Läsar frågor


Efterssom att jag har varit off så länge och det har kommit in massa frågor, så tänkte jag ta några av dom här :)

sarah: hej! :)
har du några erfarenheter av back on track snabb bandage? svara på dagens fråga i bloggen! :P
 
svar: hej hej! Jaa jag har använt back on track bandagen förhållandevis mycket, jag brukar dock inte linda så mycket utan änvänder hellre arnika, linement, legpait etc. Det finns väll inte riktigt någon speciell andledning till det, mer än att jag inte vill linda om hästen är svettig eller fuktig på något vis. Men om jag lindar så lindar jag vid svullnad, gallor, värme ökning mm. och det är back on track jag då använder. Jag har fått väldigt bra resultat av det och tycker att det blir skillnad mot om man mara lindar med vanliga lindor.

Lexie: Visst har Hasse gått som löphäst förut? Jag jobbade på täby i början av 00-talet och då borde han ha varit typ 3-4 år gammal. Vi hade en häst i stallet som hette Hannibal Hayes, "Hasse" stort svart fullblod. Nästan säker på att det är honom du äger nu?
Han var en av mina favoriter, otroligt snäll och charmig, träckte honom en del vid löp också. :) Kul att du trivs med honom!

svar: Japp det har han, och jag är nog nästan helt säker på att det är samma häst :) Han är helt enkelt bäst och jag trivs otrolit bra med honom. Det skulle vara kul om du kunde höra av dig och kanske berätta lite mer om när han var galoppör?! (:

Louise: Trevlig häst ! Vad har du för stam på den ? :)

svar: Tack så mycket, jag är otroligt glad över att få chansen att utbilda honom från grunden, Han är e: Strong statement- Glacial.. Glacial är ett danskt fullblod som inte alls är speciellt känd, så det enda "hopp blodet" han har är faderns sida.

linnea: vilken fin häst du har, frågar samma sak som ovan, vad är det för stam? :)

svar: Vad kul att du tycker det, han har börjat bli riktigt fin nu på sista tiden, mot när jag köpte honom:)
Han är e: Strong statement- Glacial.. Glacial är ett danskt fullblod som inte alls är speciellt känd, så det enda "hopp blodet" han har är på faderns sida.

Carro: Vart bor du nån stanns? :) tävlingarna såg trevliga ut. håller med dej! 110 rundan såg mkt bättre ut än 1m rundan tycker jag med. Tyckte hästen var mer ihop i galoppen i andra rundan än i första rundan :)

svar: Jag bor i Orsa i Dalarna, men tävlar för Folkärna. Vi har ganska trevliga tävlingar här uppe måste jag säga, de få som är varje sässong.. haha. Absolut det håller jag med om :)

filmer

Nejmen hej vad mycket vi har i skolan just nu altså! känner verkligen att bloggen har fått blivit lidande och att det är många som klagar på detta.. men jag känner även att de få veckor som är kvar är värd att kämpa för.

För att börja med något icke hästigt denna gång så kan jag ju meddela att jag har valt gymnasium och att det blir samhäll på s:t mikael skolan i mora, jag flyttar altså inte hemmifrån som det tidigare var tänkt utan bor kvar hemma.. beslutet grundades på 3 andledningar. Dels för att kunna åka på tävlingar och inte missa 3 tävlings år på Hasse, dels för att ha möjlighet till fler hästar och dels för att komunen betalar mina träningar. Jag känner mig nöjd med mitt val och hoppas att allt kommer flyta på som planerat.

Och nu till det gamla vanliga.. häst! Jag kan berätta att jag hade sjuukt kul nere hos Fredrik, helt underbara människor och super fina hästar + otroligt lärorikt. Jag red b.la. Fredriks egna 4åring som precis hade kommit till honom, en försäljnings häst, en super ball C-ponny och så fick jag även chansen att rida en av hans tävlingshästar. Dagarna bestod mest utav att rida, mocka lite, äta och träna. Kan ju stark rekomendera att åka iväg till något ställe och praoa/jobba, det ger otroligt mycket + att det kan vara skönt att komma hemifrån och rensa skallen lite.
Hade tänkt lägga ut bilder från resan, men efterssom att mintuch på mobilen dog och den nu är på reparation så det är väll bara att skriva R.I.P bilder.

Hasse går helt underbart bra just nu, efter att ha varit hos Fredrik åkte jag hem och jobbade otroligt mycket på att få honom att ta stöd i bettet, det tog en vecka, men sen kände jag en enorm skillnad och just nu flyter allt på. Roger utvecklas från dag till dag och blir bara finare och finare.

Om jag inte skriver så mycket på bloggen så kan ni iallafall räkna med att få filmer från träningar.
Btw, så ville pappa att jag skulle skriva att han var världens bästa tränare, så jag får väll göra det då.. bara så att alla vet så är min pappa världens bästa tränare, haha (;
   
hej hopp

förlåt för kass.. nej rättaresagt URUSEL updatering här på bloggen. Den är inte nerlagt, jag har bara så otroligt mycket som pågår i mitt liv just nu att jag kände att bloggen inte fick plats. Men ta det lugnt, den är inte nerlagd utan ligger just nu bara på is.

Allting går super med ridningen, och på söndag bär det av ner till enköping för att vara hos Fredrik och rida i typ en vecka. Sen är det bara 8 veckor kvar innan sommerlovet, sjuuukt härligt kan jag lova!

Men tills vi hörs igen, Gladpåsk <3


RSS 2.0