ett ord räcker, SAKNAD


helt ok ändå

Ingen komentar på Roger ridningen idag. Vädret var hemskt, och varken jag eller hästen var på topp. Jag har verkligen blivit bortskämd md att rida i sol ett par dagar nu, så då kändes det inte speciellt kul att ut i snöstormen.

Lagom till att jag skulle rida Hasse så klarnade det upp iaf och solen började lysa. Tog även dyón tränset idag efter att ha ridit ett par dagar med treatstone. Jä*lar vilken skillnad det var, det känns direkt när jag tar på dyón tränset att han trivs mycket bättre med det. Hela hästen jobbar på ett helt annat sätt och han går inte bakom lodplan.
Vi körde iprincip bara avsättningar och igång sättningar mellan alla gång arter och på slutet funkade det super bra. Det går alltid att förbättra, men ridbarhet är ju någonting man måste jobba med dagligen för att bibehålla en välriden häst.


Marre goes seriösa foton


snö

Jag gick nyss upp, kollade ut genom fönstret och gick å la mig igen. Anledningen? snön vräker ner och det är molningt, faaan jag som hade tänkt sätta mig i solen och sola idag. Men nejdå, nu får jag vänta 700 år till.. typ.

Ska snart upp och rida Roger, sen blir det ett lite tuffare pass med Hasse, mycket av och igång sättnigar. Förhoppningsvis ska jag även leka lite med Therese ikväll. Måste även göra klart lite uppgifter, nästa vecka blir nog tuff då jag verkligen måste jobba ikapp för dem dagar som jag var sjuk.


helg

Äntligen är veckan över och jag kan samla nya krafter inför en ny vecka. Jag och Denice var in till Mora och strosade lite, Köpte 2 linnen och en färgbomb för att få bort lite av det gula i håret. Tänkte åka med pappa hem men han hade redan slutat så vi fick vackert ta bussen.

Hasse fick vila idag efter gårdagens tuffa pass. Började mocka hasses box och som vanligt är det rena fördärvet när han redan står där inne. Hasse som med mig är världens goaste följde efter mig vart jag än gick i boxen och gav sig inte förens jag stod still och myste med honom ett par timmar, men vem kan motstå Hasse blicken lixom?

Tidningsbild på folkärna RS, första omgången div2 då vi vann (michell, jag, Anna och Carolyn)


sent

Träningen igår gick jätte bra. Vi hoppade väldigt mycket i trav och på att travhoppa-landa igalopp-trava och hoppa nästa hinder bara för att få ordning på hästarna. Hasse som kändes allmänt otaggad när jag tog in honom tyckte faktiskt det var jätte kul och hoppade med jätte bra tryck. Han var tom. lugn i gruppen!
Vi avslutade med en bana på 1m, sen tyckte jag att det räckte för jag var trött och lite ofokuserad och Hasse var också väldigt trött.

Kom till Torrvål 10 efter träningen. Var hemma 11 och då fick jag lov att dusha, så kom väll inte i säng förens halv12-12 men satan så skönt jag sov. Det finns nog inget skönare än att vara helt slutkörd när man går och lägger sig.


full fart

Har precis hunnit slängt i mig lite mat efter att ha gjort klart hela stallet. Passade på att sätta mig ner i 5min innan jag ska kila ut i stallet igen och fixa Hasse innan vi far iväg på tusse träning.

suck alltid denna sress, but i love it


våår

Jag vet att jag har haft den rubriken förut men satan vad härligt det är att det är fint väder ute och att snön börjar smälta. Hasse gick super och allt var bra. Vi slutade tidigt, efter lunch så jag tog bussen hem till pappa innan mamma hämtade mig och vi åkte til torrvål.

Jag orkar inte blogga mer idag, imorgon är det tusse oxå.. får se  om jag orkar mer då :)


Obligatorisk väst?
Från 1 januari 2008 blev det obligatoriskt för junior- och ponnyryttare att bära säkerhetsväst på hopptävling. Kraven på västen är att den ska vara CE-märkt och ha beteckningen EN 13158. Under en övergångsperiod under 2008 var västar Nivå 2 och Nivå 3 godtagna. Motsvarande tysk betäckning är GSTUV. Från och med 2009 är Nivå 3 - skydd för ridning, tävling och arbete med hästar obligatorisk.


Jag måste först och främst fråga varför? Varför ska man tvinga en ryttare att ha väst på sig?. Jag förstår absolut att det är en enormt stor risk man tar genom att rida/tävla utan men är inte det någonting som varje enskild person ska få bestämma själv, eller helt enkelt låta föräldrarna bestämma. Det är ju ändå dem som är ansvariga tills deras barn är 18år.
Man ska tvinga tävlingsryttare att ha väst på sig men ändå FÅR inte dressyr ryttare som är över 18 och tävlar på en viss nivå ha hjälm på sig inne på banan, för att det ska vara snyggt och stilrent. Är inte det lite motsägelsefullt att man inom hoppningen ska vara så sjukt försiktig, men inom dressyren så är det bara hur ekipaget ser ut? Jag menar håller ni inte med om att det är lite konstigt resonerat?. Lika så man ska tvinga personer att använda väst för säkerhetens skull men ändå ser man på världscup tävlingarna på tv så finns det nästan ingen ryttare som rider fram med hjälm, är inte det konstigt?.
Är det inte lika konstigt att man inte ser någon toppryttare rida med väst? Hur kan det komma sig? Kanske tycker dem att det hämmar ridningen och att det är klumpigt. Det ska jag låta vara osagt men det skulle vara kul att veta andledningen till att ingen toppryttare som inte måste tävlar med väst.

Racesafe, riderscompany eller danriders. Det spelar ingen roll vilken väst det är. Jag anser att det är klumpigt och hämmar min ridning, jag har provat att vänja mig vid den genom att dagligen i flera månaders tid rida med västen, men inte blev den nå mer behaglig för det.
Jag accepterar självklart alla som rider med väst för att dem själv vill det, och jag tycker absolut att de ska fortsätta. Men varför ska man tvinga dem som inte vill eller tycker det hämmar ridningen? Jag anser att det är upp till var och en att bestämma det och inte dra alla över en kam som ridsportförbundet nu har gjort. Jag kan även acceptera att man måste ha väst när man tävlar ponny, speciellt små små barn som precis har börjat tävla. Men på storhäst tycker iallafall jag att man borde ha kommit iallafall så pass långt i sin utbildning att man ska få avgöra själv.

Nej ta bort tvånget, se till att först och främst tillverka västar som är mycket mer smidiga och lätt att använda. För jag tror att nu när det har blivit ett tvång så vill ryttare använda väst mycket mindre och jag kan nästan garantera att såfort man inte längre behöver använda den så kommer man kasta bort den. Utan låt dem som vill använda väst göra det, men acceptera även dem som inte vill det. Så tror jag att ni i slutändan kommer få fler ryttare som självmant kommer använda väst och som kanske sedan behåller västen på i högre klasser.
Men ni måste först och främt fråga er själva vad ni vill uppnå med det här, för jag tror att med tvång kommer ni ingen vart och  som jag skrev ovan, ta först och främst fram västar som ryttare vill använda, västar för alla kroppsbygnader som är mjuka och smidiga, sen kan vi börja prata om att använda väst självmant.

Vad tycker ni? Komentera eller skriv ett inlägg på era bloggar om vad ni anser om obligatorisk väst så kanske vi kan börja påverka ridsportförbundet att lyssna mer på oss tävlingsryttare.


Sjuk

Ush fick lov att åka hem ifrån skolan idag, ont i halsen, huvudet och feber. Inte kul, jag som verkligen aldrig är sjuk annars. Jobbig vecka att vara sjuk på bara, 3 nationella prov är inte kul!

Hasse fick som enligt planeringen vila idag, jag åkte bara upp och myste lite med honom men måste jag nog bli snabbare frisk som han piggar upp mig. Orkar därför inte blogga så mycket, vi får se hur det blir imorogon.

Men tills nästa blogg inlägg så tänkte jag passa på att fråga er en sak. Jag har ju drygt 50 läsare om dagen, kan inte alla som läser det här skriva en liten komentar om vem dom är ochså, en liten presentation och kanska vad ni vill höra/se mer av här i bloggen.

 

en lite upppiggande låt iaf


lösgjord

Hasse var super fin i ridningen idag. Han var lösgjord och hade bra tryck i galoppen, det kändes att han var genom jobbad sen igår. Vi jobbade inte så hårt utan han fick jogga i låg form utan några större krav. Det var även så fint väder ute att man kunde rida utan ländtäcke och täckbyxor, solen sken och det blåste inte så mycket. Så efter ridpasset fick de gå ut en sväng utan täcke.

Fick lov att tvätta/smörja upp alla grejer sen igår, det behövdes verkligen och det var skönt när allt var rent, inga skitiga grejjer här inte, haha.


omröstning

Som ni kanske läste i tidagare inlägg så var jag inte likanöjd med 1m fast jag kom placerad, jag var med nöjd med 1.10 fast jag slutade på 13 fel andledningen till det var att kännslan var mycket bättre.

Så min fråga till er är vad ni tycker är viktigast när ni tävlar. Är det kännslan, placeringen eller kanske både och? Alltid kul att få veta hur andra resonerar .

webvoter-omröstning
Vad är viktigast, kännslan eller placeringen?

Både och
Kännslan
Placeringen

Se resultat

Komentera gärna erat resultat om varför ni tycker som ni gör :)
Ponnyakuten

Om 15 min är det dags för kvällens avsnitt av ponnyakuten. Det får ni inte missa, avsnitt 9 av 16Tårar och triumfer i Ponnyakuten

Vad gör man med en häst som bits, sparkas eller stegrar sig? När ryttaren vill hoppa men inte hästen - eller tvärtom?

Åtta barn mellan 11 och 14 år tillbringar två veckor på ridläger med sina hästar. De har kommit till lägret för att de har olika slags problem med hästarna och är i akut behov av experthjälp. Hästartisten och tränaren Tobbe Larsson hjälper dem att övervinna problemen. Med tålamod, vilja och motivation kämpar barnen med sig själva och sina hästar.


Veckoplanering v.11


Vila

Intervall träning (om det är bra underlag) annars mycket igång sättningar

Dressyr med tryck i stegen, öppnor, slutnor och tempväxlingar

Tusse träning

Dressyr på klubben

Vila

styrka genom avsaktningar och igång sättningar


Tävlingen

Ska försöka samanfatta tävlingen, både nöjd och inte nöjd.
I 1m hade jag ett pet i omhoppningen, pissigt då ingen tog de vägar jag gjorde i början dock slog jag av på takten helt efter petet, men men. Kännslan där var inte så jätte bra, han var lite ofokuserad och flamsig och tyckte hindren var allmänt låga. Men det blev en 6e placering iaf. Där folkärna regerade med 4a placeringar av 7.

I 1.10 kändes allt klockrent tills jag kom till hinder 4-5 som var en linje på 7 galoppsprång, oxer till en trippel. Där jag gjorde världens missbedömning och red in honom rakt in i hindret och det blev en mindre krash. Andra gången jag kom på det var han otroligt osäker och trots att vi kom rätt så stannade han. 3e gången jag red mot coachade jag honom extra mycket med att peta på rumpan med spöet, han tog det jätte bra och rsten av rundan var klockren.

Jag är mer nöjd med 1.10 rundan konstigt nog, för där var han fokuserad och hade bra tryck, dock var det sämst resultat mässigt
 

  


Dressyrfilm

Här är filmen från dressyren, som jag lovade :)


Fix

Ridningen idag gick bra, trots att det blev ganska jobbigt privat med släkt o shit så lyckades jag skjuta det åt sidan och bara fokusera på ridningen. Han fick gå i låg och högform idag i traven och han gjorde jätte fina öppnor och slutnor. Gjorde dock ett annat upplägg än vad jag brukar inför tävlingar, och istället för att få honom i en låg och lugn galopp så lät jag honom galoppera med samma tryck som han ska ha imorgon så får vi se hur det fungerar.

Allt är nu fixat och klart inför tävlingen, Hasse är knoppad och allt är som vanligt smort. Vart faktiskt sjukt nöjd med knopparna, vart mer lyckade än vanligt och efterssom att han har börjat få en bättre ansatt hals så ser det ännu bättre ut!

Jag känner att för första gången så kommer vi att vara riktigt matchade.
Jag:
Marinblå charles own med instoppat hår
Röd kavaj med marinblått slag
Nya ljusgråa ridbyxor
Marinblåa tretorn

Hasse:
Knoppad
Dyón träns (svart)
Redline martingal(svart med röd linje i)
Pessoasadel (svart)
Redline magplatta (svart med röd linje i)
Equiline shabrak (vitt med marinblå och silver kant)
Läder benskydd

Känner mig stolt över att vara så bra matchad, haha.

bild från älvdalen förra året


Startlista


Dressyr

Det blev ännu en sen kväll igår. Hade stora paner på att lägga in filmen osv, men det blev inte av. Träningen gick iallafall super efter att ha plckat av båda knatte sporrarna och slängt bort spöet, haha.
Red i nya marinbåla tretornen för att "rida in" dem lite inför helgen och gud va stelt det var med nya stövlar, men som vanligt var det extremt bra fäste och sjukt snygga.

Idag blir det att köra lite lösgörande arbete och fixa allt inför tävlingen, samt lägga in dressyr filmen!

att göra:
Rida
Knoppa
Smörja
Fixa transporten
Plocka in i tävlingsskåpet
Plockafram tävlingskläderna
Dra ut startlista
Fixa film
Blogga (!)


hittade den första bilden någonsin på mig och Hasse från när vi hämtade honom. Så där kan ni se hur han gick när jag köpte honom, stackarn inte en muskel och inte visste han vad man gjorde när man gick på tygeln :/


Vila

Sjukt fint väder idag, så passade på att ta av Hasse täcket och knäppa några vinter bilder på busfröna.

Var ner på Orsa och skrev upp oss imorgon i ridhuset då vi ska ner och rida dressyr inför helgen och befästa allt. Tydligen har även mina tretorn kommit så Pappa får åka och hämta de imorgon, får iaf några stövlar att rida i i helgen, tummen upp på det!

Fick även laserbehandling på axeln som har blivit mycket bättre, så laser är någonting jag starkt kan rekomendera. Fick även reda på att några i närheten har en nybyggd paddock som jag får rida på till sommaren, super så har jag ett riktigt ställe att jobba han på!

Nej, känner att jag inte har något vettigt att skriva så det fick bli ett tråkigt inlägg


Vår

Gud vad skönt att dagarna bara blir längre och längre, nu blir det inte mörkt förrens vid 6 tiden och jag hinner både fixa stallet och rida medan det är ljust ute.

Hasse vilade idag så jag passade på att göra extra fint i stallet. Började även att ge Hasse B-vitamin för att hjälpa till lite extra med pälsfällningen. Som vanligt stod de och ville in, men efterssom att solen sken och det var varmt ute så fick de vara ute till iaf 16.00.

Jag måste plugga på Europas alla länder och huvudstäder tills på torsdag, jag kan typ 6st. Kan inte folk förstå att vi ryttare har andra och mycket bättre saker för oss?


just nu vill jag kunna ta fler sånna här bilder, i korta shorts och Linne!


Tävling


Jag är med, var det du också (klicka på bilden för att komma till tävlingen)


banor

Nya rekomendationer för iår säger att man inte ska  ha relaterade avstånd mindre än 5-6 galoppsprång förens man kommer upp i 1.30. Det kommer då bli mycket galoppsträckor och "upphämtning" av hinder, detta för att främja unghäst utbildningen.

Jag tror detta kommer att ha en negativ inverklan på många. Dels för att det kan bli en chock när man plötsligt kommer upp i 1.30 och avstånd som du inte har ridit på på tävling kommer. Dels tror jag att heta hästar kan få problem och börja springa mer och det är då en större risk att få ett stopp.
Jag tycker det är mest negativt med de nya rekomendationerna, utan vill man främja unghäst utbildningen kan man väll ha rena unghäst klasser? När jag tävlade unghäst så hade jag absolut inga problem när det var som förut och alla rider ju på samma vilkor.

dagens fråga:
Vad tycker ni om de nya banbyggar rekomendationerna?


mentalträningNär jag var mindre tränade jag mentalträning, vilket jag hade nytta av väldigt länge. Men någonstans på vägen så slutade jag med det och har nu glömt bort iprincip allt, men känner att det är väldigt behövligt med tanke på att jag väldigt lätt tappar självförtroendet när det blir någon miss.

Därför vill jag tipsa alla om mentalträning som jag tycker är en jätte bra grej. Här kan ni läsa mer om grunden och början på tankar som man kan tänka i olika situationer.


plus grader

Är faktiskt på riktigt bra humör idag, tror det beror på att vi hade plusgrader ipincip hela dagen.

Hasse gick bra idag, jobbade efter schemat dvs. i lågform och red serpentiner över vägen med innersänkel och tillbakadragen ytteraxel. Jobbade på trycket i galoppen och aktivíteten i traven. Han kändes inte trött alls efter LH träningen. EFterssom Louise sa åt mig att korta upp lädrena så kommer jag åt honom mycket bättre, men samtidigt måste jag tränna ländryggen ännu mer och även magen för att lättare kunna hålla upp mig.

Det får bli en utvärdering på alla nya grejjer också!
Red på nya tränset, nya shabraket som jag inte kommer på namnet på just nu men lovar att ta reda på det tills imorgon, och nya catago ALFA-GEL. 
Dyón tränset hade en större effekt än vad jag trodde. Redan efter 2a gången känner jag att han tar mycket bättre stöd och får fram nosen mycket bättre än med "vanliga" tränsen.
Schabraket som vi köpte på Aubiose för 170kr (halva priset) är faktiskt riktigt bra, den släpper igenom all svett så att undersidan är torr även efter ett hårt pass.
Catago padden köptes på vika häst och släp för 400kr (orginal pris ca1000) och är en "kilpadd" helt i gel, sjukt bra kvalité och den funkar otroligt bra, så de nya sakerna får tummen upp.
Komentera

Det går inte att komentera för min del nu, jätte jobbigt. Så om ni undrar varför jag inte komenterar eller svarar på era komentarer så är det för att det inte går!

HH <3


Veckoplanering v.10


Jogging i lågform

Vila

Vila

Hårdare dressyrpass med inrikting att få under bakbenen

Lösgörande och lydnads arbete

Tävling, falun 1m+110

Dressyr, komma bort ifrån innerskänkeln och ta stöd i bettet


Läsarfråga

 gabriellamannerson-vad tycker du om dina tretorn?
jag har också ett par, inte så förtjust i dem.
men vad tycker du?


Svar- Tretornen är personligen mina favorit stövlar, dem har flera fördelar. Snygga, riktigtsköna, enormt bra grepp och många färg möjligheter. Jag har själv haft svårt att hitta snygga stövlar som sitter bra på vaden då mina vader är ganska grova men tretornen sitter perfekt så jag kan dra åt dem hur hårt jag än vill.
Jag älskar även att dem är så lätta att göra rent, bara skölja av dem med vatten men jag smörjer dom även med läderfett för att hålla dem snyggare längre.

En stornackdel med dem är ju dragkedjan som går lätt sönder, jag är nu inne på mitt 4:e par som kommer till veckan. Men det possitiva är ju att man får helt nya stövlar om dem gamla går sönder. Så överlag är jag otroligt nöjd med mina tretorn och har nu beställt ett par marinblå till tävling.

Tränings helg

Ursäkta kass uppdatering igår och idag. Men kände att vi kom hem så sent igår och åkte för tidigt idag för tt hinna blogga .
Tyvär vart det inget filmat men det fick bli ett par bilder på Hasse ist. Träningen gick hyfsat bra, inte alls våran bästa träning men jag är super nöjd med hästen och det var väll andra omständigheter som gjorde att det inte kändes super.

Temat på träningen var att hästarna skulle komma bort ifrån innerskänkel och få bättre magmuskler som gör att dom kan jobb bättre med ryggen.
Första dagen red vi som vanligt mest på backen med mycket små serpentiner, nogranna hörnpasseringar, sena  uppsvängar på små hinder och som vanligt galoppbommar före hinder.
Andra dagen fortsatte vi att jobba på innerskänkeln med hoppning på volt som funkade jätte bra. Vi fortsatte med galoppbommar och ett räcke, Hasse som har jätte svårt med galoppbommar före hinder gjorde det jätte bra, dock blev han riktigt osäker när hindret kom upp på 1.40 och hästen före oss krashade ett par gånger och sedan vägrade hoppa, men det löste sig tillslut och avslutet med en bana på 1.10 kändes klockrent och riktigt passande till tävlingen nästa helg.

Tummen upp även för nya tränset som satt perfekt och fungerade riktigt bra som jag trodde, kände en stor skillnad redan efter 1a och 2a gången. Vart även riktigt glad när Anna Dahlsten kom och berömde mig för att jag har fått en sån bra ordning på honom och att hon trodde att han skulle kunna gå stora klasser :)
 Lolas häst Corre och Hasse


Urustning

Tänkte skriva ett litet inlägg om vad jag ska ha för utrustning till Hasse idag, innan vi sticker upp til stallet.

Hasse
Sadel: 
Pessoa don necco

Träns:
Dyón the difference

Benskydd:
Vita

Schabrak:
rosa/blå från three horses

Martingal:
Redline

Bett:
Rakt äppelbett med äggringar

Jag
Hjälm:
Gpa speed air tone in tone/ Charles owen classic

Shaps/skor:
(pga. trasiga tretorn) mountainhorse

Sporrar:
Sprenger 15mm eller 25mm


inför LH

Det blev lite lösgörande arbete för Hasse idag, han var otroligt fin efter intervall träningen så det blev mest tempoväxlingar i skritt och trav. Hjälpte även Sanna lite med Eu och hon var riktigt tuff och duktig (:

Det blev även en sväng ner till Aubiose för att köpa ett par marinblåa tävlings tretorn. Men såklart hade dom inga inne så det fick bli en beställning och så får jag hoppas på att dom kommer nästa vecka! Fick även reda på att man ska börja sluta sälja advance då falsterbo kommer(?) Ganska sjukt enligt mig, någon som vet mer om detta?
Imorgon åker vi till Mora vid halv 2, ska hoppa 5 men man vet aldrig hur lång tid det tarigenom mora nu när det är vasaloppsvecka. Vi har iallafall box hela lördagen och söndagen så han slipper stå i transport.

SItter hos pappa nu. Sanna stannade en natt till och åker hem imorgon både jag och Hasse kommer sakna dom. Men vi får hoppas att dom hälsar på snart igen. 

Nej ikväll får det bli en tidig kväller för oss, Sanna har så bra inflytande på mig, den lilla skit ungen.Film

Här kommer en film från Fredrik träningen. Tack Marit för att du filmade!Intervallträning

Idag blev det intervall träning för både Hasse och Eu. Vi lörde 7min galopp åt gången, skritt i 7min osv. Vi gjorde upprepningarna 4gånger i galopp innan Eu blev så jobbig att jag fick lov att hoppa upp och Sanna.. ja hon fick lov att rida lilla Hasse :)

Men det gick faktiskt bra för båda, Hasse skötte sig exemplariskt och Eu fick jag jobba ganska mycket med innan han blev OK. Sen blev det ner på klubben och kolla på Tusse, vissa folk roar ju alltid. Speciellt dom so minte har kommit så långt i sin utbildning, man blir så nostalgisk när man ser dom verkligen.. sjukt söta !

Ringde även Lyckås idag och pratade om hur jag skulle göra med stövlarna med tanke på att det hade gått över 1 år. Och jag fick ett par nya ändå, så tack Lyckås för det! :D


Sull

Ush, vet inte riktigt vad jag har gjort för fel. Nån måste hjälpa mej!


godmorgon

Vi har precis släppt ut hästarna, uppe med tuppen altså. Det vart inte nå race som vi hade hoppats på för att få de bästa bilderna, men dom sparar iallafall energi tills vi ska galoppera. Ikväll åker vi nog och kollar på Tusse träningen :)

Måste komma ihåg att ringa lyckås under dagen om mina stövlar!

  


fin främmande

Förlåt för dåliguppdatering under dagen. Internet cpade hos mamma och sen kom Sanna och Eu osv. Hasse vart iaf jätte glad att hans kompis kunde komma och dom stod och kliade varande både länge och väl ^^

Nu har jag ooch sanna bäddat dubbelsängen med 500 filtar och täcken så att vi inte ska frysa. Uppdateringen kommer nog vara ganska kass under dom här dagarna men förhoppningsvis så kommer det komma mycket kort ist då Sanna har med sig systemisen.

Red ut med Lina på roger idag, jätte trevlig och Lina är som vanligt öppen om allting, haha. Vi pratade om Grey's spm började idag och som vanligt på onsdagskvällarna satt jag klistrad mellan 21-22. Nej det här var allt från mig för ikväll. Imorgon blir det intervall träning på hästarna :)


Storfrämmande

Idag kommer inga mindre än Sanna och Eu, ska bli mycket trevligt och dom stannar tills på fredag :)
Hasse ska bara skrittas idag och Roger ska få ett litet pass. Ursäkta röran på bloggen, håller på att fixa lite och det går väll lite sådär. Om det finns någon som är duktig på det här med  flikar i headern och länner att dom vill hjälpa mig lite, kan ni gärna höra av er :)


Menylänk

Vill ni göra som sanna m.fl. och få eran bild och länkning i menyn? gör så här då:

1.Lägg till mig på bloglovin

2. kopiera denna bild och sätt in i eran meny med länkning till min blogg

vet ni inte hur man får in en bild i menyn kolla här

3. Lägg in eran bild som ni vill ha i menyn i ett inlägg (tänk på att det ska vara rätt storlek)

4. Komentera ett inlägg här i bloggen där ni skriver vad ni har gjort och länken till det inlägg som eran bild finns i.Tänk på att jag måste kunna kopiera eran bild och att jag inte sätter in eran bild förens ni har satt in min :)


Veckansblogg


Tävling


tävla här


Ny header

Efterssom att det börjar dra ihop sig till tävlingssässongens start, så tyckte ja att det var dags att slänga ut den gamla vintriga, lodiga headern och in med en mer tävlings inspirerad.

lämna gärna era åsikter, bra som dåliga och vad som kan förbättras :)

nya

gammla


Veckoplanering v9


Jogging i lågform efter helgens pass

Vila efter helgen

Skritta

Galopp jobb för att sätta underbakbenen och bli starkare

Lydighet och lösgörande

Louise Haaga träning

Louise Haaga träning


Ny kategori

Blev inspirerad av en annan bloggerska som varje vecka skrev upp hur hon skulle rida, vad hon skulle göra med hästen osv.  Så därför har jag lagt till kategorien "veckoplan" så först och främst jag själv ska kunna gå in och kolla hur planen ser ut :)


hemma

Just nu känner jag att jag har gjort mig förtjänt av en vilo pause, kom precis hem från Ullis efter en konditionspass på Roger.

här kommer även lite före och efter bilder på städningen :)Hurtig

Man kan ju absolut inte säga att vi ryttare är lata!
Åkte upp till torrvål kl6 imorse då pappa började jobba tidigt. Gav dom kraft och hö och medans dom åt mockade jag boxarna. Kollade in i sadelkammaren och såg en j*vla röra så idag blev det storstädning där inne, och nu måste jag lova mig själv att hålla rent och snyggt, hehe. Vid 8 tog jag ut Hasse på en liten tur, han fick ett väldigt lätt pass med jogging och lugn galopp i lågform. Se blev det till att slänga ut hästarna och städa klart, från 9-11 fixade jag klart och nu äter jag lite lunch innan det blir till att åka iväg till Ullis och rida Roger.

Som sagt, vi ryttare är inte lata, speciellt inte på lov när alla andra ligger hemma och sover eller på helger när vi går upp 4 för att åka och tävla medan många andra ligger hemma och är bakis.

före och efter bilder kommer ikväll :)


RSS 2.0