köpa någonting annat än en hopphäst och antingen skulle det vara en lite äldre och erfaren eller ett bra unghäst material. Tusse svarade på tussevis att det visste inte hon, han hade aldrig gjort det förut, förutom ett eller två skutt. Jahapp, då var det upp till bevis då, kunde han hoppa eller kunde han inte. Vid det här laget hade jag berättat för pappa om hasse och även för Ullis båda tyckte jag var helt galen som ville ha en sån häst och även pappa var väldigt emot Hasse fast han inte vill erkänna det idag.

Men iallafall så satte vi upp ett par hinder och hoppade lite smått varjedag i 3 dagarstid och han älskade det. Teknik hade han inte för två öre, men han tyckte det var det roligaste han hade varit med om. När pappa sedan kom ner så vart han väll inte speciellt imponerad när vi krashade hinder efter hinder men han sa att om jag var glad även att hoppa 90cm så var han det oxå. Jag visste att det inte skulle bli en 90cm häst utan det fanns någonting i honom som jag fastnade för och min magkännsla sa att det här kunde bli någonting riktigt bra. Ful som stryk tyckte alla att han var, fast i mina ögon var han det vackraste jag hade sett, och det är han fortfarande.

Jag åkte iaf hem och det visade sig att Hasse inte skulle säljas förens ett par månader senare, detta var på hösten-07, sen kom vintern och vi köpte Victor. Jag kommer ihåg att jag den dagen som vi köpte victor satt och ritade hästar och skrev Hannibal Hayes under. Jga kunde inte släppa hästen. Varje Tusse träning hela vintern och hela sommaren frågade jag hur det var med Hasse. Och tillslut förstod väll tusse att den tillfälliga sommarkärleken som hon trodde att det var, fortfarande höll i sig och hon tjatade på mamma att jag skulle få en til häst. sensommaren kom och jag åkte ner på ännu en prao hos Tusse, Hasse stod kvar den här gången med sommar päls och ännu vackrare med sina långa ben. Jag hoppade honom några gånger innan jag var med på en pay and jump. Pappa kom ner och tittade och trots att han var lika svag som året därföre så klippte han av en och en halv meter fel på en stor trippel utan att ens ta i. Då såg även pappa det jag hela tiden hade kännt och köpet var ett faktum.

Från den dagen han kom hem till mig har vi jobbat stenhårt och det finns inget roligare enligt han är att hoppa, han har gått från en helt omusklad gammal galoppör till mycket mer muskler och en bit in i hoppvärlden. Jag har aldrig brytt mig om vad alla andra tyckte om honom när han kom till mig utan jag har kört på hela tiden med tanken om vad jag vet att han är kapabel till. Och snacket om att han var en dålig häst tystnade plötsligt den dag då Vi hoppade 145 på en tusse träning.

Jag har inte bråttom upp i klasserna utan Hasse är hästen i mitt liv som jag har planer på att behålla i många år framöver. Jag hoppas att min berättelse kan inspirera andra till att man behöver inte köpa svindyra hästar med grym stam för att de ska bli bra. Det viktigaste är vad som sitter innanför pannbenet, hjärtat  och kännslan mellan dej och hästen.


Falsterbo Horseshow

Glöm inte falserbo horseshow på tv4 sport kl. 22


bild lånad från google


snabb vändning

Var ner på klubben och hoppade Hasse lite idag inför folkärna, han var inte alls pepp. Seg, ingen bjudning alls och inge tryck så jag går på min magkännsla och avannmäler samt låter han få sommar vila i 3 veckor. Det känns rätt med tanbke på att det han ska göra, ska han tycka är jätte roligt och inte känna att det är ett måste.

Kan dock inte låta bli och fundera över vad som kan vara fel, kanske värmen? kanske bara inte tycker det är roligt? Kanske bara allmänt trött eller har ont? borde kanske åka och kolla upp honom?
Mycket tankar som snurrar just nu och jag önskar att vi kunde prata samma språk och kunde komunicera.
aja vi får se hur han är efter vilan, nästa tävling bli isf troligtvis den 28e Augusti.

Släppte i hop alla hästarna idag också, gick super bra och efter ett par varv i galopp så stod alla tre på rad och betade lugnt :)


sommar bild på mig och Sanna


My Imagination 1m



hinder 1 tyckte jag var bra, sen fick vi fel galopp och jag rättade inte till det av någon andledning, dock byter han till tvåan och får en bra språngkurva, rider sedan 6 galoppsprång till ett räcke på en linje med konstiga måttet 26m, i 90 gick han lätt på 5. Bra språng på 3an, red fram lite mycket på 4an och gick på 4språng till en oxer (21m), skulle altså satt ihop honom lite mer innan. Tar ut vägen bra på 6an, får ett bra språng, kanske lite nära. Sen lite frammåt på 7an och avslutar med ett fint språng.

Överlag tycker jag att ritter är bra, lite små detaljer som jag behöver jobba på som att inte "dyka" med huvudet över sprången, någon som har nå tips på hur man tränar bort det?. överlivet är mycket bättre och skänklarna helt ok, skulle vilja dra tillbaks dom lite mer mellan hindren. Armbågarna är betydligt bättre än förut, dock vill jag böja lite mer och få in dom mot kroppen lite till. Sitsen tycker jag är lätt och fin genom hela banan.
 


mys♥

Måste bara lägga ut sommarens mysigaste bild enligt mig, från när jag och Hasse låg och sov ihagen i morse :)


ll


super hästen

Precis kommit hem efter att ha lämnat av Imse i Torrvål. Mötet med hasse och Agent gick riktigt bra, Hasse skrek några gånger när Imse bet till, men annars var det inga sura öron och massa kli över boxen blev det.

Imse skötte sig förövrigt super bra på tävlingen, är jätte nöjd med honom. I 90 fick vi ett piss pet på 2:an som var en backsväng till en oxer, lite överkurs för en så pass grön unghäst, annars en klockren runda.
1m var kanon måste jag säga, gjorde en klockren 0:a med god marginal över alla hinder!
Det ska bli riktigt spännande att följa utvecklingen på honom, han kommer nog bli en riktig tiger i framtiden. Är riktigt glad att jag har fått chansen att rida/tävla honom, hoppas på ett framtida sammarbete, för hästen kan bli riktigt bra och gillar honom skarpt .

Stark kritik på arrangemnget bara, enormt dåligt underlag, ingen som krattade bort kratrarna före hindren och banan såg bara ihop slängd ut, nej skärpning!



foto: Sanna Karlsson

Fler bilder, film samt tankar om ritten kommer senare.. Ska gå och se falsterbo på TV4 sport :D


besöksrekord

Igår hade jag 59 unika besökare, riktigt kul efter min långa blogg pause :D


Tävling

Gick upp 8 i morse för att åka till torrvål för att hinna klart allt inför tävlingen ikväll. Ska hoppa Imse 90 och 1m på Moras kvällstävlingar i kväll och efter det kommer han upp till Torrvål för att sedan stanna 2 veckor, ska bli riktigt roligt :D

Nej nu måste jag ut och rida så jag hinner äta lunch innan jag ska åka, fick lov att gå in och skriva ut startlista.



Ordspråk

Satt och kollade på en av de bästa häst bloggarna, nämnligen Matilda, showjumper ni vet? En riktigt grym blogg med riktigt bra åsikter. Hittade iallafall ett ordspråk som jag totalt fastnade för. Helt underbara ord


"A true horseman does not look at the horse with his eyes, he looks at his horse with his heart."




Bilden är strängt (c) av mig egenfotad samt redigerad av MIG!


Prispengar på ponny?

 
Stämman gick på Dalarnas förslag att inte införa ponnyprispengar igen. Styrelsens förslag att ponnyprispengar skulle införas på vissa nivåer röstade därmed ner, liksom förslagen från Ljungby RK som ställde sig bakom Grevagårdens förslag om att låta anmälare över 15 få prispengarna.

Dalarnas Ridsportförbund menar att barn och pengar är märklig kombination. Vi har fått bort pengarna en gång och Dalarna vill ha bort dem för gott. Vill man göra det billigare och tillgängligare att tävla är det en administrativ fråga tyckte Dalarna och  yrkade  avslag för motionen.

Skånes Ridsportförbund och Sverker Torstensson yrkade också avslag och tyckte vi ska behålla nuvarande system. Diskussionernas vågor har gått höga i Skåne men man har  kommit fram till att det nuvarande systemet funkar utmärkt.

(utdrag ur SRF atrikel)



Prispengar på ponny eller inte är ett väldigt intressant område att diskutera enligt mig då jag själv har tävlat ponny och nyligen gått över till storhäst. Först och främst förstår jag inte riktigt varför man tog bort prispengarna på ponny?.
Allt jag läser är att förbundet inte tycker pengar och barn går ihop. Så då borde inte jag heller vinna pengar när jag tävlar storhäst? Jag menar jag är ju lika mycket "barn" när jag är 16 och tävlar storhäst mot om jag är 16 och tävlar ponny, varför kan då jag vinna en 1.10 och få 600kr mot om jag vinner en 1m på ponny och får en grimma och en borste eller liknande?.

Sen blir kostnaderna ungefär den samma om du åker på ett ponny meeting mot om du åker på ett för storhäst. Skillnaden är att den som placerar sig i ett par klasser på storhäst kan ha möjlighet att finansiera någon startavgift och ev ha möjlighet att åka på ännu ett meeting medan en ponnyryttare kanske kommer hem med något extra täcke och borste men utan möjlighet att kunna åka på flera tävlingar då familjen inte riktigt har råd.
Man pratar om att barn bara ska tävla för att ha kul, men sanningen är den att många ryttare tävlar och tränar för att nå målet att bli bäst. Det kommer man aldrig komma undan oavsett om du tar bort prispengar eller inte, man ser ryttare gå in med total fokus och bara gå in i sig själv och göra det bästa av situationen och försöka vinna, kanske inte klassen men över sig själv och sina egna mål för att utvecklas.

Helt ärligt så skämms jag lite över dalarnas ridsportförbund i den artikeln och åt den sidan de valde. Här uppe där många ponny ryttare drabbas hårt av den regeln då vi inte är ekonomiskt oberoende, många är "vanliga medelsvensson" med barn som har stora mål, föräldrar med vanliga jobb och utan möjlighet att ha 5-6 hästar åt sina barn så att de kan utvecklas i rask takt. Det är de människor som enligt mig blir drabbade hårdast, de "vanliga" med halvtaskig ekonomi men med barn med stora drömmar. Ska man inte från ridsportförbundet sida stötta dessa barn och ge dem all möjlighet att försöka nå sina mål. Man pratar om attt det bara är några hundralappar, visst men de få hundralapparna ett barn vinner kan hjälpa till att finansiera bensin eller
en till tävling.

Jag menar bara att ryttare oavsätt ålder, ponny eller storhäst borde få samma möjligheter att tävla om, det är ändå en tävling och varför tävla om du inte har någonting att sträva mot. En hundring kan du köpa vad du vill för som du behöver, en borste har ju de flesta eller hur?.



Lycklig

Asså gud vilken helt underbar dag det har varit! Först ner på campingen med en galen liten mora bo man inte har träffat på länge, sen gick hästen hur grymt bra som helst! Han har ju setat väldigt fast i vänstra sidan och i lite bogar och så, dock nu när Maria har börjat hjälpa både mig och Hasse i dressyren känner jag att allt börjar lossna.

Hasse som har haft stora problem med att bara kröka på nacken och inte ta stöd i bettet, eller rättaresagt jag som har haft stora problem på att inte veta hur jag ska få honom att ta stöd i bettet. Jag har ju då hellre haft honom stark i handen, dock har det blivit så att han på slutet har blivit dragig i vänster och jag istället har låst mig.
Sen började maria hjälpa mig och få honom att "få fram" näsan mer men ha ett lättare stöd i handen. och redan efter 2 gånger och Hasse som har varit  riktigt förbannad så kändes det riktigt bra. Hon gav mig ett riktigt bra tips, då hasse är jätte kännslig, att jag inte ska rida så mycket med benen utan mest med sätet och tanken. Med det i tanken så vart dressyrpasset så mycket roligare och det tror jag tillochmed Hasse tyckte :)

Tänk att jag till och med har börjat använda min dressyr sadel, dock med martingal och hoppträns, men det har gått så pass att jag har bytt ut hoppplattan i dressyren mot en vanlig gjord! FEI nästa?


Filmer


Orsa Imses 1m debut, riktigt klantig ryttarmiss i 1m!



Älvdalen, Imses första utomhus tävlig


Orsa, Hasse

svar på tal

Postat av: Jag
Köp inte kopior sägger jag bara. Man få vad man betalar för. Jag rekomenderar Bow balance. Grymt bra!! Fin häst du har föresten! :)


Sv: Först och främst, tack så jätte mycket.. blir alltid lika glad när folk säger sånt:D! Sen får du gärna förklra vad skillnaden är på dom äkta och fake, jag har liksom inte förstått det. Jag håller absolut med dig om att i de flesta fall får du vad du betalar för, men jag har en kompis som har både ett par sprenger och ett par kopior och hon märker ingen skillnad. Men jätte kul och höra vad andra tycker :)


film uppladdning

Har nu hållt på att fixa filmer från Älvdalen och Orsa hela kvällen, video kameran dampade och kvalitén blev inte den bästa. Men det får duga.

Imse gick super idag, han var otroligt pigg och frammåt vilket var kul att känna. Men han blir ju väldigt lätt uttråkad om man inte hittar på någonting nytt i dressyren hela iden. Så därför skuttade jag lite på derbybanan, över vattnet, banken, stockarna och pullman, vilket han gillade starkt.

Var även in till Anette på vika häst och släp för att köpa stigbyglar, tyvär var dom slutsålda. Men jag köpte en anatomisk lädergjort från Chetak för 600kr och en väst från Marktodd för 240. Det går verkligen inte att låta bli och handla när man är där, hon har verkligen grymma priser!

Imorgon kommer Sanna till mig, vi ska åka ner på campingen en sväng. Massa skojj!

Världens bästa maskot♥


Tillsalu- gpa speed air tone in tone

Jag måste tyvär sälja min Gpa Speed Air- tone in tone p.ga fel storlek

Den är svart i strl 55, dock är gpa hjälmarna ganska stora i storlekarna så de som har 56 i vanliga fall borde inte ha några problem med storleken på hjälmen.
Den är i otroligt bra skick, ser helt ny ut. Inga repor, jag har aldrig flugit av med den och den har aldrig åkt i backen. Använd endast på ett fåtal tävlingar.

Säljes med orginalförpackning och orginalväska till hjälmen


pris: 4000kr skickas mot postförskott

Seriösa spekulanter ringer, 073-84 54 842. Om jag inte svarar kan ni lämna ett meddelande, eller skicka ett sms så ringer jag upp :)




bilder (c)


sommar♥

herregud vilket härligt väder det är ute idag! Och tydligen ska sola skina precis hela dagen.
Jag ska aldeles strax gå ner till farmor, som bor 200m längre ner på gatan och äta lunch. Senare ska jag upp till hansjö och rida Imse, tror jag kör ett dressyrpass nere på klubben.
Hasse får vila även idag då, det är bara bra för honom att få tagga ner ett par dagar och bara gå och käka gräs. Han är ju så grymt svår att göda upp.

Lite senare ska vi åka ut till vika och köpa ett par stigbyglar, sprenger kopior :)


Beställning

sitter och kikar runt på saker som måste inhandlas, frågan är vart man kan hitta billigast saker. Ni får gärna komma med förslag på bra affärer, eller om ni har begagnade saker som ska säljas :)

*Damasker strl full
* Anatomisk lädergjord (svart) strl 130
*Ridbyxor strl 36
*Golden stripe, ulltäcke strl 155
*Stigbyglar sprenger (ledade)
*Ridhjälm charles owen ayr8/ayr8 leather strl 56-67




flugskit och frömjöl

Just nu hatar jag flugskit ovh frömjöl! jag håller på att putsa fönster i torrvål, grymt tråkigt och jobbigt. Men ska snart ut och fixa stallet och sen till Susanna och rida helge :)


Saknad


1år11månader



10månader


vila i frid


Dressyrpass

Sitter och väntar på att mamma ska hämta mig, ska nämligen upp till Torrvål och fixa lite innan vi åker ner på klubben med Hasse. Maria ska rida ett dressyr pass på bästaste, hon blir nog glatt överaska när hon får rida i dressyr sadel :)

Imorgon ska jag även rida Helge med susanna och grande i skogarna och på Onsdag ska även Imse få ett dressyr pass. På Onsdag ska jag även till min älskade farmor och äta pannkakor! läängtar :D

/Marre ♥


Tävlingsdag 2

Hoppade bara en 1.10 med Hasse idag, i spöregnet!
Kännslan i dagensritt var mycket bättre än gårdagen. Hästen var grymt fin, jag höll min plan genom hela ritten och så klantade jag till mig på a hindret i kombinationen. Jag kände att vi låg lite stort och i stället för att då räta upp mig och knacka till la jag mig på mage och knackade. Och hasse som är väldigt unghäst aktig när det gäller kompinationer stoppade. Men det sköna var att när jag red på igen vart han inte tjurig som han har brukat bli utan gick klockrent runt resten. Klantig ryttar miss helt enkelt!

och nu är ju frågan hur i helvete jag ska klara mig utan min hästskötare på folkärna meetinget?

bilden är tagen från susannas blogg, därav inte bästa kvalitén. Men här är ett smakprov på hur Imse hoppade runt hela 1m banan.

/ Marre♥


kungarna

precis kommit hem från första tävlingsdagen, och är skapligt trött efter att ha gått upp 6:15 samt ridit 4 klasser i 30 graders hetta.  Måste säga att jag är sjukt nöjd med resultaten och även med hästarna som har skött sig exemplariskt samt min sjukt duktiga hästskötare Susanna Kans, utan henne hade inte jag inte klarat dagen.

Imse 0:ade iaf 90 och fick 8fel i 1m debuten. Jag la en volt då vi inte hann riktigt klar i en uppsväng till ett maxat räcke på kortsidan, han petade även det och efter det var han uppe mot 150 och hoppade! Skojjar inte, helt sjukt vad han lyfte (bilder kommer sen).

Första klassen med hasse, 1m, kändes så sjukt låg att han blev lite nonchalant och fokuserade väll inte så mycket på hindren. Omhoppningen var dock riktigt bra och vi vann. Men efterssom att jag red Imse strax efter så var det han som fick följa med in på prisutdelningen.
1.10 kändes bättre, men lite samma sak där. dubbel 0:ade iallafall, red inte på klockan alls utan jag vill bara få fina rundor för en bra matchning mot 1.20. Kom precis utanför placering.

Men båda hästarna har gjort det enormt bra i den hettan och jag vet inte hur många liter vatten jag hällde i mig. Hoppas det blir lite svalare imorgon, då blir det iaf bara en 1.10

/ Marre♥


tagga

Så sjukt pepp just nu! Både Hasse och Imse är dushade och knoppade, så grymt snygga!
och puss på ponnyn som gick super idag, just nu känner jag mig så satans pepp på helgen så det är sjukt :D




/Marre♥


tävlingsfix

Ska ut och gå en sväng i det underbara sommar vädret, sen är det stallet i Hansjö som gäller med fix och ridning av Contessa samt knoppning av Imse.

Även hasse ska bli hottie och få knoppar samt en välbehövlig dush :)

min absoluta favvo bild på mig och Hasse, vi se så glada ut :) Det tröjer nog inte länge innan den får äran att bli en förstoring på väggen!

/Marre♥


Eclipse

Har precis varit på Twilight- Eclipse med Denice. Och hur grymt bra var inte den då? Man grät för att den var bra, man grät för den var sorglig och grät för den var romantisk. Helt underbar verkligen!

Alla 3 är verkligen lika grymma, ingen bättre än den andra och man blir verkligen kär när man ser filmerna♥


(bild lånad från google)

/ Marre♥


startlistor

Startlistor inför helgens klasser
Imse: 90 & 1m
hasse: 1m & 1.10 Söndag: 1.10




RSS 2.0