En evighet

Har verkligen inte haft tid att setat vid datan. Varje dag har varit fullspäckad och kvällarna har varit korta.

 i onsdags följde jag med Maria ner till Sigtuna med Fille, jag kan kort sammanfatta den långa dagen med att han var bättre, fick sedering, behandlades, fick sedering, försökte bli behandlad. Sedan var han däckad i över 1 timme, så vi for och åt innan vi hämtade en inte allt för pigg häst och begav oss hemmåt.
Kom hem vid 9 snåret och då var jag aldeles för slut för att ens orka tänka på datan.

Igår åkte jag ganska tidigt till en kompis och färgade håret, sen kom Marie och hämtade upp mig då Imse skulle till kiropraktor Jan Mårtensson. Utlåtandet blev att han var lite spänd i rygg musklerna, högra bogen var lite utskjuten och låsningar i 2 nack kotor, altså inget alvarligt vilket var skönt att höra! :)

Idag har jag varit valp vakt hela dagen, ridit Hasse som gick SUPER, grymt otur att min klass blev instäld imorgon pg.a för få anmälda, men vi får ta nya tag snart igen.
Följde med Susanna ut på en tur med Helge, gick bra och som vanligt var han super kul att rida :D

Om 3 dagar börjar skolan, och jag vet inte hur mycket tid jag kommer ha för bloggen. Ska försöka, men jag vill inte känna att det ska var ett måste.


Dagen

För första gången på länge har jag gjort någonting icke hästigt, jag passade valpen och så åkte vi till Mora och drog ut 95 åriga gammelfarmor på en fika. Hon orkade inte äta smörgåstårtan, men bakelsen efter åt kunde hon smälla i sig, haha söta krutgumman :)

Hasse fick gå en lång skritttur idag och lite lätt jogging, såklart i lågform för att få honom att slappna av. Red ut i mjukisdress i världens skönaste sadel, devoucoux biarritz. Hade tur och hittade en som passade honom för ett tag sen. Tränade på att ha han rak och göra halt rakt, jobbigt men nyttigt.
Ullis ringde också och bad mig hjälpa henna att rida in en 4 åring. En travar gubbe i byn hade tydligen en kanon sprinter som har vunnit mycket och skulle behöva lite ridmuskler, så den hoppade jag upp på också.
En super söt nordis, ganska liten och smäcker, men en enorm nacke. Gick jätte bra med tanke på att det var första gången någonsin den hade en människa på ryggen.

Just nu har jag bytt om till myskläder och sitter med ansiktsmask och ska fixa naglarna, ibland måste man vara lite självisk. Pappa var jätte söt idag också, jag bad han köpe en bodylotion och han kom hem med nivea for men. Super gulligt ju, han kom ialla fall ihåg det och till hans försvar måste jag säga att deon han köpte var helt rätt!


Hopphästen

Träningen idag gick riktigt bra, Hasse var frammåt hela tiden och tog verkligen tag i hindren. Känns riktigt skönt och veta att vilan/tänderna har gjort han gott och att han nu är bättre än någonsin!

Hoppade iallafal runt en liten bana på 1.10, med hinder ur sväng, böjda linjer, brutna linjer samt relaterat avstånd 21m in i kombination.
Han som tidigare har varit väldigt osäker in i kominationer bjöd på riktigt härligt och gick av både stort och nära, visade verkligen sitt register idag.
Det får bli en gammal tävlingsbild då kameran glömdes hemma.


Red även världens snyggaste Imse idag, vi var ner och busade lite på travbanan och som vanligt skötte han sig jätte bra. Plutten var på mys humör så jag vet inte hur länge han stod och sov på min axel :)


Film från träning

Finns somsagt mycket att jobba på med allt från blick till skänklar, ja allt verkligen.
Men jag citerar en känd dressyr ryttare
"går jag ifrån en träning och känner att allt var perfekt är jag aldrig nöjd, för då vet jag inte vad jag ska jobba på för att komma vidare" kristian von krusenstjerna


Dressyrträning

Har precis varit ner på klubben och ridit igenom momenten i dressyr programmet. Gick jätte bra och med Marias hjälp fick jag honom att slappna av riktigt fin och skjuta på bra bakifrån, det finns ju väldigt mycket att jobba på speciellt med mig men det går frammåt från dag till dag. Prövade även ett nytt bett idag som han trivdes på, ett 3delat äggbett. Det vi ska träna mycket på till nästa helg är uppridningarna, att inte skjuta ut rumpan utan att den är under sig hela vägen fram till halten.

Imorgon ska vi ner och hoppa lite, susanna hänger även med på Grande. Ska bli jätte kul då jag int har tränat tillsammans med någon på ett tag :)

Just ja! vet ni vad jag hittade i Agents box idag? En liten ödla, jätte liten och tuff faktiskt. Bilden är tagen med mobilen och riktigt dålig kvalité, men fick bara lov att föreviga detta minne, hur ofta är det man hittar en ödla helt random i en box lixom?


Skolstart

Imorgon börjar sista veckan på sommarlovet, och satan vad sjukt fort den här sommaren har gått! Känns som det var förra veckan vi slutade 9:an och om bara 1vecka börjar vi altså i en ny skola med nya klasskompisar. Lite nervöst faktiskt då jag inet har en aning om vilka jag ska gå med eller någonting!
Jag ska iallafall gå samhäll då jag inte vill plugga upp några ämnen efter gymnasiet.

När börjar ni? och vad ska ni gå för program? (ni som börjar gymnasiet altså) :)


bild från stipendieutdelningen på avslutningen


Down

Ush tror jag håller på att bli förkyld, fryser och svettas på samma gång och mår illa. Men det spelar ingen roll pollarna ska ändå ridas och stallet ska fixas, bara att ta alvedon och jobba på.
Agent har gått nu på morgonen iallafall, det gick bra och han tyckte som vanligt att et var mycket roligt och taktade hellre än att gå lugnt och sansat.

Ska ner på klubben med Hasse och rida upp programmet för Maria på eftermiddagen, tror det sitter nu.. eller får hoppas på det bästa! Förhoppningsvis blir det även tävling i helgen, det var tydligen bara 2 som hade anmält sig och tiden utgår i dag :S.


Saknad

Jag vill börja varna kännsliga läsare för ett långt inlägg, då jag inte har haft möjlighet att blogga under dagen.

Gick upp 7 imorse (!) Vilket kanske inte verkar så tidigt, men när man har sommarlov och inte somnade förens vid 1 tiden så är 7 väldigt tidigt.
Gymmade och åkte sedan till Susanna och red Grande tillsammans med henne och Helge. Eftersom att det regnade under natten så var ängen blöt och oridbar så vi red ut, då Sanna tyckte jag behövde traggla dressyr så fick jag sitta ner hela ridpasset och jag kan stolt medela att jag överlevde och det med bravur om jag får säga det själv. Grande kändes jätte fin och det var inte så jobbigt att sitta, fast trots att hennes sadel är sjukt skön och allt så har jag faktiskt skavsår lite här och där.
Kan även passa på och skiva att Helge var jätte fin åt Susanna, gjorde enormt fina fattningar och bar sig super fint i galoppen.

Vi skulle sedan åka och fota mig och Hasse samt tömköra Hasse, först bara ta en sväng förbi hennes mamma och Granngården. Först glömde hon plånboken, sedan glömde vi tömkörningsgjorden. Vart altså mycket farande innan vi tillslut tog oss fram helskinnade. Fast Sanna! Jag vet nu vad som låg bakom alla glömska, vi glömde det viktigaste.. hjärnorna!:D

Det gick iaf jätte bra att fota, tror bilderna blev bra har dock inte fått sett många så det blir en glad överaskning.
Tömkörningen gick också bra, tror jag. Jag ska bara konsultera med Sanna innan jag utalar mig på den punkten. Han dampade inte ihjäl iallafall, förutom engång och det var när jag skulle prova och satan så jag flög när han satte full fart åt det håll han ville.

Det blev änen en tur på Imse, och hoppas inte min pappa läser detta. För jag red i dressyrsadel även på han! Gick super bra med tanke på att han har vilat ett tag och jag inte har ridit honom på ett tag och att jag hade "fel" sadel. Han orkar inte riktigt att man sitter på honom hela passen än, men formen är bra nu och han har bra frammåtbjudning, red lite förhöjda bommar i trav samt lite galoppbommar. Jag har verkligen saknat honom, och jag tror han har saknat mig för jag fick världens största och blötaste puss när jag skulle hämta honom i hagen, Söta Vimse då :)
Fick även en jätte läcker piké tröja av Marie, TACK så jätte mycket! Ni får se bild nån annan gång, men kan säga att den har mitt namn på armen samt att man kommer se vem som är jag när jag rider.Passar på att sno 2 bilder från susanna då jag inte har fått dom än:)
Den första är från fotoshoten idag och den andra på mig och Helge när vi hoppade igår.


Träning, träning, träning

Sitter och pluggar på dressyr programmet så jag ska kunna den tills imorgon. Susanna tvingar mig nämnligen att rida upp för henne på grande imorgon. Eller ja det ska bli riktigt roligt faktiskt!
Efter det ska vi åka till torrvål, susanna ska fota mig och Hasse, sedan ska hon försöka lära mig att tömköra. Ska bli intressant att lära sig samt att se hur Hasse reagerar.

Idag fick han gå ett dressyr pass där jag jobbade på det Maria sa. Red fram på vägen och avslutade på ängen. Gick bra måste jag säga trots lite små damp utbrott och lite annat, men det går frammåt och jag börjar äntligen komma på hur jag  ska komma åt honom på ett riktigt bra sätt.


Super gammal bild på mig och Hasse:)


Helge hoppning

Hoppningen med Helge gick super idag, han gör framsteg från vecka till vecka och då blir ju träningarna ännu roligare. Han har även börjat förstå lite hur man hoppar med frambenen och får fler och fler bra språng varje gång. Bakbenen och ryggverksamheten är ju absolut inget fel på måste jag ju tillägga.

Vi hoppade iallafall runt en bana där räckerna satt på 90 och oxrarna på 80. Första gången vi lägger in oxrar i banan vilket han tog jätte bra. Även fast han kom nära på 2 hinder första rundan och rev dem så gjorde han inte om samma mistak 2 gånger och tryckte ifrån lite till andra gången. Han behöver nämligen stöd i munnen ända tills han lyfter och är inte redo riktigt än för att ta balansen i kroppen helt själv genom att jag mjuknar sista språnget, men det kommer att komma.

Måste avsluta med att stolt säga att han bjöd riktigt ordentligt på sitt första hinder idag. Samt att han höll galoppen ända fram till hindren nästan hela passet. Men det är ju tack vare att susanna jobbar på så grymt bra hemma med honom, så att han blir starkare från gång till gång :)Detta var den lilla banan vi hoppade runt. Storleken på paddocken är 40x70.


Peter Eriksson clinic

Hopp clinicen för OS-ryttaren Peter Eriksson igår var riktigt bra och intressant. Han hade 3 olika grupper med ryttare och hästar som låg på 3 olika nivåer kan man väll säga.

Första gruppen bestod av unghästar där b.la Ulrika red. Här gick han igenom grunderna och hur viktigt markarbetet var redan från när hästarna är unga, att lära dom att tänka frammåt och bli mjuk i sidorna. Bommar, låga hinder samt lite lätt studs var det främsta ryttarna tränade på.

Andra gruppen bestod av ryttare på 1.20 nivå och här ökade kraven lite, med galoppbommar på 14m där de skulle rida på 4 galoppsprång. Studds på börjtspår med avstånden 2.60 på innerkant och 3.40 på ytter om jag inte minns helt fel. I den här gruppen tränade man även på att rida 21m på 6 språng och kunna reglera hästarna.

Sista gruppen bestod av ryttare som rider 130-145. Där red b.la Anna Dahlsten som äger hälften av Roger, unghästen jag rider ibland ni vet?! Samt 2 ekipage till. Här la han in en kombination med 11m i början där de skulle rida på 3 språng. Här fick de hoppa mer banhoppning med lite större hinder och tränade på att rida i lugn och rytmisk galopp för att få bra språng och få rätt antal galoppsprång till hindrena efter.

Jag har verkligen fått inspiration efter clinicen, banan han byggde upp bestod av mycket relaterade avstånd fast med ganska få hinder, som du kunde hoppa åt alla möjliga håll. Så på måndag när Hasse ska hoppa blir det en variant av den banan :)


Clinic

Ska strax åka upp till torrvål och fixa stallet, Hasse har vilodag idag så jag passar på att göra klart allt lite tidigt då jag ska iväg till rättvik på clinic för Peter Eriksson ikväll. Ska bli väldigt intressant. Förra året var ju helt klart lärorikt och jag hoppas det här året också bjuder på lite inspiration :)


Tränings film

Här kommer filmsnutten som jag lovat :)


Sommaren är kortSjukt depprimerande att det blir mörkare på kvällarna och att skolan är nära!
Kanske ska passa på att slänga in hästen i en resväska och dra till Hawaii? :)


Lunch

Har precis kommit hem efter att varit ner på klubben och börjat hoppa igång Hasse lite. Ni vet jag skrev om tidigare, när man tar en achen rem och spänner genom bettringarna över nosryggen? Se inlägget här. Så jag bestämmde mig för att pröva i hoppningen då han gärna ha velat tappa stödet mot hindret och då även bjudningen.
Det visade sig att kännslan var rätt och det funkade super bra med remmen, han bjöd riktigt fint på hindrena även fast vi bara hoppade typ 90cm och han bara kliver över så känns det att vi är på rätt spår igen.
Tänkte slänga en en liten filmsnutt lite senare.


Hoppning

Ska strax åka ner på klubben med Hasse och för första gången efter vilan börja hoppa igåg honom lite smått. Ska bli spännande och se om han har fått tillbaka bjudningen :)


Maria ridning

Idag red Maria Hasse nere på klubben, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Vilken skillnad det var på honom, han stressade inte upp sig och blev mycket lättare avslappnad. Hon jobbade mycket på ökningar samt att få honom att gå rakt med bakbenen under sig och ta halvhalterna. Ja detta var lite av det hon jobbade med iaf.
Maria sa iaf att min sits hade blivit mycket bättre sen sist och det syntes att vi hade jobbat på(dressyr). Pappa bölar, han vill inte att jag ska bli dressyr ryttare, men det ska jag ju inte heller ;)

På söndag ska jag ner och rida igenom programmet för henne så hon ska se vad som ska fixas till och vad jag ska tänka på. Tills dess ska jag jobba på ökningar genom att göra halvhalt när jag svänger så han sätter bakbenen under sig, och sedan lätta ut ur svängen och fram honom.
I galoppen ska jag jobba på att få honom rak då han gärna trycker in rumpan i vänster varv och blir sur när jag försöker peta ut den. Istället ska jag då lura honom genom låta bli rumpan och i stället peta ut bogen :)

Det var kanske inte ordagrannt förklarat men ni har iallafall en aning om vad som försigår!


Träns

StandardBasic
Dessa gudomliga träns står högst upp på önskelistan, från s.e.g company såklart :D


Herve Godignon
1380:-


Dyón 2445:-

Dyón 1199:-Världens smartaste häst

Lukas är ett 17 årigt fullblod, föredetta galoppör som räddades från en bakgård.
Nu är han känd som världens smartaste häst och försöker komma med i guinness. Han kan räkna, stava sitt namn, urskilja djur m.m.
Klicka på bilden för att komma till hemsidan och se när han gör sina trick.

Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av honom, det ligger säkert enormt mycket arbete bakom det han idag kan göra. Men utan vilja från hästen så är det omöjligt. Skulle vara riktigt kul om han kom med i Guinness, jag menar vad kan dem ha för argument att inte ta med honom?.


Dressyr program

 Ska väl passa på att lägga ut programmet jag ska tävla och som nu kommer att traglas framöver. För er som har missat det är det altså en LB:2 .
1. AX   Inridning i arbetstrav   X    Halt - hälsning    XGC Arbetstrav2. C    Höger varv   CMR Arbetstrav   R    Volt med 10 m3. RBXEV Arbetstrav4. V     Volt med 10 m   VKAF Arbetstrav5. FS Mellantrav6. S    Arbetstrav   SHC Arbetstrav   C    Mellanskritt7. CM  Mellanskritt    MV  Ökad skritt    VKA Mellanskritt8. AF Arbetstrav   FP Vänster arbetsgalopp9. P Volt med 15 m10. PH    Mellangalopp    Före H Övergång till arbetsgalopp11. H    Arbetstrav    HCM Arbetstrav12. M  Höger arbetsgalopp    MR Arbetsgalopp13. R Volt med 15 m14. RK    Mellangalopp    Före K Övergång till arbetsgalopp15. K   Arbetstrav    KAF Arbetstrav16. FPBR Mellantrav    R     Arbetstrav17. RMC Arbetstrav    C    Halt - stillastående ca 6 sek         Framridning i arbetstrav18. CHEXG Arbetstrav19. G Halt - hälsning
bilder tagna från stallbacken


Wonderful

Dagens ridning bestod av mest av dressyr på vägarna i torrvål, red fram ganska länge och försökta få honom att slappna av i lågform och ta ut steget innan jag började jobba med tempo växlingar och att leka med formen. Jobbade även på avsaktingar från galopp till trav och att bibehålla en bra rytm och bra form.

Avslutade med att gå upp på ängen och rida igenom dressyr programmet, gick helt ok för att vara första gången. Lite bockning vid varvbyte i galopp och lite protest när jag skulle runda vänster sidan, men efter att ha upprepat volterna lugnt och med samma hjälper släppte han efter och avslutade riktigt fint.


Det känns även att vi har börjat hitta rätt på maten åt Honom, han är rund och fin i kroppen samt väldigt avslappnad och fin i musklerna.
Klicka för att stänga bilden


Pics

Bild bomb från Katrineholm

Detta var ett par till bilder :)

Nej nu ska jag ut i regnet och rida mitt hjärta, kanske träna lite på programmet också?


Awesome

Det var verkligen ett par välbehövliga dagar i Katrineholm, även fast jag saknade hästarna och slra mest Hasse såklart så behövde jag komma ifrån och släppa alla tankar.
Blev ridning nästan alla dagar på Kalince sto *01 e: Kaliber-caylon-imperator. Super ball häst med mycket personlighet och egen vilja, men det är sånna hästar som jag verligen gillar.

I Fredags var det underbart väder, så hela förmiddagen låg vi vid bryggan och stekte, badade och bara njöt. Riktigt skönt med tanke på att vi inte har sett solen på typ 1 månad.

Kan inte förklara alla dagarna så ett par bilder får sammanfatta helgen.


Har Massa fler bilder, orkar inte ladda upp alla så dessa får duga så länge :D


Ingen återvändoBilden säger väl allt, jag har nu tagit det stora steget och anmält mig och Hasse till våran första dressyr tävling.


Tåget har nu rullat iväg och vi tuffar l...

Tåget har nu rullat iväg och vi tuffar lugnt mot sala. Det är kokhett och ingen airkondition, min mp3 har snart inga batterier så då vet jag inte vad jag ska göra fram till 5, men det löser sig. Jag är påväg till mina brudar och det är huvudsaken :) kommer sakna min aldeles egna Hasse men jag fick ju iaf en hejdå smocka, han måste älska mig otroligt mycket ;)


sol

Första dagen på EVIGHETER som solen är framme och det är varmt ute, och såklart ska jag sitta på ett tåg hela dagen utan några tillgångar att njuta av vädret. Jaja jag får trösta mig med att jag ska rida ikväll :D


Uppdatering

Jag vet inte hur mycket tillgång jag kommer att ha till data och uppdatering i K-holm. Jag tar med systemkameran så om det inte blir så mycket inlägg får ni en bildbomb när jag kommer hem :)


Väg fjolla

Det blev dressyr på vägarna med Hasse idag, tvingade mig i dressyr sadeln och det var ett bra beslut måste jag säga. Ska jag tävla i Orsa måste jag ju vänja mig, borde kanske börja kolla programmet också? :P
Agent fick ett litet pass också, tjejen som red honom var super duktig. Red i jätte bra balans och med mjuka fina händer vilket han trivdes väldigt bra med.

Imorgon åker jag ju som sagt till mina brudar i sörmland. Har nu packat 2 fulla resväskor, en med vanliga kläder och en med ridkläder och nu är frågan vart mina skor ska få plats? :o Får väll proppa ner dom i en handväska och släpa med mig, trodde jag skulle klara mig med 2 väskor och en handväska, men nejdå då måste jag moffa ner lite extra kläder istället.


Helge plutt

Har precis varit och hoppat Helge och fy satan vad fin han va idag, så mycket piggare och så mycket mer frammåt än sist, men mycket beror ju på att han nu får mer mat.
Det är verkligen grymt kul att känna att det går frammåt för varje gång, jag rider honom bättre och har mycket mer koll på min egen kropp nu när han välver sig så pass i sprången. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, pilates bollen har gett så sjukt bra resultat för min balans.

Hoppade runt en bana på 90 och såklart alla titthinder i, super skönt att han fokuserar mer på hur stort och brett hindret är mot hur det ser ut. Hoppade även en 5 1/2 a med en oxer ut på 1m, vilket han iprincip bara kliver över. Toppen häst och verkligen ett grymt framtids material ett stort plus är ju att han är så sjukt läcker :)

Nu ska jag ut på min dressyr stjärna och rida lite, sedan ska jag göra iordning allt så pollarna överlever helgen och sist packa. Att jag alltid ska vänta till sista sekund!

big fan of random stuff, bilden har ingenting att göra med texten.


trött

Äntligen funkar datan igen. Harvarit sjukt trött hela dagen, kan ju iof bero på det gråa vädret ute! Har precis varit ute och fixat i stallet tog med valpen ut så att hon skulle få göra av med lite energi. Tog typ 30min innan hon vart helt slut och nu ligger hon och sover i knäet, tur att hon är liten och inte väger många kilo :)

Får se vad det blir för ridning på Hasse idag, Agent ska iaf gå ett pass i paddocken förhoppningsvis utan avslängningar och rymningsförsök. Ja man kan iaf hoppas på det bästa.


godmorgon, var helt slut efter att jag kom...

godmorgon, var helt slut efter att jag kom hem efter ridningarna igår så det blev dushen, tvn och en tidig kväll för min del. Grande var grymt rolig att rida måste jag säga. Vi trimmade dressyr på ängen och det är alltid lika roligt med hästar som är riktigt bra utbildade:) lite skillniad sen han var ridskole häst! Skuttade även över ett nedfallet träd, riktigt kul då han sög tag i det och taxerade helt själv. Susanna red helge och han gick super fint väldigt kul att se framstegen han gör. idag ska jag vara valp vakt och sedan ha lektion. Ska försöka hinna med att blogga också :D


Läsare


Jag tycker det är grymt kul att bara på nån dag har gått från 14 prenumeranter till 17 och att jag har runt 50 unika besökare varje dag.
Dock är det inte så många som komenterar så det skulle vara kul att ni som läser och kikar in då och då skriver vem ni är och så :) Kanske även vad ni vill läsa mer om?


Dressyr hästen

Var min polle grym eller grym idag?!  Så himla roligt att allt börjar lossna i dressyren, tänka sig vad lite vila kan göra. Har även ett nytt upplägg då han har väldigt lätt att börja släppa bettet och kröka in nacken, så nu har jag satt på 6 olika bett på 6 olika träns som jag skiftar med iprincip varje dag. Än så länge har min tanke fungerat utmärkt och idag kunde jag sitta riktigt bra hela passet.
Red lite lätt pass på ängen för att få lös sidorna på honom, red igenom fjuttiga lc programmet och gick sedan ut på vägarna och galoppade lite.

Roger hoppade jag på morgonen, han är obstinat och togtill lite bakben när han inte tyckte om mig, men han är ju bara 4 så det kommer att lossna snart. Hoppade iaf igenom en bana efter han hade protesterat klart och gjorde det klockrent.
Så grymt kul med unghästar, att se hur de ändrar sig från dag till dag!

SNart ska jag ut till Bonäs och rida ut med Susanna, ska prova grande idag vilket kommer bli intressant med tanke på att jag inte har ridit honom på 10 år och då stod han på ridskolan som ridskolehäst.


Marie har precis sjussat hem mig, gick sup...

Marie har precis sjussat hem mig, gick super för henne att hoppa. Jag satte upp en bana mellan 80- 1m med en 21m linje räcke oxer, snett igenom oxer, räcke kortsida och räcke-räcke kombination 7.50. Både hob och imse skötte sig jätte bra måste jag säga :) Om ni undrar varför jag mobil bloggar är det för att min käre far ännu en gång har lämnat mig i sticket för sin gitarr och jag inte har någon nyckel hem så det blir stentrappan ett tag till.


sämst väder

Stallet är fixat och dagens lektion är avklarad, vädret är under all kritik och jag ska snart ut och rida Hasse. Senare ska jag åka till klubben och hjälpa Marie med hoppningen. Förhoppningsvis glömmer jag bort huvudvärken som har setat i sen igår, som inte ens värktabletter hjälper mot.
Troligtvis har jag fått en lättare hjärnskakning från smällen igår, mamma tyckte jag skulle låta bli ridningen idag och bara ta det lugnt, men glöm det :)


RSS 2.0