Världscupshoppning

Nu, 18.00 i kunskaps kanalen

selenebba
  :Vad är det för pulver? Skulle du kunna ta reda på det? :)

Svar:
Pulvret jag skrev om heter tokosel och går att köpa receptfritt på apoteket, det innehåller selen vilket är bra för återupphämtningen efter hårdträning :)


Ny kavaj

Det kändes som om jag behövde en ny kavaj till tävlingssässongen -10 så hittade en billig och sjukt snygg Jacson kavaj för 249kr + frakt på ebenfelt


Träning dag 2

oj oj, vilken skillnad på hästen idag, det märktes direkt när jag satte upp att han var nöjd över att ha sitt vanliga bett. Han var riktigt sugen på att hoppa och bjöd riktigt bra, dock hoppade vi inte mer än 1m så han fick avsluta med att känna att allt var jätte lätt. Fredrik tycker att han är jätte fin iaf och till nästa gång ska jag träna på att inte vara så snabb upp med överlivet efter hindren.

Hasse fick inte gå ut på morgonen heller så han inte skulle springa sig trött som han gjorde igår. Istället fick han en promenad på 40 min så han skulle komma igång i kroppen ett par timmar innan träningen.

Påminnelse till mig själv: Ring Fredrik till veckan för att boka upp påsklovet!Stövlar


Läderstövlar från muscot- såld


Träning

Precis hemkommen från Fredrik träningen. Gick sådär, vet inte riktigt vad det var för fel men han kändes inte bra. Det började med att han var hyper i början av passet och höll på att bocka av mig, på hinder körde han upp huvudet och bara sprang vilket han inte brukar göra och på slutet fanns det ingen energi kvar als. Har räknat ut flera olika andledningar till varför det blev som det blev.

*Sprungit i djupsnön i hagen
*För skarpt bett
*Lite för lite rastning innan arbetet
*Ingen nosrem
*Ny padd

Men imorgon blir det alla gamla vanliga grejjer som jag vet att han fungerar bra på+ martingal.

Något jag anars blev väldigt glad över var att Fredrik nyss ringde och frågade om vi hade nå pulver (som jag inte kommer ihåg namnet på) mot mjölksyra då han trodde att han hade blivit jätte trött. Tyvär hade vi inte det hemma men var jätte glad över att en tränare är så seriös att dom funderar över vad som kan vara fel och tom. ringer och berättar. Keep up the good work :D


Trasigt

Kul att mina MB gick sönder i dragkedjan idag, dan före träning! Får rida med dom trasiga över helgen och lämna in dom på måndag till skomakaren, för det gå väll inte att skicka tillbaks som efter ett år? någon som vet? :)

Sen ska jag köpa ett par till, endast för tävling, vad tycker ni jag ska köpa för färg. Röda eller marinblå?


Simply Roger B

Hoppning med Roger på klubben idag, gick alldeles utmärkt och han var lika söt som vanligt. Tyvär blev det ingen filmning,men ska försöka med det på Fredrik imorgon! Mamma åker ju till Finsland över helgen så man bli själv att släppa ut, mocka mm. Ush jobbigt, men det ska nog gå. Jag får ju iallafall sovmorgon hela veckan.

Just nu känner jag jag mig inte speciellt pepp på någontin, eller jo att rida. Det piggar alltid upp. Det blir nog en tidig kväller för mig :)


Följ min blogg med bloglovin


E Eucalyptus

Världens sötaste ponny, speciellt enligt Hasse. Tänkte att han också måste få ett inlägg jag rider ju ändå honom då och då för att hjälpa Sanna att komma igenom honom. Och så bor han ju hos mig gånger då Sanna är bortrest. Det är alltid kul att rida ponny, man blir alltid så nostalgisk när man sätter sig på en.

Ibland blir jag faktiskt sugen på att börja tävla ponny igen, men målet för de flesta är ju storhäst och det är ju det jag vill hålla på med i framtiden.

 


Heartbreak Warfear

Ush idag blir ett tråkigt inlägg antar jag. Hasse var fin.. som vanligt. Han trivs verkligen på äggbettet. Imorgon får han sin vilodag inför helgen, och så ska jag även hoppa Roger efter skolan. Känns riktigt skönt att imorgon är sissta dagen före lovet :)

Puss på ett tråkigt inläg, som får kryddas med en sjukt kul bild från en av mina första tävlingar!


stopp, stanna och igång

Idag blev det till att rida lite senare, kom iväg runt halv 6 och gud vad glad jag är att det har börjat blivit ljusare på kvällarna, nu behövde jag iallafall inte rida i total mörker. Passade på att prova ett av tränsen med det tre delade äggbettet på. Trodde det skulle vara för skarpt men jag hade fel! Han funkade riktigt bra på det. Idag tränades det på avsaktningar i balans och egen balans och form. Det blev mycket utan stigbyglar och det kändes i magen efteråt :D


Gör som jag

Tävla här

och här

gör som och och bli även ett fan av CavalliOnline på facebook


bästa häst

Åå min häst var bara bäst idag! Helt otroligt super fin i alla gångarter. Klockrena byten, super fina ökningar och var bara allmänt bäst. Vi red som vanligt ute på vägarna och idag jobbade jag mycket med sidorna, ställa åt olika håll, öppna, slutna, öka minska. Det har verkligen gett resultat sen jag började jobba med det och Kiropraktorn gjorde susen på hans kropp! Det kommer bli kul att höra vad Fredrik och Louise säger om hans utveckling.

Det känns verkligen som att jag kommer få till ett riktigt bra tränings upplägg nu. Helgen; Fredrik träning, vasalopps helgen; Louise träning och helgen efter det är det tävling i falun. Sedan Tusse på torsdagen där efter. Just nu känner jag mig jävligt pepp på allt vad ridning och arbete heter. Ska bli skönt med lov så att jag även kan rida Roger en hel vecka :)
Presentertack alla för presenterna! :D

*Pannband
*Dyon the difference träns
*Louise Haaga träning
*Fredrik Knutsson träning
*Leksandhockey match tröja
*Läderarmband- ÅSKA
*läppglans,ögonskugga

etc.


Hästar

Tänkte skriva ett inlägg om vilka hästar jag har haft genom året:)

Nico Junior (Skrutten)
Irlänsk D-ponny*96

Min första häst, köptes som c-ponny men blev en d-ponny vid slutmätning. Tävlades upp tom. Lb med placeringar innan han såldes till Fredrika källström i Katrineholm.

What a Puzzle (pussel)
Irlänsk D-ponny*97

Köptes av Pelle Melin, Det var en för svår häst för mig just då, vi startade La innan vi bytte in henne mot Minto. Såldes till Trosa tror jag.

Aero Mint (Minto)
Irlänsk D-ponny *00

köptes 2006 av Pelle Melin, Var i min ägo tills vi fick lov att ta bort honom pga. spatt 08. Tävlade t.om. La

Smevallens Agent
Shetlandsponny *95

Köptes som gårdshäst och maskot.

Munsboro Cloudy (Challe)
Irlänsk C-ponny *99

Köptes 07-08 (?) Av Lena Kamensky. Hade utvägringar Lc. Vi Startade Msv med bra resultat innan vi sålde honom till Mikaela miedl-Olsson i Mjölby .

No Revenge
SWB *03

Köptes av Helena Färlevik-08, tävlade 1.10 innan vi fick lov att ta bort onom p.ga. kronisk kotledsinflamation Hösten-09

Hannibal Hayes
Engelsktfullblod *98

Köptes av Kristina Ekman -08 efter att ha praoat hos henne. Mitt framtidsämne och nuvarande tävlingshäst. Placeringar t.om. 1.10 sässongen-09


sweet sixteen


jahapp, ännu en födelsedag :)

Welcome to my life♥


Skrittning

Hasse är äntligen helt bra i benet efter broddtrampet, vilket känns riktigt skönt! Han fick dock ta det lite lugnt med tanke på att han vilat i en vecka. Så det blev en tur i skritt och lite trav, dock var det nog inte lika soft som man tror att det ska vara. Här var det inge segt inte, utan han fick lov att trampa på bra och gå i lågform.

Hasse vart dock väldigt nöjd och stog extremt avspänd när jag gjorde hans dagliga massage. Imorgon blir det nog att rida på lite mer och få honom lös och fin i sidorna.


Läsarfråga

  PinkieLaady-vad är det för vit häst på bilden i din meny? :)

Svar: Aero Mint hette han, köptes år 2006 av Pelle Melin. Det var en Irlänsk D-ponny som jag hade innan jag gick upp på storhäst. Vi tävlade tom. LA innan han fick spatt och vi var tvungna att ta bort honom :/


Frågor

Ni kan alltid ställa frågor genom att komentera inläggen, svarar på allt från vardagen till tävlingar,tips och råd :)


kylomslagom hästens ben är svullet så ska du givetvis ta den till veterinären om du inte vet vad det beror på men för att riktigt få en titt på benen är det bra att få svullnaden att gå ner. Du kan givetvis kyla benet genom att spola det men mitt bästa tips är att göra ett kylomslag. Det fungerar extra bra på vintern när det finns snö ute.

Ta först en duk, bommul eller någonting liknande för att ha närmast benet. Sedan tar man snö i en fryspåse som man lägger ovan på bommulet på den svullna delen. Sedan lindar man med en fleece linda runt så allting håller sig på plats. Man kan låta omslaget sitta på allt från 15 min-1 tim.


sweet home alabama

Ush idag har vi haft snöstorm typ hela dagen. Hasses ben var mycket bättre idag, nu är det bara vätska som kroppen måste ta hand om, syns ingen hälta eller värme längre så det fick bli en 45min promenad. Både jag och hästen såg ut som en michelingubbe, men varm höll vi oss iallafall och det var riktigt skönt med motion!

Det blev även en tur ut med Lina och Ullis på Roger. Roger var riktigt fin efter gårdagen, den som köper honom får en riktigt super häst :D


besöksrekord


ååh fett glad jag blev när jag såg att jag hade besöksrekord igår ! med tanke på att jag bara skriver om det jag tycker är kul :D


nu får det räcka!

ush vad jag hatar det här vädret, igår var det typ snöstorm, och idag fortsätter det att snöa. Det går ju knappt att gå i hagen längre för att det är för mycket snö. Det går inte att låta bli att kolla igenom alla bilder från när snön var borta och bara längta.

Idag blir det torrvål och riktigt mysa med Hasse, vilket inte riktigt hanns med igår då jag fick laserbehandling för min axel. Så han lär nog vara måttligt glad på mig idag. Sen ska jag rida Roger en sväng innan jag åker hem och pluggar lite :S


riktigt gammal bild ♥


hoppning för hela slanten

Hoppade Roger nere på klubben idag. Vi hoppade min bana som jag kom på får något år sedan. Gubben kallar jag den och går att hoppa åt alla möjliga håll och kanter. Hoppningen på Roger gick som vanligt jätte bra (: 5,5an gick bättre än någonsin och han har börjat få riktigt bra bjudning.

edan fick jag även hoppa Emil, jätte kul med tanke på tt det var nått år sedan sisst. Hoppade en bana på typ 1.10-1.20 och 5,5an gjorde vi om till en kombination.

såhär ser gubben ut:

som ni ser kan man hoppa hindrena åt alla möjliga håll och man kan även göra mycket roliga linjer på den. Gubben by Marre helt enkelt


Ryttarstugan.seVeredus Guarnieri

  Pris: 6995 kr

Ayr 8 leather
Pris:
3750 kr

Dyon Minichaps Original
Pris:
2195 kr

Veredus Carbon gel senskydd
Pris:
1299 kr

Veredus Carbon shield
Pris:
1295 kr

Dyon Träns anatomisk nosgrimma
Pris:
2695 kr

Dyon DC smal gummitygel
Pris:
925 kr


Detta + mycket mer
finns på ryttarstugan, 3 ord får sammanfatta allt, MarreVillHa!


Fredagsmyys

Hade sovmorgon idag, välbehövligt och sjukt skönt. Uppspelning på musiken med Marja gick helt ok, fast det var bara vi som vågade spela inför hela klassen..! Sen arbeta om vargar på no innan dagen slutade. Marre ♥ fredagar helt enkelt.

Hasses ben var bättre idag, men inte bra. Så det blev ett kyl omslag, jodopaxning, legpaint på svullnaden och salva på såret. Legpainten ska öka blodcirkulationen så att det läker ut fortare.

Sen blev det en tur ut i snöovädret med Roger. Gick bra, hoppning på honom imorgon om det inte blir mycket sämre väder (:

bild (c)


När jag får bestämma-vinter hjälm


Wellington classic är helt klart min favorit på vintern, hösten. Den är otroligt bekväm, varmt och riktigt snygg. Det är inte så att jag inte gillar speedairen men den är bara inte varm och skön på vintern. Det enda negativa med hjälmen är att de lusbruna remmarna blir mörka och fula efter ett tag. Någon som har 
 nå tips på hur man kan hålla de så snygga så länge som möjligt?


hästjävel!

Nejdå så illa är det absolut inte, men snacka om att jag blev fett lack på honom idag när jag vid 4-tiden skulle ta in honom för att ge dem middag och upptäckte att hans ben var svullet. Han har alltså återigen, trots boots och benskydd, trampat sig så att såret har rivits upp igen. Så Tusse blev inställd men hoppas, hoppas, hoppas att han är bra till Fredrik träningen, anars vet jag inte vad jag gör!

Nu blir det till att ta av broddarna och skruva i dem när jag ska rida istället. Jobbigt men så kan det gå...


Gråt inte mer

idag blir det nog kanske inte mycket bloggande för mig, beror på hur jag hinner med stallet (: Men om inte, så får ni ha en bra dag!

under tiden får jag väll bjuda på en hemsk bild :)


Back on trackTäcke Mist 110gPaddar No BowSchabrak Hoppning, Mjuk

Back on track är någonting som jag använder och har använt på mina ponnyer/hästar under flera år. Jag har personligen fått en positiv effekt på back on track lindor och täcken, då gallighet efter ansträngande ridpass och värme efter vrickning mm. har försvunnit mycket snabbare med back on track. Skulle absolut kunna tänkt mig att köpa ett back on track schabrak, helttäcke, benskydd etc.


så här står det om back on track på deras hemsida:

Varje år hjälper Back on Track hundratusentals kunder världen över till ett aktivare och behagligare liv.

Genom att låta modern textilteknologi och traditionell kinesisk läkekonst som fått stöd i vetenskapliga undersökningar mötas, skapar Back on Track produkter som hjälper både människor, hästar och hundar. Vill du också få möjlighet till ett aktivare och behagligare liv?

Back on Tracks led- och muskelskydd tillverkas av en funktionstextil där keramiska partiklar smälts in i polyester- och polypropylentrådarna. När de keramiska partiklarna värmts upp av kroppsvärmen återreflekterar de en långvågig värmestrålning, en s.k. långvågig infraröd strålning, som effektivt stimulerar blodcirkulationen i vävnaderna under textilen


Dagensridpass

Galoppträning idag i lisselhedsbacken, gick som vanligt super bra. Ush det känns som om jag har börjat blivit bortskämd med att saker går så bra! Jobbade iaf på att få honom i en lägre form för att stärka upp ryggen vilket han accepterade riktigt bra. Den ökade traven går även frammåt, nu börjar han kunna på flera ökade travsteg (y)
Imorgon är det Tusse träning, sen tid dvs. 19.30, seeent! hoppas det blir markarbete, med mycket bommar då vi behöver jobba på det. Tar med kameran och filmar lite så ni mina kära bloggläsare kan få se och såklart för min egen skull också.

bilden får mig att längta tillbaka till sommaren ♥


Gårdagen

Hann inte blogga igår riktigt och imorse så bölade blogg.se på sig :S

Red iallafall dressyr på Hasse och jobbade på att stärka galoppen. Öka,minka ställa och flytta var väll bara några saker vi jobbade på. Jag är faktiskt riktigt glad att jag bytte bett så som han fungerar nu (: Men tur att man har ett par träns så att det bara är att sätta på bett på ett nytt träns istället för att hålla på att krångla med att byta bett på träns osv. På Torsdag är det iaf tusse träning.

Ser fram emot Louise träningen då jag får nya tränset, Dy'on the difference :')
Skolan

Sitter i skolan och arbeter med miljö arbetet. Verkligen inte kul! Nu har vi väll rast ett tag innan vi ska fortsätta jobba med miljöarbetet på SOn. Idag har Hasse vilodag iaf, det blev en bar dag då jag har 40 tyska glosor tills imorgon som jag måste plugga på :P


bild på mig och Victor, tog fran Susannas blogg<3


Gratisbio

blev just medlem på gratisbio, tror verkligen att sidan funkar då jag har haft många kompisar som har fått mycket presentkort på olika affärer genom sida. Jag menar det är ju alltid värt ett försök+ att det inte kostar ett skit vilket vi tycker om mycket! :D Så nu tycker jag att ni mina kära bloggläsare också ska bli medlem ((:


Tillsalu

Mascot ridstövlar
mjuka och sköna, med dragkedja bak och fusksnörning fram. Bra skick, med helt nya dragkedjor som aldrig har använts. Säljes pga för liten strl.

Maila för mer info MClarquist@live.se

Strl: 38
Pris: 400kr (nypris ca 1000kr)


Hästblogg

Måste bara tipsa om Lola skagers hästblogg, en super bra blogg enligt mig och så rider hon ju grymt bra också! :)


Film från träning


Det vart en liten filmsnutt ifrån träningen igår, ser ganska bra ut måste jag säga. Vi har kommit en bit på väg men det är långt kvar ! Hannibal Hayes<3


that is why i'm sleepless

Galopparbete på Hasse idag, bytte träns till bruna treadstone tränset och satte på det delade d-rings äppelbettet. Gick faktiskt super bra. Galopperade sakta i nerförsbacke genom att ha Hasse i uppförsbacke så att han börjar stärka sig mer. Sedan långa backen upp i sakta galopp vilket han tyckte var riktigt jobbigt!

Jobbade ganska mycket med att flytta i både trav och galopp för att få lös honom i sidorna. Slutade med att han löddrade ur munnen och var rikttigt svettig och nöjd precis som mig. Bettet fungerade även riktigt bra han behöll formen  bra och han blev inte för stark i galoppen vilket vi tycker om :)


the difference

Sugen på att köpa ett dyon the difference till hasse, men har inte en aning på strl m.m. Någon som har ett sånt träns och kan lämna sina åsikter om det? (:
The Difference träns


Melodifestivalen deltävling 2


en bild säger mer än tusen ord, kanske inte. Men helvete vad taggad jag är till kvällens melodifestival! Alla röstar på kalle och orsa spelmän! Måste väll tillägga att jag går på samma skola som hans dotter och en av spelmännen  har varit min saxofon lärare, status ;)

Förövrigt tyckte jag att kvällens startfält var riktigt svagt, bidrag nr1 var dock riktigt bra och så gillade jag andreas johnson. Men man kan ju ändra sig när man har hört alla låtar helt (:

Nej nu kör vi, GOOO ORSA!

Tävling

taggar, trots kyla och inomhus ! börjar lite smidigt med 1m och 110 (:


now i can't behave

Helt enkelt grym skönt att ha helg, kan inte beskriva kännslan av att kunna rida och bara vara i stallet hur länge man vill utan att känna stressen att man ska hem och plugga. Det finns nog ingenting mer avslappnande än att kunna vara för sig själv och samla sina tankar.

Dagen bestod av att  vi tog en tur ner till klubben med Hasse och körde lite markarbete.

Sedan ut med Lina och Emil på Roger, red runt myran och som vanligt gick även han bäst, börjar ta riktigt bra stöd i handen och bära sig bra :))

Banan med Hasse bestod iaf av 4 hinder som stod 10m ifrån kort sidan, Sedan drog vi ett streck 10m efter hindren så att jag skulle hålla mig på en 20m volt. Hindrens placering ser ni på bilden. Syftet med övningen är att hoppa hindren i lättsits och helatiden få hästen att vänta ut hindren och landa i rätt galopp. Samtidigt som det är väldigt lösgörande och man tränar hästen att svänga utan att "flyta ut" i svängarna.

Tips: ta hjälp av väggarna så mycket som möjligt och ta ut vägarna, ha inte bråttom och rid med tanken " ett till" dvs. att du ska tänka att du ska ta ett galoppsprång till. Titta hela tiden på nästa hinder och börja med att hoppa lågt. Ibland kan det vara bra att bara börja med bommar på marken.


Frågestund

Nu ska jag gå och göra mig kvällsklar, och jag har beslutat mig för att ha en frågestund,alla som nu besöker bloggen får fråga en fråga. Fråga vad ni vill och jag ska försöka att svara (:


Np- del prov2

Idag hade vi det andra delprovet i svenska, uppsatts skrivning. Vi fick välja mellan 4 kategorier.. allt är möjligt, åldersgräns, och två till. Jag valde allt är m,öjligt och skrev en berättelse om mig och min tävlingskarriär. Vart faktiskt väldigt nöjd själv och resultatet blev 9 färdig skrivna A4 på 2,5 timme.

Det var inte alls lika jobbit som jag trodde att det skulle vara utan det flöt på riktigt bra. Jag satt hela tiden med MP3 i pluggad i öronen, min fulla godispåse och en av vitamin well- focus såklart.

Sen blev det till att gå ner på Isen och ha skridskodag i -17 grader från 12-14. Sjukligt tråkigt men jag åkte väll de 3 obligatoriska varven d.v.s. typ 9km. Sen fuskades det lite och fick en biljett till (y)

Sedan upp till stallet, vila för Hans. Hämtade ut skoltröjorna, fett fula men vem bryr sig!


bild från nyår i k-holm


Smörj efter ridpass
Någonting som jag har fått in rutin på nu är att varje dag efter ridning tvätta och smörja allt som är gjort av läder som jag har använt vid ridning. Sadel, träns, sadelgjord ja t.o.m. MB stövlarna. Allt känns mycket fräshare då, det håller sig rent, snyggt och självklart håller sakerna bättre.

Min personliga favorit är stübben lädertvål och efter det effax läderfett. Stübben tvålen gör rent väldigt bra och effax fettet innehåller bivax som gör att lädret både blir mjukt och glansigt, vilket gör att det stöter bort regn som annars kan förstöra lädret :)

Så lägg ner 5 min extra i stllet på att hålla grejjerna fräscht.


Rutiner

Jag känner att mina vardags rutiner börjar att fungera riktigt bra nu, stallet går av bara farten och sadel och träns är alltid rent och frächt.

Idag var Hasse riktigt grymt fin, sjukt nöjd med honom. Han stressade inte han bar sig själv och nu gör han helt rena byten. Han tog till och med sina första riktiga ökade travsteg idag så alla säger Grattis till Hans :D


Jag överlevde

jag är nog världens lyckligaste människa just nu, jag överlevde dagen utan några större skador. Fick reda på att jag fick MVG på fysik provet iaf. Engelska provet gick ok, inte jätte bra och inte jätte dåligt.. men man får hoppas på det bästa. Lika var det med matten, konstiga uppgifter och flera olika svar blev väll resultatet, men men hoppas kan man ju alltid.. och jag överlycklig för att jag överlevde.

På ídrotten simmade vi, jag och Maja misade förra veckan så vi fick motionssimma den här veckan. 25 minuter fram och tillbaka i en bassäng som är typ 10 m lång, ingen höjdare kan jag säga. Men det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara och det kändes extremt skönt efteråt.

Imorgon är det uppsatts delen av svenska NP, 3 timmars skrivning.. inte skoj! Har iaf laddat upp förådet med 3vitamin well och en fet godispåse, så överleva kommer jag?! Fast vet ni vad jag kom och tänka på?, tänk om jag dricker upp alla mina vitaminwell och äter mitt godis, vad händer då om det krisar och jag måste gå på toa, någon som vet?


Nationella

åå är fett jävla nervös nu, nu på morgonen ska vi ha nationella i svenska- läsförståelse. Inte för att jag känner att jag inte fattar nå utan att jag vill verkligen behålla mitt MVG :S Efter nationella i svenska ska jag iaf ha engelska prov, prutt på det. Det känns som om hela dagen är ett jävla stort skämt, men jag får väll försöka att överleva en timme i taget.

Hasse blir det att rida dressyr han är verkligen super fin nu efter korrigeringen av equiterapeuten och galopperar runt i båda varven utan att vara kantig :)


Melodifestivalen deltävling 1

JAAAAAAAA f*n i h****e vad glad jag är, båda mina bidrag som jag hejjsade på gick till final och pain of salvation till andra chansen, det kunde inte ha slutat bättre, btw så finns nog ingen snyggare än ola mums på han :D<3

Ola Svensson

(bilder tagna från google)


fulltös

dagen har gått på i ett and i love it finns inget härligare än att riktigt komma igång på morgonen och känna att du har något att göra hela dagen. Åkte upp till torrvål vid 11, skrittade och travade hasse som förövrigt rörde sig sjukt mycket bättre efter att ha varit till equiterapeuten. Sen fick han massage i 20 min på ryggen och rumpan, hovarna smordes med olja och kotorna med leggpaint.

Sen blev det en tur med Roger, sjukt skoj som vanligt och han har blivit så mycket starkare än för ett par veckor sedan, nu hänger han tillochmed med i emils galopp ökningar :')

Kvällen kommer att spenderas framför tvn och melodifestivalen.

Haha måste bara lägga ut video klippet på när min kanin jagar katten, detta var altså ingen en gångs företeelse utan får han chansen så jagar han mycket gärna katterna ;)


Simply roger B

Äntligen har jag lyckats lägga upp bilderna från mobilen till datan. Så nu blir det nog lite mer bilder här på bloggen, ska väll börja med den första bilden på Roger då. Det känns nämligen som om jag skriver om han hela tiden, men ni inte vet hur han ser ut ;)

 Så här är han, Simply Roger B


1 år 6 mån, 5 månIdag är det precis 1,5 år och 5 månader sedan mina älskade vänner fick somna in. Det går inte en dag utan att jag tänker på dom och det finns ingenting som gör så ont som att tänka på att jag aldrik kommer att se dom igen. Vila i frid, älskade vänner


Lördag

Äntligen helg igen, sovmorgon och bara hästarna som gäller. Upp och skritta och pyssla om min lilla ängel sen till Ullis och rida bästaste bebis. Måste hem och plugga matte sen och det suger! Men men så går det om man hamnar efter på lektionerna.
Som jag lovade

här är videon från Tusse träningen med Roger, enjoy


shoppaholicDagen blev bättre än vad jag kunde tänka mig. Vi hade ingen musik efterssom att Moa var sjuk och tur var det, jag menar så mycket som jag har övat *host* Så då hade vi bara No provet halv 11 som för övrigt kändes sjukligt lätt, så dagen bestod av ett prov mellan halv 11 och kvart över 11.

Sen åkte jag och pappa ner mot borlänge och han stannade till på nån Mc affär och köpte en motorcykel hjälm, som förövrigt inte var snygg, men men. In på Aubiose och köpte magnesium tillskott och legpaint-tre dagars linement. På hemvägen blev det en liten tur in på lager 70 i insjön och hittade b.la. två linnen från vila och en kofta från vila. Bas kläder som verkligen behövs!


Jag <3 Fredagar

Det finns inget härligare än fredag, vi har sovmorgon till halv 10, har musik, No och så sluat vi typ halv 12. Idag är vi dessutom uppspel på musiken. jag och Marja ska spela och sjunga Det vackraste av Cecilia Vennersten. Ett lycka till kunde vara på sin plats nu! Sen har vi No prov i atom och kärnfysik, känner mig riktigt taggad då jag för första gången känner mig riktigt 100 på att jag kan det :)

Efter skolan drar jag och pappa till borlänge han ska köpa mc hjälm och jag ska in och köpa legpaint och magnesium på aubiose, sen blir det en sväng in på lager 70 i insjön och ska se om jag hittar några bas tröjor/ linnen.

Träningen igår gick bra, första gången i grupp med Roger och han skötte sig utmärkt trots skällande hundar och skojjiga människor på läktaren. Litet filmklipp kommer upp snart.


Tusse träning

godmorgon kära blogg läsare torsdag idag och känner mig inte utvilad, satt och pluggade NO igår kväll till halv 12inte skoj! Men men, så går det när man har fullt upp med häsar hela dagarna.
ikväll är det iallafall Tusse på Roger, ska bli kul och höra vad hon säger om honom. Hon har ju lix aldrig sett honom:)


Efterssom att jag inte hinner blogga ikväll så får ni ta och lyssna på Akons nya låt och min nya knarklåt, Så sjukt härlig!


När jag får bestämma-Tretorn


Ja tack till Malin Baryard stövlarna, de är både snygga och grymt sköna. Går till både klassisk och lite mer vågad stil. Det bästa av allt är geppet som man har när man rider, du får en helt annan ridning kan jag lova och det är så mycket bättre än någonting annat.

Nej tack till vanliga stövlar, visst de är också riktigt snygga men vem vill hålla på att kleta på klisterskänkel varje dag, som sedan åker bort? Inte jag iallafall. Och så är de obekväma och man får lätt skavsår av dem.


Equierapeut

Var med Hasse till Jan Mårtensson, Equiterapeut från Surhammar. Gick förhållandevis bra, trodde att han skulle vara låst lite här och där men han var helt ok. Dock lite spänd i IS musklerna och har p.g.a. av det troligtvis haft ont rumpan ett tag och det är därför han inte har velat sätta under sig så bra och troligtvis därför han har varit lite springig. Sen var han lite anstränd i benen efter hoppningen i Söndags, men det var ingen fara enligt Jan, utan efterssom att det kom så tätt in på så är det bara normalt, vilket var skönt att höra och han var inte heller löst i fram knäna som de flesta hopphästar brukar vara(:

Hasse skötte sig exemplariskt när han blev stucken med akupunktur nålar och blev lasrad. Bästa häst! Åter besök om en månad igen då för att kolla hur allt ligger till.

Vill verkligen rekomendera Jan, otroligt duktig, lugn och harmonisk med hästarna .

bilden har ingenting med texten att göra, tyckte bara att Hasses mule var söt idag


Paradise Hotel 2009
Ett måste igår kväll var ju att kolla på Paradise Hotel finalen, inte för att jag har följt det varje avsnitt men det är rätt underhållande att kolla på ibland.

Finalen stod mellan paren Jackie-Patrik och Erika-Kristoffer, och med total utklassning vann Patrik och Jackie. Helvete vad glad jag blev! Dem spelade ett sjukt bra spel

Och helt seriöst vad sjukt het Patrik Bergholm är, massa mums på han. Och så sjukt gullig verkligen, inte alls så dryg som typ Rami var. Nej ett stort grattis!


Norrlands väder

Suck, nu har vi fått tillbaka norrlands vädret ige, det har vräkt ner snö ett par dagar så nu sjunker jag ner till över knäna när jag ska hämta pollarna, INTE OK! Och så har vi börjat få så där prutt kallt igen, typ -20.

Dagens ridpass bestod av mycket dressyr med tjocka varma vinterkläder som är det alra hemskaste att rida i :S En sak som var ganska kul är att när jag galopperade på vägen med Hasse så tittade det plötsligt fram en älg ur skogen, typ 5 meter i från oss. Hasse kollade och vart lite spänd men när älgen lufsade tillbaka in i skogen så fortsatte han förbi som om ingenting hade hänt, lite spänd bara men inte mycket. 200 meter senare kom han väll på att det var en älg som vi såg och vart då livrädd, blåste upp sig och fick lov att kolla bak så att ingenting skulle komma bokom honom. Han har väll sett nya american pie- book of love, höhö. Kasst skämt från min sida.

Nu vart jag plötsligt taggad på att blogga igen, kanske för att jag är ledig imorgon? :D Och ikväll är det Paradise hotel  final (Y) måste ses.

Tänkte avsluta med ett viktigt medelande till Freddi!

Snälla kom och hämta mig, jag saknar eran goda mat :'( pappa har börjat äta bara grönsaker på kvällarna, typ fisk och grönsaker, kyckling och grönsaker, korv och GRÖNSAKER jag blir tokig... ingen potatis eller pasta jag bölar på mig! :'(((((((((((((((((((((((((((


bilden väcker minnen <3


Sömnbrist

Ush vet inte riktigt vad det är för fel, Jag är inte trött på kvällarna längre och jag kan ligga vaken i flera timmar innan jag somnar. När jag väl somnar sover jag oroligt och vaknar jätte pigg, altså inte sådär skönt utvilad pigg utan helt speedad. Nån som vet vad det är för fel? :S

Dagen kommer att spenderas i skolan och sen in till mora med Emelie en sväng, sen upp och rida världens bästa häst <3


Jaaa

Veckan är räddad! imorgon ska vi lyssna på mora-orsa-älvdalens nya ungdoms polis i över 1 timme, så vi slipper språkvalet. Sen skulle vi ha haft prov i engelska men efterssom att det då är killarnas tur att lyssna på föreläsningen så då är provet flyttat till Onsdag. Och på onsdag så ska hasse få en genomgång av kiropraktorn och då tog jag ledigt hela dagen *höhö (a) så jag får göra provet nästa tisdag istället.

Därför mina vänner så gäller inte inlägget under längre, så ni kan vara lugna! ;)

Hasse fick vila idag efter helgens ridpass och nog var han nöjd för det allt, Kaninen fick springa fritt istallet idag också och självklart jaga katten, vilket är det roligaste han vet. Pucko kanin!


bööl

ush kommer inte att kunna blogga på en vecka nu, skyll på skolan :o

har engelska prov imorgon som jag måste plugga till, so inlämning på onsdag, tyska till på onsdag, No prov på fredag. Shit måste verkligen plugga :S

kanske hinner jag göra nå kortare inlägg nån dag, vi höres.


Simpley roger B

Just ja, glömde att berätta att jag visade bebis för Fredrik igår. gick helt ok, inte jätte nöjd med min insats, dock så vart Fredrik jätte förtjust i han vilket är kul! och som vanligt var bebis strålande:)

Hoppas bara att Ullis kan byta så jag kan ta han på tusse på torsdag oxå :')RSS 2.0