now i can't behave

Helt enkelt grym skönt att ha helg, kan inte beskriva kännslan av att kunna rida och bara vara i stallet hur länge man vill utan att känna stressen att man ska hem och plugga. Det finns nog ingenting mer avslappnande än att kunna vara för sig själv och samla sina tankar.

Dagen bestod av att  vi tog en tur ner till klubben med Hasse och körde lite markarbete.

Sedan ut med Lina och Emil på Roger, red runt myran och som vanligt gick även han bäst, börjar ta riktigt bra stöd i handen och bära sig bra :))

Banan med Hasse bestod iaf av 4 hinder som stod 10m ifrån kort sidan, Sedan drog vi ett streck 10m efter hindren så att jag skulle hålla mig på en 20m volt. Hindrens placering ser ni på bilden. Syftet med övningen är att hoppa hindren i lättsits och helatiden få hästen att vänta ut hindren och landa i rätt galopp. Samtidigt som det är väldigt lösgörande och man tränar hästen att svänga utan att "flyta ut" i svängarna.

Tips: ta hjälp av väggarna så mycket som möjligt och ta ut vägarna, ha inte bråttom och rid med tanken " ett till" dvs. att du ska tänka att du ska ta ett galoppsprång till. Titta hela tiden på nästa hinder och börja med att hoppa lågt. Ibland kan det vara bra att bara börja med bommar på marken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0