skritt/uterittsdag

Gjorde sista arbetsdagen idag för i sommar. Galet skönt och nu kan jag njuta av de sista veckorna på sommarlovet.
På chemat idag stod ett pass på Otis och Fanny.
Fanny fick gå ut på en lång skritt tur medan mamma power walkade bredvid, ganska behändigt faktiskt. Red i devoucouxn på fanny och den låg riktigt bra, men det bästa av allt är att hon verkade trivas i den. Så ska pröva den ett par gånger och se hur det fungerar.
Otis fick gå ett pass ute på vägen i backarna. Körde mycket tempoväxlingar samt tryck i olika former innan jag avslutade med att skritta på kuperat underlag får att strärka honom ytterligare. Han var lydig och fin även fast han gick på dyón tränset. Dock tycker jag nästan att equipe tränset fungerar bättre. Men kan inte hjälpas nu när han har fått skav av den mexikanska nosgrimman :/

lite sommrigare

Känner att jag är riktigt  itid med att byta header, just när det håller på att bli höst oxå. Haha men bättre sent än aldrig, eller?.
Idag blev det en tur på Hasse och en på Otis.
Hasse
gick ett pass på ängen och äntligen börjar han kunna släppa spänningarna och komma ner i en lång och  låg form i traven, Han spänner fortfarande upp sig i galoppen men kan under  korta bitar även där komma ner och slappna av. Red mycket på volt och ställde igenom med mjuk hand och en stark skänkel för att han skulle våga ta stöd längre fram och längre ner på bettet.
Otis
satte vi upp en bana åt med fristående hinder nere i paddocken för att kolla av hurvida mitt arbete har gett resultat. Hoppade inte högre än 1m men gud så fin han var! Fick verkligen till ridningen före och efter hindren och språng kurvan var helt rätt utan att skjuta 2 meter för långa språng. Det absolut mest positiva är nog att han inte drog alls efter hindren!
banan vi hoppade runt. Kanska bra då man kan hoppa den åt alla möjliga håll och man behöver inte bära så mycket!

dressyr och markarbete

Var ner på ridbanan idag med Fanny och körde lit styrka på bommar så här dagen innan hennes vila. Hon hoppade betydligt spänstigare och starkare än vad hon gjort tidigare vilket var skönt att känna. Även tekniken kändes betydligt mer spetzad. Körde studs serie på 6 hinder samt en oxer med galoppbommar före och efter.
Otis gick ett lite lättare pass på ängen. Han var så satans fin redan från början med att riktigt välva ryggen och trampa på med baken. Gjorde lite fattningar från skritt och öppnor/slutor innan jag gav mig.

dagens ridning

idag blev det en tur på alla små monster som alla skötte sig jätte bra!
Hasse
Fick gå ett pass på banan. Ställde igenom för att få honom att spänna av och få upp ryggen. Jobbade på att hela tiden ta allt bakifrån från skänkeln. La in bom arbete för att få honom att kunna slappna av på bommar utan att stressa upp sig. 2 galoppbommar med 3 meter emellan, liten oxer samt 3 galoppbommar efter med 3 meter mellan varje.

Fanny
Fanny red jag ut på vägen på. Hon börjar förstå och göra fattningar från skritt riktigt bra nu. Även fast hon ifrågasätter lite när det blir jobbigt så jobbar hon sedan på resten av passet riktigt fint.
Otis
Var även han ut på vägarna. Körde i upp/nedförsbackar och tempoväxlingar för att få under bakbenen och få de rappare. Avslutade med att skritta ut i skogen för att han ska få någonting annat att tänka på och bli lite snabbare i benen.

shopping för hela slanten

Åkte ner till ryttarstugan i Gävle imorse för att införskaffa lite nya grejjer. Åkte ner med full plånbok och kom hem med tom man väll lugnt säga. Hann inte ta kort på allt idag, men ska försöka göra det imorgon. Än så länge får ni nöja er med bilder från hemsidan!
Kan bara säga att ryttarstugan var riktigt mysigt och med bra grejjer. Dit blir det till att åka fler gånger:)
piké- hv polo Victoria
piké- equiline mighty blue
Kavaj- John withaker millennium (dock i röd) känner att bilden inte gör kavajen riktigt rättvis!
Schabrak- John Whitaker GP Pro saddle pad
schabrak- Scapa Sports polo (dock i marin-beig)
stigbyglar- bowbalance
tyglar- dyón gummi
en liten snabbgenom gång bara.
Red ut på både Fanny och Hasse när jag kom hem. Fanny jobbar jag på att få ännu kvickare i bakbenen i fattningarna från skritt. Är väldigt noga med att ha henne mellan hand och skänkel i backar. Red även in på skogs stigar för att hon skulle få riktigt fokusera på vart hon satte fötterna.
Red Samma väg med Hasse. Jobbade på att få honom att slappna av i nacken och jobba genom ryggen. Nog för han är fullblod och vass. Men det finns ingen jag behöver rida med så mycket ben för att få honom att jobba riktigt som Hasse.
Imorgon är tanken att rida dressyr på ängen med Hasse, Fanny får nog rida ut igen innan hon ska skutta på fredag och även otis får nog gå ett pass ute i backarna.

fin fina hästar

Tog en efterlängtad sovmorgon idag och kom upp till stallet senare än vanligt hann tyvär inte rida Hasse.
Var ner och red dressyr på banan med Otis. Jobbade på att få honom lydigare och mer på bakbenen. Mycket tempoväxlingar samt flyttningar och varierad form. Han skötte sig riktigt bra och det märks verkligen att han börjar bli betydligt starkare.
Fanny fick gå ett pass på ängen. Mycket styrke arbete och grundridning. Jobbade på att få till bra galoppfattningar från skritt samt mycket lösgörande arbete. Hon hobbade på riktigt bra på slutet även fast hon tyckte det var jobbigt. Min sessa är grym!

Capone träns

brun Strl full.
Snyggt, välskött träns. Tyvärr har öglan till aachen remmen gått sönder annars i fint skick.
ordinarepris: ca 500:-
säljes för 100:- el bud
öparen står för ev. frakt.  Maila för mer info eller fler bilder

Wintec elastic

Wintec elastic dressyr gjord, svart 50cm.
Mycket fint skick då den endast är använd vid ett fåtal tillfällen. lite dammig på bilden dock.
ordinarepris: ca 600:-
säljes för 300:- el bud
köparen står för ev. frakt.  Maila för mer info eller fler bilder

Wintec elastic

Wintec elastic sadelgjord, brun 110cm.
Endast använd ett par gånger, nyskick!
ordinarepris: ca 600:-
säljes för 300:- el bud
köparen står för ev. frakt.  Maila för mer info eller fler bilder

bloppis

Kommer nu att skapa en kategori och lägga ut massa saker som ska säljas till riktigt bra priser :)

hoppning och spöregn

Efterssom att jag skulle jobba 15-21 idag åkte jag upp vid 7 och började fixa stallet och rida innan jobbet. Nu blev det ju aldrig att jag behövde åka till jobbet, men ändå.
Red ner och hoppade Otis lite, för att kolla av läget och hur mycket markarbetet har gjort. Det var verkligen en enorm skillnad efter hindren, lyssnade och drog inte alls mycket så det är bara att jobba vidare.
Hasse fick jobba dressyr. Har börjat om lite från början med att han verkligen ska jobba med ryggen och inte bara kröka på nacken. Han har ju lite svårare att få upp ryggen med tanke på hans tidigare karriär samt exteriör. Bara att jobba på och ta allt från benen :)
gud vad denna film väcker minnen !

omvänt

Otis gick bra när jag var ner och red dressyr på banan. Red över markbommar/galopp bommar och tränade på att göra halt efter utan att det skulle bli en dragkamp. Red även på ett nytt bett, ett 3-delat gummiklätt. Han fungerade inte lika bra på det som äppelbettet, men trots lyssnade han bra. Överlag gick passet grymt bra, man kan ju inte annat än kännas sig som en kung när man rider honom, trots att himlen öppnade sig säkert 40 min och såklart hade jag inga regnkläder med mig!
Man måste alltid se glad ut, även när man är så blöt så att kläderna går att vrida ur! och sadeln har färgat av sig på mina kl ridbyxor :D

så där skön kännsla

Alla monstren fick nya skor idag, så nu är fötterna mycket fina och väl trimmade. Var ner och hoppade Fanny på banan vilket gick riktigt bra förrutom spöregnet som kom i perioder. Hoppade runt på dryga 1m banan ett par rundor och hon kändes lätt och fin. Tanken var ju att ta med kameran men det blev ju lite svårt pga. regnet tyvärr.
my sweetheart

Markarbete

Var ner på ridbanan och körde ett markarbetes pass på Otis som lätt blir stark och dragig efter hindren när det blir lite större. Började med travhoppning och lågt där jag efter hindret när han skulle dra iväg bad honom att vänta med rösten utan någon dragkamp. Gjorde det där efter i galopp och med samma tänk. Blev han dragig utan att lyssna gjorde jag en mjuk halt innan jag fortsatte. Gav väldigt bra effekt och efter en stund kunde vi skutta runt banan utan att det skulle vara någon diskussion.

Var även ut på min lilla prinsessa (fanny alltså). Hade tur att det hade slutat regna så vägen var riktigt fin. Har nästan bara varit på ängen och ridbanan i sommar då underlaget har varit värlelöst ute. Körde mycket galopp arbete och lydihet. Imorgon blir det nog att rida ner och skutta henne lite :)

nytt i garderoben

eller sadelkammaren rättare sagt som carina inhandlade i falsterbo. Ett träns från equipes nya kollektion, ett br 37.  Super skön kvalité och galet snyggt enligt mig!

Outbreaker SN

Tillåt mig presentera, efter lite hemlighetsmakeri, Outbreaker SN.
Outbreaker SN (Otis) är en valack född 2004. Han är tidigare tävlad av Anna Dahlsten upp till 130, var hingst till för något år sedan och nu är jag ny stolt ägare av denna snygging.

RSS 2.0