Falu RS

Var iväg till falun med Hasse idag och startade 1m & 1.10. Blev 0 fel i 1m och 0+4 i 1.10. Är både nöjd och mindre nöjd med dagen. Han har gjort framsteg från början av sässongen och blockerade sig inte nu. Fick för kort framridning och fick inte riktigt fram den ärliga bjudningen på honom vilket ledde till att han inte slappnade av riktigt inne på banan. Så nästa runda i rättvik för jag vara mer rutinerad på den fronten och värma upp längre! Men förövrigt var han otoligt trevlig att ha med sig, stod lugnt och fint i transporten och dampade inte när jag skulle göra iordning, mycket framsteg alltså.

dra dressyr pass...

Otis gick idag ett pass för dressyr tränaren Annica norén. Gick bra och jag är riktigt nöjd med prestationen, trots att jag inte är och aldrig kommer att bli riktigt inpräglad dressyr ryttare! Vi jobbade mycket på att få en stabil hög form, men att öven lika mjukt kunna komma ner till en låg form med ärligt stöd. Red mycket öppnor i varierad form och med tempo växlingar, vilket tillslut gav riktigt bra resultat!
Det roligaste är ju att höra att träningen vi har lagt ner ger resultat och att även traven börjar bli riktigt hyfsad.

ett mirakel

Började tolv idag så red hästarnadirekt på morgonen. Fanny gick ett pass i skogen med fokus på frammåtbjudningen och Hasse fick gå ett ganska ordentligt pass i paddocken. Gjorde mycket tempoväxlingar och eråentiner för att få igång motorn och egna balansen vilket tog ett tag innan det släppte, Men i slutet var han riktigt fin!
Otis fick vila efterssom att dem dels fick nya skor idag och dels för att det är Annica träning imorgon och därefter fullspäckat schema i helgen. Hovslagaren plockade på brodd och hela drösen, ush nu känns det att det börjar gå mot mörka tider! Hur gör ni? har ni börjat satt på vinter skorna än?sånt som gör livet värt att leva

Ska snart ut till mina underbara fybenta vänner och rida. Ska ner och rida på banan med iallfall en hade jag tänkt. Trimma dressyr och mjuka bakben står på schemat!

Beställt

Efter att ha slitit ut aldeles för många stövlar har jag du beställt ett par nya. Får se nu hur dessa  kommer hålla och fungera.
Globus- bocaj                                                                     Tretorn-Falsterbo gtx

Helgens upptåg

Åkte ner till storvik ovansjö och tävlade Fanny. Gjorde ett test med att hoppa två klasser för att se hur hon var redo. Första klasser var klockren och en fin 0runda. Men på framhoppningen till andra klassen tog bensinen slut! Efter att ha hoppat 1an och 2an var det ingen idé att pusha henne. Hoppade 1an och gick ut på framhoppningen att tog ett par språng bara för moralens skull. Nu väntar ett par veckors uppbehåll innan årets sista tävling i rättvik :)
Annars en riktigt bra tävling mot vad jag är van vid här uppe. Det var värt att gå upp 04.15 för att åka lite längre!

RSS 2.0