hoppträning ikväll

Åker iväg på hoppträning för Tusse på Otis ikväll, men först ut i sensommar värmen och rida övriga monster!

You gave perfection a new name

Två fina hästar igår. Otis gick nere på banan och bar sig jätte fint hela passet utan att försöka hänga sig i munnen. Fanny fick ut ett pass och träna fattningar stora delen av passet, stärkande och positivt.

Flyttningar för aktivitet

Fanny som har en tendens att släpa benen efter sig fungerar super bra med denna övning. Det är egentligen super enkelt och går ut på att du ska behålla samma takt hela tiden, rida ut hörnpasseringen på kortsidan, rakrikta på långsidan och sedan göra en skänkelvikning in mit mitten. Innan mitten rida raktfram och öka ett par steg innan man tar tillbak och flyttar ut mot väggen igen.
Det gör verkligen hästen fokuserad, lydig och aktiv!
världens finaste Hasse när Susanna tömkörde honom i sommras

Inte helt fel

Hur läckert är inte detta schabrak från Scapa sport? finns på tophorse. Perfekt nu i höstrugget att pigga upp dagen med.

Ett fint monster

Fanny fick vila idag efter gårdagens tävling och Hasse har haft lite färgat snor i näsan så han får vila nu äver helgen så får vi se hur han är nu till veckan.
Red ut på en långtur med Otis för att träna uthållighet. Nog har han blivit mycket starkare men det är mycket kvar. Han orkar hålla ett bra tryck i galoppen betydligt längre utan att bli stark och dra iväg. Och när han väl börjar dra är han betydligt lättare att övertala att jobba på lite till.
Måste bara säga att jag älskar de gula lindorna <3

tävlings resultat

Precis kommit hem efter dagens start på Fanny. Bara för miljö tränmingens skull var vi ut på en 90 även denna helg. Eftersom att hon har gått från piraya på första tävlingen och bara blivit  bättre och bättre så kändes bra att ut och miljöträna. Och äntligen så lossnade det och hon fick verkligen den frammåt bjudningen som hon har hemma och vips så satt 0an där och sprången var luftiga och fina men avslappnade :)

Laddad till max

Åker aldeles strax med Fanny mot Falun och ännu en tävlingsdag!

Dressyr pass

Åkte iväg till klubben en sväng med Fanny och red ett pass för Annica Norén, gick bra och hon har blivit starkare vilket märks väldigt tydligt. Hon tycker fortfarande det är väldigt jobbigt att behöva vinkla bakbenen och tjurar ihop lite innan hon accepterar det och jobbar på. Men absolut ett stort steg frammåt!

Första passet i mörker för sässongen

Iallafall för Fanny, och speciellt roligt tyckte hon inte att det var. Det fanns ingen pinne som inte försökte attackera henne! Men bra träning inför vintern.
Otis som behöver mycket styrka fick hoppa studds serier nere på banan och har verkligen gjort framsteg sen vi gjorde det sists. Idag kunde han hålla jämt tempo genom hela serien. Fina hästar!

Kom hem sent igår..

Så hann tyvärr inte skriva nå mer.

Red iallfall Hasse i paddocken, han skötte sig rätt så bra. Han var lite spänd i början men efter att ha jobbat mycket flyttningar så började han slappna av fint. Äppelträdet fick sig även celebert besök när vi kom hem!
Otis fick gå ut på vägarna och jobba på mycket tempo växlingar. Red på raka äppelbettet vilket han verkar trivas super på!

look into those big brown eyes


wet to the bone

Bara för att klaga av mig lite tänkte jag säga hur otaggad jag är på att ut och rida just nu. Vi har varit ute och vandrat 1,2 mil i skogen i spöregn hela dagen. Tagit oss över överfyllda bäckar och myrer. Man vet att det har varit blött när till och med gummistövlarna på folk inte håller tätt. Men nej jag än´t bitter :)
så nu tar jag mig i kragen och går ut och rder mina älsklingar ♥

There can only be one!

EM-guld till Rolf Göran Bengtsson! Han är verkligen helt makalös. Snacka om att vara bäst när det gäller.

EXPRESSEN


och så var det söndag kväll igen..

Lång men mycket bra dag. Otis gick riktigt fint för att vara ute på fys i skogen, hoppade och studdsade lite för allt i början men gick riktigt bra på slutet.
Hasse gick ett pass på ängen och var inte rika fin som igår. Men de islkalla höstvintarna gjorde ju inte saken lättare heller, hursomhelst fick jag till honom skapligt bra på slutet.
jag vet inte riktigt vad jag tycker om att det börjar bli höst nu. Tog fram halsduken idag vilket har varit efterlängtad. Men ett stort + på hösten är att man kan göra vardagen roligare med mycket färger på utrustningen, speciellt benlindor. Otroligt läckert!

en häst klar

Ett monster klar.. nu återstår resten ♥

Bra avslut

bra avslut på dagen, att cykla hem på en för liten cykel där bromsarna konstant ligger på och när det är bäcksvart ute! Höstens negativa sida. Hasse gjorde ett super pass i hoppningen och kändes riktigt avslappnad och fin. Otis fick gå ett pass ute och tyckte det var väldigt roligt, red på nya raka äppelbettet vilket fungerade bra, tror dock att jag ska ha det bär jag rider mer dressyr och sätta i nå annat när jag är ute och galopperar. Men ska ge det ett par chanser till. :)

ett steg i rätt riktning

känner att jag är otroligt nöjd med dagen, trots att resultatet inte blev det bästa. Fannys attityd var otroligt mycket bättre nu än i insjön. Stort minus till alla som inte kan reglerna på framridningen och försöker preja en in i stängslet! Hon spännde till riktigt ordentligt inne på banan men gick fram till 5e hindret där hon inte riktigt var med på noterna. Men efter en omstart slappnade hon av någorlunda bra och gick klockrent runt, så ett stort steg i rätt rikting :D
åker ner till falun nästa helg för att mijöträna.

laddade

allt är nu packat och klart. Hästen fixad, hästarna ridna och nu fattas bara sömnen! ska bli skönt att för en gångs skull inte behöva åka speciellt långt (Y)

Vad händer?

Jag saknar verkligen det här med bloggen! satan att skolan tar så enormt mycket tid. Försöker bättra mig men hittar egentligen ingen riktig inspiration. Allt flödar så länge jag är överallt utam framför datan. Ska verkligen försöka at bli bättre!
Imorgon ska är det tävling iallafall, åker iväg endast med fanny den här helgen. SÅ kvällen kommer att bestå av en stor del tävlingsfix :)

RSS 2.0