piggpolle

Skulle ut och rasta Hasse på ängen, slängde på ett martingal då jf vet vilka damputbrott han kan få på stora ytor, allra helst nu när han har vilat ett tag. Det visade sig vara ett mycket klokt beslut för satan vad han bockade, har nog aldrig varit med om att han har varit så satans pigg och glad. Koncekvensen blev då en blå och svullen fotled, mycket härligt med tanke på thai boxningen som jag hade på kvällen!
Imorgon blir det ut en tur med sessa x2 och Hasse, vägarna börjar bli hårda nu efter en värmebölja så det är mest ängarna som är bra att rida ordentligt på.

träningsdebut

woot? såg just att mitt inlägg igår inte hade blivit publicerat. Så satans mysko:S
Fanny fick följa med ner på Tusse idag och göra sin tränings debut i grupp och gissa om hon skötte sig bra. Lite stirrigt först men redan vid framridningen slappnade hon av och gick riktigt fint. Hoppningen bestog av mycket svängar och ordnings ridning vilket vi inte riktigt har börjat med än, men hon förstod konceptet väldigt snabbt och hoppade sedan runt banan klockrent. Bästa prinsessan!

kiropraktor

Kiropraktorn kom strax efter 9 imorse och sedan har hon jobbat på fram till 6 med hästarna.  Ingen av dom hade några större fel vilket kändes skönt. Så dagen har iprincip bara spenderats i stallet och nu på kvällen träning.
Imorgon blir det väll samma sak, eftersom de  skulle få vila hela högen efter behandlingen :)

Sessan

slänger upp ett par bilder från dagens ridning nere på klubben med min lilla prinsessa. Åkte ner och tog några skutt för första gången på derbybanan och satan vad kul hon tyckte det var. Hoppade både vatten, pulver, stockarna jaa allt utan att hon ens tittade till!
imorgon kommer kiropraktorn och kollar igenom alla pollarna också :)

stronger

Duktiga hästar idag. Fanny gick ett styrke pass för att ytterligare jobba upp ryggmusklerna och rumpan. Körde mycket back träning och ambitiös som hon är jobbade och tryckte hon på i låg form.
Kalince fick en tur på lite småvägar för att jobba huvudet. Mycket av och igång sättningar samt tempo växlingar och hon blev riktigt nöjd verkade det som, lugn i huvudet och kroppen :)

last träning

Tanken var att vi skulle ner och hoppa idag, men planerna blev ändrade och jag körde lastträning istället. Lusen har blivit riktigt duktig på det där, nu är det nästan jag som får springa efter för att hinna med in i transporten. Det enda som återstår är att kunna fälla upp luckan utan att hon ska försöka trycka sig ut.
Fanny gjorde det också riktigt bra, kunde till och med börja skicka in henne utan problem.
Imorgon blir det ridning på monster 1 och 2 innan thai kick på kvällen :)

scneel hest

Idag har vi haft över 20 grader ute, jag har gått i linne och bara stekt helt underbart alltså.
Red ett lite lättare pass på Fanny idag då vi ska ner och hoppa imorgon. Lusen fick gå ett hjärngympa pass i skogen för att bli slut i huvudet, det var en snäll lus som kom tillbaka och blev plötsligt jätte mysig, söta häst.

Där satt den

Gjorde andra starten i avdelning A 1m med Imse idag, gymnasie DM. Gjorde en klockren runda och vidare till omhoppning. Trots över 20 startande c och D ponnyer och över 30 startande storhästar så slogs allt samman. Helt sjukt att en storhäst ska in och på allvar tävla mot en liten speedig C-ponny, sjukaste jag har varit med om måste jag säga! Imse gjorde iallafall en grym omhoppning där han var 100 fokuserad på vad som skulle göras, han var en riktig tiger helt enkelt. Tiden räckte till en 4:e plats efter 3 ponnyer, alltså snabbaste storhästen, Bästa häst!
S:t Mikaelsskolan kom även 2:a i lag dm så det blev även en silver medalj med sig hem, kan inte annat än vara nöjd med dagen :)

tagga

Nu har jag tagit påsklov, mycket skönt och efterlängtat ja!
Var upp och red Kalince som var mycket envis idag, men efter lite övertalning så gick hon fin fint. Fick till galoppen riktigt bra oxå.
Sedan var det bara att packa allt inför imorgon då det är gymnasie dm, startar Imse i 1m. Känns riktigt bra efter tävlingen i helgen, hoppas att han är lika taggad bara så kommer det nog att gå bra ;)

Skön kännsla

Precis kommit hem från ett riktigt skönt thai träningspass med massa sköna människor, det är riktigt skönt att komma ifrån ett par timmar och rensa skallen och bara köra gärnet!
Red Fanny på morgonen som har tagit ytterligre ett par steg frammåt i utvecklingen. Red på ängen och tränade på att hon skulle kunna svänga i egen balans utan att springa iväg. Red på ett fyrkantspår och innan varje sväng gjorde jag försiktigt halt och tillslut räckte det med en liten halvhalt för att få henna att komma ner på bakbenen.
Följde Marie till sollerön där sharpman var och provade ut en ny sadel till Imse. Trevlig och kunnig"personal" måste jag säga. Det blev en Bates, en brun och riktig skön. Märktes skillnad direkt att han inte sköt över sadeln till höger som han brukar :)

Lång dag

Hejja mig, skrev ett inlägg igår som jag glömde att publicera. Det är lyckat!
Var ner och fixade pass hos polisen inför London resan i maj innan jag drog upp och fixade stallet. Var ut och trimmade dressyr på Lusen som skötte sig bra,hon var positiv hela passet och jobbade på. Hon bli ju lätt uttråkad när det inte händer saker hela tiden, men man  får lära sig att vara uppfinningsrik helt enkelt så hon inte börjar hitta på bus. Men hon är pigg och glad och det är huvud saken :D
Idag åker jag upp och fixar hästarna tidigt för att sedan åka iväg och pröva ut nya sadel åt Imse :)

no more snow PART 1

första dagen utantäcken

Tävlingen

Dagens tävling gick riktigt bra. Fanny gjorde två super fina rundor i 70 och 80, stor skillnad sen pay and jumpen för två veckor sen, trots att hon blev trött efter första rundan så la hon inte av i galoppen utan behåll galoppen och rytmen och gjorde även en klockren runda i 80.
Imse som gick sin första omhopnning gjorde det riktigt bra. Skulle svänga innanför en kombination i omhoppningen som han höll på att klippa åt fel håll innan jag tillslut lyckades få stopp på honom vilket innebar en pallnit mitt i omhoppningen där vi förlorade många dyrbara sekunder, men slutade iallafall på en 4:e plats så är super nöjd!.
Som vanligt har älvdalen riktigt bra tävlingar, bra flyt och bra priser.
¨
hejja mig som glömde kameran på bordet hemma, så himla surt! Tur att susanna kunda ta några mobil bilder :)

tävlingsförberedelser

Haft en super dag med hästarna idag. Fanny är nu ren och fin inför tävlingen imorgon, hon får gå 70 och 80 igen och agent får även följa med som sällskap då imse ska få gå några klasser senare :)

Hopalong cassidy

Har jag berättat at Hasse har en helbror?.
Jo Ganska roligt att jag slår upp tidningen och hittar honom på bild.
Hopalong Cassidy är född 1993 och bor numera i finland, han har meriter upp till 160 hoppning och är godkänd för båder full och halvblods avel. Han är godkänd i båda zangersheide och KWPN.
Visste ju som sagt om hans bror innan och har kollat filmer och bilder från deras hemsida. Men kul att ridsport skrev lite om honom.
klicka på bilden för att komma till hemsidan. FInns  både bilder, filmer, stam och avelsfakta. Tyvär står allt på finska, men translate kan hjälpa till en hel del ;)

första passet på ängen

äntligen har ängen torkat upp och går att rida på. Körde debut passet med Kalince som skötte sig exemplariskt. Trots att hon var otroligt pigg gjorde hon inga försök till att försöka slänga av mig. Det fanns även ett par snövallar kvar som vi passade på att leka över. Mycket duktig häst!
Hasse var helt ren så tog ut han en svng på vägen, på topp var han väll inte. Satan så pigg men vad kan man förvänta sig av ett fullblod som har vilat en vecka.
Var även ner och togg ett par skutt med Imse inför helgen då han ska få göra omhoppningsdebut. Han kändes starkare och kunda ligga kvar betydligt bättre mot hindren och därmed hoppa mer väl och vara mer nogrann, det bådar gott inför helgen :)

några skutt i ridhuset

Åkte till tins ridhus idag med fanny för att få några skutt inför helgen. Hoppade runt några rundor på 80 och 90 innan bränslet tog slut. Vi var faktiskt riktigt samspelta idag, jag red i bra egen balans och litade fullt ut på henne, och hon hoppade väldigt luftigt och fint! Hasse var helt ren idag, mycket skönt måste jag saga, så imorgon blir det till att skutta imse, rida,lusen och känna på Hasse Blogg.se dampar så jag inte kan ladda upp bilder :(

vårtecken

medan Freddi går runt i t-shirt  och steker i solen blir jag glad för varenda värme  gnutta vi har. Idag upptäcktes det första vårtecknet som jag var tvunga att fota, ett grönt blad!
Fanny var super fin idag, känns bra inför morgondagen och helgens tävling.
Hasse var iprincip helt bra idag, ska sitta upp och känna på honom imorgon om jag känner någon oren het, annars får jag börja rida som vnligt igen. Lusen som har brunstat i nästan en vecka.. igen. verkar börja bli normal igen, skönt att kunna ut igen och köra på som vanligt!

tre hjärtan

mumms

träning

Hasse var betydligt bättre idag, markerar ytterst lite. Mamma såg ingeting men jag tyckte inte han sträckte ut stegen som han brukar så han får vila några dagar till.
Fanny var super fin i ridningen. Det blåste betydligt mindre idag vilket märktes då hon var mycket lugnare och mer fokuserad. Har börjat rida ihop henne lite mer genom ökningar och minskningar men att hon samtidigt behåller en bra form utan att hamna bakom lodplan. Hon jobbar på bra och även fast hon inte gör allt 100% än, eller orkar fullt ut så utvecklas hon varje gång och behåller en positiv attityd.

Pictures of you

ett par bilder från ridningen på hjärtat, syns verkligen hut hon utvecklas och börjar muskla på sig :)

Ingen skillnad

är galet trött, körde först ett tufft thaiboxningspass på idrotten innan jag åkte och red Imse en sväng. Har inte ridit honom på någon vecka, så det var otroligt skönt att sätta sig upp igen. Han skötta sig mycket bra när vi körde ett litet pass på travbanan.
Hasses ben var inte längre varmt men han var fortfarande oren, inte kul! Blir det inte nå bättre om någon dag får vi åka till vetrinären.
dålig, eller rättare sagt kass uppdatering idag, men kom hem halv 11 från stallet... är helt sjukt trött så godnatt med er :)
grymträning!

inte okej

Skulle ha dressyr träning idag. Åkte ner på klubben med Hasse då Annica skulle rida honom lite före, börjar trava och upptäcker att han taktar vänster fram. Hoppar av tar av alla benlindor då han kan bli riktigt störd av dem ibland men ingen skillnad, upptäcker att hela vänster benet, från ljumsken till hoven, har en värmeökning. Troligtvis och förhoppningsvis bara en sträckning då det inte fanns någon svullnad så det vara bara att åka hem och göra arnika omslag över natten och hoppas på att det ger sig.
Var ut och testade ängen lite med Fanny, snön är nästan helt borta. Dock är det väldigt blött och halt på vissa ställen så man får vara väldigt försiktig. Värmde därför bara upp på ängen innan jag gick ut och jobbade på vägen och satan vad fin hon var. Höll ett mjukt stöd hela passet och kändes väldigt stark och fin :)

Fanny hoppning

åkte bort till tins ridhus med Fanny efter skolan för att få miljö byte. Satte upp evighetsbanan som vi kallar den, en bana som kan hoppas åt alla håll och kanter och är mycket enkel att sätta upp i grunden. Sen går det ju även att bygga ut den med relaterade avstånd, kombinationer osv. men det är en bra grund.
Fanny skötte sig väldigt bra i det "lilla" ridhuset där väggarna kommer snabbt och det krävs väldigt bra styrka för att kunna samla sif bra i svängarna. Styrka som hon inte riktigt har än. Men hon skötte sig riktigt bra, gjorde verkligen sitt allra bästa och tjurar inte ihop när det bli jobbigt. Hoppade runt en 90 bana klockrent med bra bjudning och bra tryck.

Min nya vän

Jag har fått en ny vän ute i stallet, han heter Hugo och har idag alvarligt fått mig att börja tänka på att byta gren. Kom ut i stallet och började plocka lite i spolspiltan, till min stora skräck ser jag världens fetaste mördar spindel på väggen. Det var säkert en meter mella ögonen, eller någonting sådant. Och alla som känner mig vet vilken enorm spindel fobi jag har, inte roligt!

Idag har jag följt med Susanna till ATG i Rättvik med Helge som har haft en hovbensinflamation. Helge var i alla fall helt fräsch och får börja sättas igång. Så himla skönt för Susanna som bara har haft motgångar, nu håller vi tummarna för att det var alla skador han någonsin kommer att ha!


kännslan

Kom gående på vägen hem från bussen, kommer fram till hagen där hästarna står och sover i solen. Visslar och möts av 4 monster som kommer galopperande, så himla söta.
Var ut en tur på Fanny i backarna, hon har börjat blivit betydligt starkare så har börjat sätta ihop henne mer samt krävt att hon ska ta mer stöd i bettet. Efter lite övertalning gick det riktigt bra. Hon kommer få riktigt bra steg med lite mer styrka.
Ängen har nästan smält helt, dock är det typ en fet amazon flod på den. Men ändå, några fina dagar till och den är säkert ridbar med alla hästar utom prinsessan Hans som starkt ogillar att bli lortig på hans små guld fötter.
Imorgon blir det att följa Susanna till rättvik för att kolla upp skrutt pollen Helge på atg, håller alla tummar som går!

dimma

Gick upp tidigt för att ge hästarna frukost och släppa ut dom i morse, så då passade jag även på att ta ett pass på Hasse och Lusen. Då regnet öste ner kom även de nya equiline ridregnbyxorna till pass. riktigt bekväma, lätta och smidiga, kan inte vara annat än super nöjd med dom!
Båda pollarna skötte sig bra och nu när vägen var blöt  är det perfekt att köra mycket galopp, så det gäller att passa på innan den blir hård igen. Men förhoppningsvis är snön snart borta från ängen så man kan variera ridningen mer.
Skulle försöka mig på att fota i dimman, vilket inte gick speciellt jätte bra. Jag och kameran var inte riktigt överens idag!
ridregnbyxorna från equilline, ett hett tips nu till våren! från Aubiose
provade även nya JW schabraket på Hasse. Underbar kvalité och passform, super nöjd. Från fåglasång
hjärtat

täcken


Passade på att beställa lite täcken från Horze när det ändå var 20% på hela sortimentet och jag är i stort behov av regntäcken.
Blev två regntäcken med hög hals och fleecefoder. Ett i färgen sangaria och ett salladsgrönt.
Hittade även ett bårutigt fleecetäcke med höghals, perfekt efter svettiga ridpass eller dusch!

super hästen Agent

Mina stockholmsvänner kom upp och hälsade på idag, Det blev som vanligt ut på en tur med Agent som tyckte livet var toppen. Efterssom att de inte kommer upp så ofta så blir det inte så speciellt hårda pass utan mest ut och mysa i skogen, men jag blir alltid lika förundrad över vilken talang tjejen har!
Från att aldrig ha setat på en häst tog det två veckor i sommras för henne att kunna rida helt själv i balans i både trav och galopp samt börja hoppa lite, och då pratar jag inte om att hennes händer far upp och ner eller att hon dunsar i sadeln, nej händerna är blixt stilla och rida lätt gör hon som hon aldrig har gjort någonting annat.
Red ut på Fanny på vägarna som var hur fina som helst idag. Körde mycket galopp för att få upp styrkan och lydiheten. Efter att jag satte på Nova bettet även på henne så har hon börjat tagit betydligt bättre stöd i handen och ifrån det blir det även lättare att få med bakbenen.

bara för att

en bild säger mer än tusen ord, och jag älskar dig!

monster 1 och 2

Idag har både Kalince, Hasse och Agent fått sin regelbunda manikyr av hovis. Lusen skötte sig jätte bra och vi lyckades tima in bra med vetrinären oxå som kom i precis rättan tid vilket brukar vara väldigt ovanligt!
Var ut en tur med Fanny och Kalince då prinsessan Hasse var lite ömm i fossingarna. Fanny har  återhämtat sig fullt ut nu mentalt från tävlingen, precis som det blev för Hasse efter hans första tävling så tar det lite tid. Idag var hon iallafall sitt gamla jag och var väldigt pigg och frammåt. Lusen gick även hon jätte bra, blev bara lite kinkig en gång och försökte skicka av mig. Men vad är en framgång utan motgång? :D
happy chey som har fått nya fina fossingar

RSS 2.0