diciplin byte?

Nejdå, men idag gick dom så satans fint så man börjar ju fundera. Fanny och Hasse fick gå på vägen i lång och låg form för att få upp ryggen. Mötte en älg mitt i skogen som stod och stirrade på mig och fanny typ 5 meter in i skogen. Tillskillnad från Hasses "stop and stare"  utbrott här om dagen kollade Fanny till lite, funderade vad det kunde vara och fortsatte sedan lika lugnt som innan. Haha hjärtat :)

så där ja!

Äntligen hemma! puh vilken lång dag det har varit.
Hann bara med Hasse idag då det var Tusse träning, första hoppningen på nästan 1månad. Körde mycket styrka i en serie. Kort avstånd (5,5 och 6 hinder) för att få hästarna riktigt på bakbenen.
Hoppade även runt en bana på 1.10 innan jag avslutade, ville som sagt börja väldigt lugnt nu efterssom att det var ett tag sen sist :)

Linslusar

Höhö, sitter och småskrattar lite åt min klyftiga rubrik som egentligen inte alls är rolig!
Red ett riktigt bra dressyr pass på sessan på ängen, att hon har fått vila ett par dagar och rensa huvudet har bara varit nyttigt. Hon höll ett bra fokus och jobbade på riktigt bra hela passet. Fortsatte träna på flyttningar och fattningar för att fortsätta stärka henne. Hennes balans är inte riktigt 100 än, men den blir bara bättre och bättre och mycket kommer komma med styrkan.
Kalince var på riktigt bra humör idag. Lite envis och ska streta emot bara för att när man kommer åt henne. Men om hon är envis så är jag säkert 100x envisare, så det brukar bli som jag vill och hon kom inte undan ett pass idag heller ;)

Hoppelipolle

Slutade tidigt idag så vi åkte och hoppade Imse en sväng. Och satan vad fin han var! märkts verkligen en enorm skillnad sen Marie bytte sadel, plötsligt går han inte emot hjälperna eller tjafsar. Satte upp en bana men kombinationer, snabba svängar, linjer, relaterade avstånd vilket vi lekte runt en bana på 1.20 på. Mäktigt? Svar ja. Med tanke på att det är det största han har hoppat runt på och med den lättheten, kapacitet finns ju i honom. Stjärnan :D

finfrämmande

var påväg ut i skogen med Hasse när det sprang ut en älg framför näsan på oss. Till min förvånaning fick han inte damp och sprang hem, utan blev istället helt paralyserad. Hoppla polle! 5 minuter senare och han fortfarande stod och stirrade in i skogen varifrån älgen hade kommit insåg jag att det var lika bra att hoppa av och gå förbi istället.
Resten av passet såg han 327 älgar till i skogen, då frågade vi oss Hur många älgar finns det i skogen? skämt åsido.
Slänger upp en het bild med nya hjälmen, det blev alltså en till speed air dock den nya evolution och svart-silver. Är super nöjd med den, riktigt bekväm och luftig :)

Tävlingsresultat

Åkte på en pay and jump med prinsessan idag, hoppade 70 och 80 igen just bara för att hon ska få komma ut och bara tycka det är roligt. Det är ju väldigt mycket annat som spelar in på en tävlingsplats som dom måste vänja sig vid. Men hon agerade väldigt lugnt och rutierat hela dagen. Shit vad roligt hon tyckte det var inne på banan, plötsligt fick hon världen bjudning, bockade och hade sig. 0ade båda klasserna med 2 klockrena rundor.
Nu är det dags att gå vidare till nästa steg och matcha mot lite större, hon känns väldigt redo i både kropp och huvud!
det gäller att bjuda på sig själv :D

äntligen

Hade 2 prov idag, Träningslära (idrott) och muntlig redovisning på fornnordiska litteraturen (svenska).  Andledningen till att jag berättar denna helt ointressanta sak är för att jag satt hela natten igår och pluggade/slutförde uppgifter och prioriterade helt enkelt inte bloggen!
Igår var iallfall Annica träning på Fanny och oj vad fin hon var. Det var ju ett par veckor sedan hon såg henne sists så det var kul att hon tyckte att det hade gått frammåt med elefantkliv. Men det mest positiva är att hon kämpar på trots att hon är riktigt trött, hon tjurar inte i hop.
Idag fick jag äntligen rida min älskade Hans ett seriöst pass, sularna hade gett resultat och var var inte oren eller kändes konstig på någotvis. Bytte bett till Ett rakt äppelbett med fasta ringar som han funkade bra på. Han kändes stark och fin i kroppen, lätta steg och lydig. Ja ett bra pass helt enkelt :)

sulad häst

Har sett och slutfört lite uppgifter som jag har att göra i skolan. På något sätt känns ett liv utanför stallet väldigt långt borta höhö. Idag fick Hasse på sig helsulor för att skydda hans små prinsess fötter. Andledningen till att han har varit oren är troligtvis den att snö sulorna har " gnagt " på vanliga Susan vilket har gjort honom känslig. Hämtade även ut min nya hjälm idag samt täcken. Berättar mer imorgon om det. Går tydligen inte att ladda upp bilder från mobilen :s

det går bra nu

Kom hem 10 igår därför den dåliga uppdateringen. Men red både Kalince och Hasse som båda gick riktigt bra, har en ganska bra period i ridningen nu när allt fungerar bra, balansen, styrkan fokus ja allt sånt! Mockade 3(!) gånger igår för att det skulle vara betydligt mer lätt mockat idag men inte då. Mamma var gullig och hjälpte mig med vatten och mat åt mina kära monster så jag skulle hinna och och träna.
Red även Fanny ett pass ut på vägen och då det har kommit snö/regn de senaste dagarna har vägen blivit mjuk och fin igen och det gick att galoppera på rätt bra. Ända till jag vände om hemmåt och hamnade mitt i ett hagelmoln, satan vad ont det gjorde att få stora isbollar snärtande i ansiktet!
Imorgon kommer hovis och slår på sulor på lilla hans, han har troligtvis haft en stengalla och därför han har varit så kännslig på hårt underlag :/

Eye of the tiger

Jag älskar mina monster!
Fanny var super fin idag, även fast jag var dum och tog in dom tidigt då snön vräkte ner ett tag. Blev ett dressyr pass där jag jobbade mycket på grunderna. Gå i låg avspännd form och kunna spänna bågen. Började även flytta lite i öppnor vilket hon tyckte var lite mysko i början, men lättlärd som hon är gick det av bara farten sen :)

RSS 2.0