Fredrik träning 2

Fredrik träningen gick super idag, orkar inte skriva om allt så ni får kolla och njuta (;
sista banan låg mellan 120-135 fast det inte ser ut så ;D27/1-10

 


Fredrik träning

ååå idag var min häst verkligen bäst :')

Gud vad glad jag blev när inte Fredrik dömde ut Hasse bara för att han var ett fullblod som tyvär många andra tränare gör, utan att ens kolla på hästen. Det är synd för att det finns många fina fullblod.

Det började med att Fredrik frågade vad jag satt på för nå och jag sa att det var ett 12 årigt fullblod, han ba: oj vilket välväxt och musklat fullblod, gud va kul! 
Under hela träningen berömde han hasse vilken fin häst det var. Och sen på slutet sa han ba: Din häst älskar dig över allt annat, det vet du va? Det syns verkligen att han gör allt för dig och att du gör allt för han.


 träningen idag gick ut på att få hästarna att gå fram till hindret utan att varken bli lång eller stressad.

övning 1:
vi red först i högervarv i både trav och galopp. På långsidorna red vi innanför spåret och ställde hästarna utåt och tryckte på dem så att de skulle gå fram till handen. På kortsidorna satt vi ihop hästarna och stälde dem innåt. Vi gjorde sedan samma övning i vänster. Denna övning gjorde att höästarna fick bakbenen under sig.övning 2:
Hoppade åt både höger och vänster varv. Räcke, oxer, räcke. 18,5m. Hoppade på korta 5 galoppsprång för att få hästarna att vänta ut avsprångspunkten.


övning 3: hoppade räcke, räcke & räcke på böjt spår. 4 galoppsprång lite frammåt för att få hästarna att komma fran till avsprångspunkten.


övning 4: vänster varv. linje, snäv uppsväng ett räcke 4 lite korta till en räckes kombination med 2 galoppsprång.Nu taggar vi inför morgon dagens träning, då ska jag även rida roger för Fredrik en sväng :')


Sämst uppdatering

Jag vet, men jag lovade mig själv att inte bli beroende av bloggen och sätta bloggen före ex. skolarbeten och det ska jag inte göra heller. Därför så har jag inte varit inne på datan på ett par dagar och därför inte kunnat uppdatera bloggen heller (:

Men tänkte gör en liten sammanfattning då av vad som har hänt.

I torsdags så hade vi So prov på Buddhismen, det kändes bra fast oftast är det så att om det känns bra så har det gått åt helvete. Men men, gjort G och Vg i skolan sen om man ville ha högra betyg s fick man ta hem och göra en hemtenta tilll på onsdag. Så det enda som snurrar i mitt huvud just nu är orden från helvetet. Fundera, motivera, analysera och reflektera någon som känner igen dom orden?!
Men men, har iaf gjort klrt första delen av 3 på Mvg delen och har kommit 1.5 A4 på datan, suck.

Igår var jag ner på klubben och hoppade Roger, gick verkligen super. han hoppade fem och 5,5 för första gången och gen en liten bana på 90 i galopp. Gud vad han har utvecklats sen förra veckan :) Nästa gång måste jag ta med kameran och filma! Även Hasse gick super igår, dock lite stressad av sig.. men mycket bättre än förut så det går frammåt.

Idag och Imorgon är det träning för Fredrik i Orsa, har inte ridit för honom sen jag var 6 år och började rida. och ush vilket traumatisk upplevelse jag fick. Han lovade mej att få galoppera varje gån men tror ni att jag fick det då? Nej! vissa sår tar längre tid att läka än andra (; haha


piggelin

Idag känns det bättre, Va inte als på humör att gå till skolan idag, men dagen slutade ganska softish iaf :D
Först hade vi Teknik och jobbade vidare med elläran, Sen engelska och Tyska och jag tyckte faktiskt att jag va duktig på den mutliga redovisningen! Äckelmat på lunchen och på Matten hade vi Q som vikarie, Tobbe va borta och ingen ersättare till idrotten så vi fick sluta kl.1 :D

Typ snöstorm ute så det passade bra att Hasse fick vila idag, fixade hela stallet pch var klar till halv 3, fett skönt att vara klar med allt till den tiden vi igentligen ska sluta skolan.

Ikväll blir det att plugga So, prov om Buddhismen imorgon.

hittade världens äldsta bild på mej och Sanna <3


trååk

Usch, har ingen ispiration just nu. Är fett trött, tanden värker och jag har So prov snart. Ridningen gick iaf bra idag... någonting possitivt iaf.

Va in till Mora en sväng och köpte ny bikini överdel... smart att inte prova den innan! Not* sör stor runt om och nästan lite liten i kupan, ibland underskattar man sig sälv ;o Gick runt lite på stan med Emelie och Lukas, trevligt. Följde dom till FM matsson areana för att dom hade träning, fett tomt var det när det inte är "riktig" match.

Det ska även bli snöstorm imorgon och på torsdag, ush och fy... är INTE taggad.
Nej pallar inte mer för idag

en bild på Freddis favorit piggar iaf upp lite


blää

usch vad jag mår dåligt, tror jag håller på att bli sjuk. Fredrika har säker virus smittat mig via sms! Nejdå, men eftrssom jag tog bort en tuggtand i neder käken så har jag ju inte haft någon tand där och min visdomstand började växa fram, och nu så tror jag att jag har fått ån infektion där av nå slag. Eller ja mamma tror det efterssom att det gör sjukt jävla ont både i munnen och på käken, usch och fy. Så lär väll boka tid hos tandläkare om inte tandhelvetet ploppar upp snart. Jag som fulkomligt ÄLSKAR tandläkare.

Just nu känns det som att vi har 500000000miljoner saker i skolan att göra. So prov på torsdag ( ja jag borde plugga) Och jag fattar ingenting. Måste läsa en litteraturroman till nästa vecka, har No prov nästa vecka som jag inte heller fattar ett skit av. Och dessutom har vi Tyska till den här veckan. Åå min hjärna sprängdes bara på att skriva allt :o

Tur att jag har mina älskade änglar som jag kan komma till ett par timmar om dagen och släppa allt. Smevallens Agent, Hannibal Hayes är så glad att jag har er. Dessutom är jag sjukt stressad över gymnasievalet.

Imorgon måste jag iaf åka till mora och köpa en ny bikini, efterssom att min BH är aldeles för liten och vi ska simma på idrotten.

Nej nu ska jag duscha och sen plugga. Puss på er.


Denna bild gjorde min dag, tycker freddi är sjukt söt på den :') att tillägga är väll att bilden är typ 2 år gammal? (;


Torsdag 23/1

Hade sovmprgon idag, fett skönt faktiskt. Och idag är det bara 1  månad kvar till my sweet sixteen ! :D

Vid två åkte jag och pappa upp till stackmora för att hjälpa Ullis att lasta Roger innan vi for ner och hoppade en sväng. Hoppningen gick över förväntan, vi hoppade en bana för första gången som låg på 70 cm och han hoppade in galopp tom. Duktiga Roger :D

Sen åkte jag upp till Torrvål och red ut på Hasse, körde dressyr på vägarna och tränade på att han inte skulle vara så springing och jobba med både nacke och rygg, även det gick jätte bra. Satte på Hasse en aachen nosgrimma idag som han fungerade super på.dagens bild får bli på Victor, (C) by Marre


Leksand norrastå

Var på daladerby igår i ejendals arena för första gången, och helvete vilket tryck det var i norrastå. Stod precis neranför trummorna och skrek ur stämmbanden under 3 perioder. Det roligaste jag har gjort på länge trots att jag är både är döv och stum idag.

Nu taggas det inför sista daladerbyt i mora den 5 februari :D


Dalarna är vårat landskap
Siljan det är våran sjö
Älskar skölden blå och vit
Hela Mora luktar skit
Jag är Leksing tills den dagen då jag dör


När jag får bestämma- Coca cola vanillia

Den har äntligen kommit tillbaka, min älskade coca cola vanillia som jag drack jämt och ständigt när jag var liten (mindre). Jag som inte är ett sånt stort fan av vanliga cocacola avgudar denna smak. En stor favorit hos mig iaf :)


Torsdag

Det är fredag idag, men det fanns ingen tid alls för bloggen igår. Skolan igår var almännt tråkig och dryg, hade först typ 1,5 timmes No med bara genomgång om radioaktivitet, fett jobbigt och fett svårt, hade gärna velat va i K-holm så att Sid hade kunnat förklara de här gångerna. Son var ännu värre och drygare än vanligt, det blir lite tjatigt när man har gjort EXAKT samma sak 3 gånger i veckan, 1,5 timme åt gången i 2 veckors. Och fast vi var extremt tysta så hade MrM något alvarligt agg mot 9:4 idagoch bara klagade;o

Slöjden gick bra, jag och Marja stickade på och jag kom tom. så långta att jag bytte färg. På Musiken hade vi våran gamla musiklärare Helena som vikarie, vi skulle klippa ut bilder ur kopior på målningen " blablablas trolovning" och göra våran egen tolkning och sedan skriva vad allt i bilden symbolisera.Helt världelöst men vi hade kul iaf. Min och Denices blev klart bäst ;).

Slutade halv 4, åkte upp till Ullis och red bebis. Gick super som vanligt, han har blivit jätte stark och duktig. Sen direkt upp till Torrvål för att göra skit jobbet, mockningen såklart. In och äta på 5min ut istallet igen, göra iordning Hasse och åka ner på klubben. Hör och häpna för första gången sedan jag började rida för Tusse (5år  sedan) var de i tid. Vi tränade på att vara i lättsits och göra så lite som möjligt, hoppa studs lägga en liten volt och hoppa studs åt andra hållet typ. Gick inte så bra, vet inte varför men det har gått bättre iaf.

Kom hem 10, så däckade framför tvn i ett par minuter innan jag släpade in mej i sängen.


Hannibal Hayes, det bästa som hänt mig, älskar dej mest av allt :')<3


Morrn

Ska snart gå till bussen, allt är fixat och deníces byxor kommer jag ihåg oxå.
Chill dag, No och So som är fett drygt anars är det bara slöjd och bild. Jag och marja kör grandma' style och stickar varsin mössa D:

Under dagen för ni ta och lyssna på Marie Lindberg-Leona (Under her skinn)

Leona's lonely
She hates herself for loving you
She take a walk in the woods
(While the leaves are falling)
She runs on a path
(Where the wind is blowing)
To forget you

Leona's lying
On the cold ground covered with snow
Her heart is freezing
(It cools her down)
Frost in her hair
(Wish she were sleeping)
To forget you

How did you get under her skin
When she knew all the time
Where it would lead to
You knew that you would win
But I don't know if you wanted to

Leona listens
Her heartbeat's back stronger than ever
She's made up her mind
(She's gonna make it)
She loves you still
(Let so be it)
Won't forget you

How did you get under her skin
When she knew all the time
Where it would lead to
You knew that you would win
But I don't know if you wanted to

How did you get under her skin
When she knew all the time
Where it would lead to
You knew that you would win
But I don't know if you wanted to

Leona's lonely
She hates herself for loving you
She take a walk in the woods
(While the leaves are falling)
She runs on a path
(Where the wind is blowing)
To forget you

How did you get under her skin
When she knew all the time
Where it would lead to
You knew that you would win
But I don't know if you wanted to


wet n' wild

Tänkte vara lite "normal" och göra ett inlägg om skolan idag. Vi hade bad på idrotten idag och tack Denice för att jag fick låna dina badbyxor och din bikini överdel, anars hade det npg blivit lite pinsamt. Inte så kul att komma på kvällen före att överdelen är aldeles för liten x)

Vi fick först simma 12 längder (lite mer än 200m) och jag som såklart hade glömt att ta min medicin mot astma höll på att dö, haha nejdå, men jävligt jobbigt blev det. Sen fixade vi första delen på VG nivå, nämligen att livrädda. Gick faktiskt jätte bra. Andra delen tyckte iaf jag lät väldigt konstigt, att motions simma? eh nån mer än jag som tyckte det var en konstig sak? men iaf ska vi göra det nästa vecka :)

Övriga dagen var faktiskt skoj, läxförhöret gick jätte bra, alla lektioner gick bra, retade Johan lite och snackade lite med Lucas. Spelade biljard med killarna i klassen det gick inte bra, men det är för pinsamt för detaljer!

Något hästigt måste det väll bli då
Första bilden någonsin som jag såg på Minto, Mia skickade den 2 veckor innan vi provade honom/ köpte.


Hasse♥Älgar=Falskt

Skulle hämta pollarna idag för att rida, och vad får jag se när jag går ut. Ja inte lugna hästar som vill in inte utan två stressade saker som springer runt och låter som två små älgar. och när jag kollar på andra sidan vad står där om inte 3 älgar, en mamma och två bebisar. Gud vad söta de är, medans jag stod där och granskade dom så började jag att fundera. Hasse är faktiskt ganska lik en älg, altså inte på ett negativt sätt och inget iögonfallande lika men på något sätt så påminner de om varandra. Håller ni inte med?

Ridningen gick iaf suuuper, förutom att vi i början sprang på älgarna igen och det tog typ tt halft pass innan Hans kunde slappna av riktigt, men allt känns mycket bättre nu. Han bär sig själv i alla gångarter och börjar bli riktigt stark:D


Ny kategori

Har nu lagt till en ny kategori- Marres val och kommer se ut ungefär såhär:


Shoppat

Efter skolan åkte jag med halv3 bussen till mora för att köpa en ny foundation och ett kompakt puder. Det blev ett besök på H&M, köpte Maybeline affinitone # 03light sanded och IsaDora compaktpowder anti-redness #18 camouflage. Blev även en tur in på cubus och hittade en vit over sizeshorta för 62 hela riksdaler. Riktigt snyggt till jeans istoppat eller hängande. väldigt nöjd faktiskt. Även fast jag nu mera är en fattilapp :D


Personligtbrev

Sitter och skriver ihop ett personligt brev som jag ska skicka med min ansökan till duveholm. Har hjärntorka, min hjärna känns som ett ihoptorkat russin. Mitt motto " den som spar han har" fungerar inte riktigt på min hjärna idag. Vad ska jag skriva? Någon som har nån idé?
Ponnyakuten
Foto: David Hellman

Tårar och triumfer i Ponnyakuten

Vad gör man med en häst som bits, sparkas eller stegrar sig? När ryttaren vill hoppa men inte hästen - eller tvärtom?

Åtta barn mellan 11 och 14 år tillbringar två veckor på ridläger med sina hästar. De har kommit till lägret för att de har olika slags problem med hästarna och är i akut behov av experthjälp. Hästartisten och tränaren Tobbe Larsson hjälper dem att övervinna problemen. Med tålamod, vilja och motivation kämpar barnen med sig själva och sina hästarNågon mer än jag som såg första avsnittet av ponnyakuten?

Så grymt kul, verkligen typiskt envisa ponnyer. Favoriten är ju tjejen som inte vågar hoppa högre en 20 cm, så grymt gullig verkligen. Hon påminner om någon jag känner, inga namn nämda ;)

Ska bli jätte kul att följa ungarn, alla som ser det här måste se programmet, verkligen jätte kul och jätte gulligt.


Hoppning med Roger

Lina hämtade mej halv 10 idag ( Slå det du freddi ) åkte iaf upp till Ullis för att hoppa Roger, myste med stjärnan och värmde upp med Rondo och Lina runt byn.

Sen började vi trava över lite bommar, och travhoppa, bebis tyckte det va lågt så han bokstavligt trävade över 90, haha puckot.

Sen gick vi in i Rondos hage och travhoppade ett hinder där, innan Ullis sa åt mig att komma i galopp. Roger som ALDRIG har hoppat i galopp förut skötte sig strålande och hade inga problem med det. Bästa roger :')

Hoppas kunna rida honom igen på torsdag, bajs skola som tvingar oss att ha läxor så att vi inte kan göra nytta hemma ist :(


Louise träning

Det gick inte att spara mitt inlägg igår, därför blev det inget heller.

Men jag hoppas att det funkar bättre nu iaf. Louise träningen gick riktigt bra, är super nöjd med pollens insatts båda dagarna trots att han var super trött idag och inte alls hade lust att jobba.

Första dagen tränade vi på att få hästen att sätta inunder sig bakbenen när vi tar förhållningar utan att dom börjar galoppera uppåt istället för frammåt. Både jag och hästen var super taggade och det gick riktigt riktgit bra. Louise tyckte att vi verkligen hade jobbat på sen förra gången vilket var kul att höra.

Andra dagen var jag riktigt taggad, dock inte hans. Vi fortsatte med temat att hästen skulle svara fram och tillbaka och ha bakbenen under sig, mycket galoppbommar, studds och hoppning på volt. Hasse va jätte trött och orkade inte alls trycka på med bakbenen. Men vi fick till en bra sista runda och fick läxa på att vi ska hem och köra mycket galopp bommar.

Filmade båda dagarna, fast efterssom att det var mycket markarbete så är det ju iprincip samma sak att kolla på hela tiden så det fick bli en kortare verison, med bara nån övning och sista "banan". Enjoy.


Dagen

Eftersom att jag inte vet vad jag ska skriva om så får det väll bli ett "jätte roligt" och ett väldigt orginellt inlägg om hur dagen har varit.

Började med att jag försov mig till halv 9, jätte kul att bara ha 30 min på sig att göra sig iordning på, bra jobbat Marre BRA! Kände mig nyvaken hela dagen, lärde mig att stämma en gitarr på musiken, lärde mig mer om atom och kärnfysik på Non.

Åkte upp till Ullis och red Roger som kändes super idag. Åkte upp till torrvål och Red Hasse med Ellinor och mijesko. Kul, fast Hasse trambade upp lite av såret igen på benet trots boots och benlindor, så fan ta han om han är svullen och hallt imorgon. Smorde träns och Sadel, åt och åkte hem.

Nu blir det morötter och dipp

Super kul inlägg, iknow ;)


Aero MintD- Ponnyn som lärde mig iprincip allt, som räddade mitt självförtroende efter ett skit år på What a Puzzle, en för bra och för kännslig ponny för mig just då. Min bästa vän i över 2 år och en vänskap som jag visste skulle vara ända till slutet.

Jag köpte Minto i April 2006, han hade då precis fyllt 6 år. Helt omusklad och oriden men ett hjärta av guld och det var precis vad jag behövde. Efter lite mer än ett år så märkte vi att han var halt, detta var efter min La debut då han petade två bommar vilket var konstigt då vi hade tränat fulla 120-130 banor.

När vi kollade upp honom på klinik så visade sig att han hade en 3 gradig hälta på vänster bak. Rötgen visade på spatt. Vetrinären dömde ut honom iprincip direkt, men jag vägrade att ge mig och det fanns en gång, ett ridpass, ett hopppass där han var helt fri från smärta, från den dagen vi började behandla honom. Jag har nog aldrig sett honom så lycklig i hela sitt liv, när han vi göra det han tyckde var roligast i hela världen utan att ha ont.

Efter den dagen så blev benet aldrig bra igen, det kan hända att när man sprutar hästen så blir det bara värre. Jag trodde verkligen att om jag bara gav det tid så skulle han bli bra, och hade han bara varit så pass bra att han kunde gå i skogen och lättare skuttning utan att ha ont så hade han fortfarande varit kvar hos mig. Men när han knappt kunde gå i hagen så var var jag tvungen att fatta det värsta beslutet jag någonsin har fattat, att inte låta min vän lida mer.

Den 6 augusti 2008, 13.05 somnade han in på gräsmattan med mig vid sin sida<3
Vila i frid Aero Mint♥


Täckbyxor


Det finns inget mer klumpigt och oskönt än "ridtäckbyxor" som man köper i hästbutiker, håller ni inte med? långa ben över stövlarna som gör att det blir halt och stela.
Därför kom jag på en jätte bra sak, ni vet att man kan köpa tunna och jätte mjuka täckbyxor på sportaffärer ex. intersport?. Köp ett par som är lite för stora så att ni får under ett par ridbyxor.

När ni sedan ska rida så rullar ni upp benen över stövlarna. Efterssom att de är mjuka så känns det inte konstigt alls, du halkar inte med skänklarna och du fryser inte (Y).

De är visserligen inte skodda, men jag upplever att om du inte halkar med skänklarna så halkar du inte med rumpan i sadeln heller.

(Bilden är tagen från google)


gymnasium

Usch är fett nervös inför gymnasie valet. Har lixom funderat över det här sedan 3:an och nu har dagen kommit :S
Det står mellan SP på duveholmsgymnasiet i katrineholm och RL på Karlfeldtgymnasiet i Avesta för flytta det ska jag.

Jag har ångest, för båda programmen har fördelar som det ena inte har och båda har nackdelar. Jag vill gå en lije där jag får fortsätta läsa språk och ev lägga till ett till språk. Efter 3an vill jag åka utomlands och jobba som hästskötare/beridare och då är det bra att ha hästskötar examen.Vad tycker ni är det bästa valet?


När jag får bestämma-2 färgade träns

                       
Finns det nå läckrare än att ha en mellan/mörk brun nosgrimma till ett svart träns eller tvärt om?. Det är unikt, nästan ingen har det än, det sticker ut samtidigt som det stilrent. Ja helt enkelt riktigt läckert!

     


Mer stöd


Tänkte berätta om ett tips som Louise gav mig på förra träningen.

Jag har haft problem länge med att hasse inte har tagit stöd i bettet och gått bakom lodplan. Jag har testat många olika varianter, jag har ett rakt äppelbett med fasta ringar och en remont grimma, vilket är det snällaste du kan ha . Jag tränar dagligen ökningar och minskningar, längre tyglar, kortare tyglar,men inte ens det hälpte. Detta är ändåbara ett par saker jag har provat.

Allting släppte dock när Louise gav mig tipset att sätta en aachen rem över nosryggen, genom bett ringarna och övanför remont grimman. Jag skulle spänna så löst jag tyckte själv. Det här visade sig vara lösningen på problemet för mig och jag kunde sakta men säkert sätta den lösare och lösare, idag rider jag iprincip aldrig med remmen utan det funkar jätte bra utan.

Så här fungerar det: Ju mer du spänner desto mindre tar det i bettet och ju mindre du spänner desto mer tar det i bettet och munnen. Det blir som ett kombinerat hackamor och bett. Börja att sätta så löst du vill, sen är det bara att prova sig fram. Tar inte hästen stöd så spänner du kanske ett hål hårdare och blir hästen för stark så spänner du bara upp remmen.

Det är för de hästar som är väldigt kännsliga i munnen och om du redan använder det mildaste du kan Och prata självklart med din tränare innan du provar detta :)


aachen remmen ska sitta lite längre ner. Som på bilden under ungefär :)


aj Aj AJ

Mina ben värker, min mage känns som spagetti och jag är helt slut and I love it.  Hade styrke träning på idrotten idag, utfall över hela idrotts hallen och halva tillbaka. Då känner man att man har ben kan jag lova. Älskar kännslan av att man har tränat, man är jätte svettig och hela kroppen värker. Då sommnar man skönt på kvällen.

Hasse va helt bra idag så det blev ett pass, han va super även när han trodde han var en galoppör igen och även när han höll på att kicka av mig, haha lite överskotts energi kanske?.

Tog med kameran till stallet idag, tog ett kort inne så ni får se hur pannbandet ser ut på. Btw min kamera är bäst.. eller inte :o

 

Update

Idag blir det bara en kort uppdatering om dagen, det blir för tjatigt annars, det händer ändå bara samma saker hela tiden.

Vi har börjat med ett tema på svenska, kärlek. Det låter faktiskt mycket roligare än vad det är! Hur många är det som vill beskriva sin dröm kille och få betyg på det? Inte jag iaf. Men kände mig iaf lite duktig när jag fick ihop en dikt, haha ;)
                                                                   

                                 Nå vad tycker ni, är en ny poet född? Nya Buddha kanske, haha

Småkusar

Usch var inte taggad på att gå upp idag alls. Snoozade till halv 7 innan jag gick upp och rostade några rågkusar. Massa mumms på det brödet, nyttigt och gott! jag som många andra hade ganska svårt att äta sur degs bröd innan jag fick tipset att rosta dom. Då vart de goda och lätta att tugga istället för att det ska kännas som skosulor att bita på^^

                               

Äkta eller kopia?

När jag kom hem från skolan idag så hade pappa hämtat ut mitt pannband (swarovski kopia) från claridge house hööks egna märke som jag hade beställt till Hasse. Jag valde mellan kopian för 229 kr och orginalet som ligger mellan 600kr-1200kr beroende på vart du beställer.(klicka på kopian eller orginalet beroende på vilket du vill läsa mer om)

Andledningen till att jag valde kopian var att jag hade sett den på en häst i katrineholm och är MYCKET snyggare i verkligheten än på bild. Hade jag endast valt mellan bilderna hade jag lätt valt att köpa orginalet. Men är det verkligen värt att lägga ut så mycket pengar på ett pannband?. Jag tycker att det är självklart att man ska köpa ett äkta om man vill och har råd. Men måste man välja mellan att köpa kopian och ex, träna eller att endast köpa orginalet så tycker jag lätt att man ska köra på kopian.

Men som sagt, bilden gör inte pannbandet rättvist utan det "glittrar" mycket mer irl.

Vad tycker ni? Fake eller orginal? Vad skulle ni ha valt och varför?


Jeremih- My Sunshine♥

Låten och texten får mig att tänka på två av mina änglar som jag saknar över allt annatLookin' out my window I can't help but think of you
Since you been gone away I've been left feelin' gloom

No one can take this pain away
My hours seem to turn a days as if I'm out of time
There's no more to lose, no more to gain
It seems the clouds can't take the rain 'cause it keeps pourin' down

But to see my sunshine again
To see my sunshine again
To see my sunshine again
To see my sunshine again, again

Lookin' out my window I can't help but reminisce the times we shared
Just memories of you and me

I look up and the sky is cold
How could someone just take your soul so fast and now you're gone
See I quit my job, I can't stop smokin'
Please believe my heart is broken down, I'm all alone
[ Jeremih Lyrics are found on www.songlyrics.com ]

But to see my sunshine again
To see my sunshine again
To see my sunshine again
To see my sunshine again, again

I'm tired of the dark, in need of the light
I wake up each mornin' waitin' for the new rise
I'm scared of outside 'cause it might wash me away
Wish I could open this curtain and know I'll see you again
I'll see you again

If I could hold you again, if I could feel you again
If I could touch you again, again

To see my sunshine again, just to see my sunshine again
To see my sunshine again, just to see my sunshine again
To see my sunshine again, just to see my sunshine again
To see my sunshine again


Aero Mint 1/1 2000-6/8-2008. No Revenge 3/4 2003-6/9 2009
R.I.P


hästar, hästar och hästar

Jag tänkte börja med att skriva om en sak som jag har kommit på. Det går verkligen inte att säga att ridning är en hobby, det är verkligen en livsstil. Speciellt om man har egna hästar samtidigt som man hjälper andra att rida. Och just nu så känns det inte som om mitt liv handlar så mycket mer än om skola och hästar, and i love it! eller ja iallafall det sisst nämnda iaf (;

Måste bara berätta om min ganska sjuka dag idag. Det började 5 min innan bussen skulle gå och jag skulle börja traska till hållplatsen. Det var -22 ute, jag frös och såg fram emot att ta på mig min varma sköna dunjacka. Problemet var att när jag skulle ta på mig den så hittade jag den inte, jag hade nämligen lämnat den i torrvål igår! Fan vad sur jag blev, och sen hittade jag varken busskortet eller skåp nyckeln, gissa vart det var då? Jo i dunjackan som låg i torrvål. Så jag fick vara glad, frysa som ett as och betala 17 spänn för att åka till skolan.

Sen på Son står Micke och pratar om Buddah, som var en vit elefant i livmodern på sin mamma och blablabla, när det plötsligt börjar ringa. Han ba:" Vem är det som låter?" och blir skit sur
alla är tyst och tittar på varandra, så han öppnar dörren och det tjuter ifrån korridoren. Så kollar han på oss och pekar ut och frågar "är det där brandlarmet?" vi ba " eh, ja?" Så var det bara att traska ut i kylan utan jacka och frysa ihjäl. Men det positiva var att vi fick sluta när vi kom in klass rummet igen och slapp höra om hur Buddah dissade sin unge och levde på ett riskorn typ.

På Idrotten fick vi lov att gå till matsalen där dom skulle prata med alla elever på skolan om att det är fel att elda under brandlarm i skolan osv osv. NÄHÄÄÄ det menar ni inte?  det visste man inte?! Vi missade ju fan ett styrketränings passa pg.a massa shit talk.

Men men, roger gick super idag och om inte Hasse är riktigt bra tills i helgen så sa Ullis att jag fick ta honom på hans första riktiga träning i grupp för tränare! :D Och Hasse var mycket bättre i benet, haltade inte utan satte bara ner benet lite försiktigt, nu är det bara vätska som kroppen måste ta hand om. Så imorgon ska jag skritta honom med lindat ben så att kroppen lättare tar hand om det.

            Älskar min aldeles egna Hannibal Hayes (bilden är från förra vintern)
Nej nu har jag snackat av mig lite ;) 


bjuder på en bild...

bjuder på en snügg och jätte ny bild innan jag går till skolan.


långdag

En nya dag och en ny vecka, vi börjar skolan på "riktigt" idag med vanliga lektioner, läxor och  prov, usch! Fett softa att katrineholmarna börjar imorgon lix. Slutar halv 4 och då blire att åka direkt upp till stackmora och rida. Jag har knäppt massa kort med mobilen som jag ska lägga ut... så fort jag har skaffat en usb kabel (;

Som ni fattar blir det en lång dag idag, så vi får se hur det blir med bloggandet, undertiden kan ni njuta av mitt patetiska försök att göra en avatar, haha. Satt typ 1 timme igår och pysslade med det i photoshop innan jag fick till det så att jag ite skämms alt för mycket över den. Altså min egen tolkning av avatar, enjoy.

                                                                     

fixat och klart

Är i Torrvål och har precis ätit klart, mammas köttfärspaj mums! Kände mig väldigt duktig idag då jag inte slöade bort hela dagen utan åkte till torrvål och fixade stallet vid halv 12. Fixade med Hasses ben, kylde tvättade, smorde med arnika mm. och han är faktiskt bättre idag än igår .

Förövrigt så rensade jag ur min garderob i går kväll, halva garderoben försvann typ och mamma vart lycklig över att hon fick massa nya kläder. Fast jag bölar för att nu har jag typ inga kläder kvar. Ska möblera om idag och knäppa kort så ni får se hur det ser ut.

Nu ska jag upp till Ullis och rida Roger, det blev inge hoppning, cp kyla! Men får iaf träffa bebis. Kom på att efterssom att jag nämner dom ganska mycket i bloggen så måste jag ju presentera dom lite bättre någondag. Och imorgon börjar skolan, bajs :(

Just ja, kom på vad det var för fel på komenteraren. Är ganska krångligt och förklara så det får bli en annan dag. Men nu kan ni ösa komentarer iaf !


Alltid denna kyla

usch idag är det sådär svinkallt igen, typ -27 bajs säger jag bara! Jag som skulle ha hoppat Roger nere på klubben idag, det lär ju inte bli något. Men det skulle bli varmare under dagen så vi får väll hoppas :D

Kom hem ganska sent från stallet igår och glömde helt bort att blogga. Det blev att jag red på Emil istället för Roger, och Lina red barbacka på Rondo. Jag hade ganske kul när vi kom tillbaka och Lina hade fått skavsår i rumpan och fick lov att gå sista biten hem, haha visst är jag elak? ;)

Men för er alla fryslortar som inte pallar att gå ut i kylan idag tänkte jag bjuda på ett par bilder från här om dagen då jag red på ängen. Mobba mig inte för att ag ser ut som en michelingubbe med täckbyxor och vinterstövlar 

(klicka på bilderna för att se dom i större format)


  


faaaaaaan

ååå nu är jag riktigt arg! Freddi skrev just att det inte gick att komentera på bloggen, jag gick in och kollade och självklart hade hon rätt. Ååå jag som inte fattar ett skit av alla koder, vad är det som är fel :S

Städa

gick upp i morse och insåg att det var dags för en stor rengöring av rummet, tråkigt men sant. Och då nämner jag inte att pappa har tjatat på mig i flera veckors tid (a).

Ibland undrar jag varför föräldrar ens bryr som om varför deras barn har stökit på rummet, jag menar det är ju våra rum inte deras. Men men det är väll bara att acceptera tills man fyller 18 antar jag.


Stackmora ridning

Efterssom att Hasse skulle vila idag så åkte jag upp till stackmora för att rida Roger. Det började med att inte Lina kunde rida Rondo för att hon var förkyld. Stackars Rondo frös så att han skakade trots sitt fleece täcke och dubbla vintertäcken, men han börjar ju få några år på nacken så det är väll inte så konstigt. Så medan ullis väntade på sina nya fårskinns möbler tog jag en barbacka tur och som vanligt var han super fin.

När jag kom tillbaka var en tjej och hennes häst där och hon berättade att hon hade blivit påkörd av en bil, eller rättare sagt hästen hade blivit det när hon red. Lixom hallå! kan inte alla bilister ute i landet ha lite respekt för levande djur. Jag menar om det står en människa i vägen så bromsar man väll? fine jag förstår att det är svårt att stanna om hästen slänger ut röven mitt framför bilen. Men i det här fallet så gick hon på sidan av vägen och bilisten körde in i honom iallafall. Resultatet av detta var att den vanligtvis trafik säkra hästen vart jätte rädd för bilarna på vägen hem och man vet ju inte hur den kommer att reagera i framtiden eller om den blev skadad. Jag säger bara en sak, Vi har respekt för er och allt vi kräver är att ni visar respekt för oss.

Nej ush nu har jag klagat för mycket, haha. Roger var iallafall lika fin som vanligt att rida men det var helt ok att det var -22 när jag åkte upp till stackmora. Men när det blev ner emot -25 så vart det lite för kallt för att bara ta det lugnt så det blev en liten kort tur. Hoppas det är varmare imorgon då, och på söndag blir det att hoppa honom (:

Och p.g.a. hasses känsliga ben och han har varit klumpig nog att trampa sig med broddarna på 3av 4 ben, trots boots och ben lindor. Så var han svullen i benen, så det blir nog ingen hoppning i morgon, hoppas han blir bra snart min lilla plutt♥


Föreläsning

Det är inte ofta jag säger det här, men skolan idag var helt kung. Allt berodde dock på föreläsningen som hela skolan var på. Tommy Deogan som är författare till boken blodsbröder var på rödakvarn och berättade om sitt liv, och om hur vi påverkas av grupptrycket i samhället. Jag har nog aldrigvarit med om så många människor som har varit tyst så länge, eller ja iaf orsaskolans elever.

Föreläsningen pågick i typ 1 timme och sista 20 min berättade han om hur killar fungerade, om hur dom skenar iväg i sitt tanke sätt och hur dom pissar på varandra i duschen efter idrotten. Fy fan vad vi garvade, verkligen huuuuuur kul som helst. Fast det tror jag inte killarna tyckte, haha. Om ni får chansen att gå på en föreläsning med honom, GÖR DET, man lär sig faktiskt väldigt mycket och det mesta han säger stämmer verkligen sjukt bra in med verkligheten. Själv har jag blivit taggad att läsa boken, och på måndag bär det nog av till bilioteket så fort som möjligt.

Godmorgon

sch, idag är det norrlands kallt igen och det var inte kul att gå upp heller, ställde klockan på 5 över 6 men snoozade till 7... inte bra. Men är klar nu iaf och har 5 minuter till godo, jag är stolt över mig själv.

Nu sitter jag och spelar sönder Erik Grönwall-18 and life, så sjuuuukt bra låt.


Smarta orsa bor

Renarama sommar vädret idag, slutade kl.12. Och igentligen fattar jag inte VARFÖR vi måste gå till skolan två dagar tidigare än alla andra. Bara för att diskutera ordningsregler och hur man ska vara mot varandra?, lixom hallå vi går sista terminen i 9:an borde inte alla fatta hur man ska bete sig då?. Tydligen så måste man tycka att Orsaskolans elever är de mest omogna, efersom vi måste sitta och diskutera i fleratimmar, kul! Ser iaf fram emot morgondagen då vi ska på föreläsning av någon f.d. kriminell. Sedan ska jag upp och rida Roger, en 3åring e: Rodrik, super fin häst verkligen.

Hasse var super fin idag, fick han jätte rund och fin i formen, bara att tacka Erika för tipsen om hur jag ska få han att slappna av bättre. Nu taggar vi inför Louise träningen nästa helg :)

 


back to school

Hejsan :)

sista terminen i 9an börjar idag, inte ett dugg taggad faktiskt. Fast det är ju ganske skönt att bara gå halv dag och sluta vid lunch imorgon, men jag fattar inte meningen med att börja en torsdag?.

Taggar för att rida idag, det är ju trots allt "bara" -18 mot gårdagens -25. Men vi i norrland är ju van vid kyla, haha (;

Ni får ha en bra dag

Första inlägget

Hej hej :)
Det här är som ni kanske märker det första inlägget i bloggen. Jag har haft bloggar förut men som många andra blev jag beroende och insåg att jag var tvungen att ta en pause. Nu ska jag göra ett nytt försök och ha bloggen mer som en dagbok för att komma ihåg vad jag gör, samt komma ihåg träningar, vad jag har gjort, hur det gick mm.

Som ni kanske såg när ni kom in till bloggen så är jag 15 (fyller 16 i februari), Jag heter Marre, en förkortning av Marie-Louise. Jag ska nog inte säga så mycket mer utan ni får följa bloggen för att få reda på mer :)

                                                                                                                              

RSS 2.0