pälsfällning

Nu när det börjar dra ihop sig till pälsfällning kan många hästar reagera negativt genom att ex. bli trötta, loja, griniga ja helt enekelt inte vara sig själv. Var noga med att ge extra b-vitamin för att ge en hjälpande hand.
Personligen kör jag med shyfeder B, Hasse får även Chevinal +.

Tidig kväll

Klockan är nu 18.00 och jag är hemma?! första gången ever tror jag. Åkte och hämtade spån vid 9 och började sedan göra klart stallet vid 10.
Min underbara hovslagare lyckades komma vid 12 och slå på skon på Kalince, sedan var det bara att köra på igen.
Hann rida alla 3 i solsken i -3 och vindstilla, underbart!
Hasse fick gå ett lättare dressyrpass med lösgörande arbete för att mjuka upp muskler efter 2 dagars styrka. red även Fanny ett lättare pass för att kolla av läget, hon har börjat fälla ganska mycket päls så hon har blivit lite "loj", får fodra på med mer B-vitaminer.
Kalince fick gå ett lösgörande pass på vägarna, satte på henne dyón the difference tränset med sötmalmsbett vilket visade sig vara ett vinnande koncept. Jag fick henne att sluta hänga i handen och gå i egen balans, så tummen upp för den här dagen!

Angelica Augustsson

Angelica Augustsson, shit vilken tjej säger jag bara!
först 2:a igår i grand prix och sedan går och vinner debuten i VC, hur grymt är inte det?
Snacka om att tjejen har talang!

black and white


Härliga ridturer

Idag var det riktigt härligt väder, ganska varmt och soligt. Det fick bli ännu ett styrke pass på Hasse i backen, dock med ett annat upplägg. Första två rundorna tränade jag fattningar och sista rundan ökningar och minskningar i lågform. Han gick bra, tjafsade lite när det började bli jobbigt men ju starkare han bli desto mindre jobbigt kommer det ju att bli.
Tänkte köra ett likadant pass på Kalince, men när vi hade skrittat ner för backen och skulle börja galoppera upptäckte jag hade hon hade trampat av sig en framsko, så det blir till att ringa hovis imorgon!

göteborg horseshow

Satt och kollade på sammandraget från göteborg horseshow, grandprix klassen där Angelica Augustsson blev 2a och Alexander Zetterman 4a. Riktigt bra ridet av båda två, och man kan ju inte låta bli att älska hästarna.
Det syns verkligen vem Alexanders pappa är, finns väldigt mycket likheter i hans ridning och Royne, på ett bra sätt. Angelica tycker jag rider med ett enormt fokus och stark vilja, kul att se att 2 unga ryttare som håller på att slå sig in bland eliten!
foto lånad från google
bild lånad från google

Styrka

idag blev det ett styrke pass på Hasse, galopp träning ibacke. Har turen att ha en lång men inte så jätte brant backe i närheten av där vi bor som jag brukar köra styrka i, Skritt ner och galopp upp i låg form.
Han fungerade riktigt bra idag, det känns att han har blivit riktigt stark i baken nu i vinter, hoppas att det kommer ge resultat även i hoppningen!
Sommar, ja tack
vanlig syn, flickorna väntar alltid på Hans efter ett ridpass
Blev bara Hasse då det var Hockey nu ikväll, slaget om siljan. Ska inte tråka ut er med detaljer men måste bara säga att det var en enormt mäktig kännsla att stå på en utomhus arena med över 17 000 pers. Sabbaton, fyrverkerier och 15 000 tända marshaller. En kväll att minnas helt enkelt .!
bjuder på en prematch bild
Det märks att det är vasalopps vecka, enorma köer!

lite studds

'Åkte ner på klubben idag igen med Fanny, satte upp en liten studds serie som jag tror att hon aldrig hoppat förut. Hon förstod inte riktigt det här med att hoppa-landa-hoppa, men det släppte mot slutet. Stackarn var jätte trött i baken efter några gånger åt varje håll, det är inte lätt när man inte har några muskler. Men söt är hon! Nu får hon vila 2 dagar för att återhämta sig i både kropp och huvud.
Hasse och Kalince fick gå ett pass ute på vägarna,  usch för att rida i mörker säger jag bara nu är jag galet trött på den här vintern, med kalla dagar och ingenstans att variera ridningen.
Gick bra med båda, Hasse har börjat tagit mer stöd i bettet och är påväg i rätt riktining frammåt,. Kalince har börjat fatta vad ridningen går ut på och blir inte tjurig så fort det tar i lite. Så idag känndes ridningen riktigt bra på allihopa.

Annica träning

Åkte till ridhuset med Prinsessan, Fanny, idag och körde ett dressyrpass för Annica. Gick jätte bra med tanke på att jag inte har haft henne så länge. Hon har blivit betydligt stabilare i formen och är numera svängbar. Fick bra feedback på hennes utveckling sen sist hon såg henne, så nu är det bara att fortsätta jobba på!
ursäkta dåliga ridhus bilder.!
Jobbade mycket på att få henne i en avslappnad form och kunna ligga kvar i ökningar och minskningar. Mycket serpentiner och stora volter. Jag var smart och råkade ta med fel träns med ponny nosgrimma på och såklart fanns ingen håltång på plats heller, men det fungerade ju utan oxå :D

uppdate

Det som har hänt sen sist är att Gizmo har åkt hem till ägaren igen och de två tomma boxarna har blivit utfyllda. Jag som aldrig mer skulle ha ett sto, det blev två! Men Hasse är jätte lycklig iallafall och de verkar trivas bra tillsammans.
Måste ju göra en presentation på nya stjärnorna oxå kom jag på :D

tillbaka?

Ä jag tillbaka eller inte? jaa det är frågan.
Har fixat på en ny design osv. så förhoppningsvis ska jag börja komma igång igen snart. Den är inte 100 klar och det ska göras lite justeringar, men det kommer att komma såfort några idéer poppar upp.
Det har hänt väldigt mycket sen sist jag bloggade, så ni ska få en kort genomgång snart och en sammanfattning på hur mitt liv har sett ut de sista månaderna, inte så svårt att gissa! höhö

RSS 2.0