Peter Eriksson clinic

Hopp clinicen för OS-ryttaren Peter Eriksson igår var riktigt bra och intressant. Han hade 3 olika grupper med ryttare och hästar som låg på 3 olika nivåer kan man väll säga.

Första gruppen bestod av unghästar där b.la Ulrika red. Här gick han igenom grunderna och hur viktigt markarbetet var redan från när hästarna är unga, att lära dom att tänka frammåt och bli mjuk i sidorna. Bommar, låga hinder samt lite lätt studs var det främsta ryttarna tränade på.

Andra gruppen bestod av ryttare på 1.20 nivå och här ökade kraven lite, med galoppbommar på 14m där de skulle rida på 4 galoppsprång. Studds på börjtspår med avstånden 2.60 på innerkant och 3.40 på ytter om jag inte minns helt fel. I den här gruppen tränade man även på att rida 21m på 6 språng och kunna reglera hästarna.

Sista gruppen bestod av ryttare som rider 130-145. Där red b.la Anna Dahlsten som äger hälften av Roger, unghästen jag rider ibland ni vet?! Samt 2 ekipage till. Här la han in en kombination med 11m i början där de skulle rida på 3 språng. Här fick de hoppa mer banhoppning med lite större hinder och tränade på att rida i lugn och rytmisk galopp för att få bra språng och få rätt antal galoppsprång till hindrena efter.

Jag har verkligen fått inspiration efter clinicen, banan han byggde upp bestod av mycket relaterade avstånd fast med ganska få hinder, som du kunde hoppa åt alla möjliga håll. Så på måndag när Hasse ska hoppa blir det en variant av den banan :)


Kommentarer
Postat av: Lisa

Haha, hopp clinic.....o så lägger du in en bild på min dressyrhäst ;)

2010-08-21 @ 12:08:28
Postat av: Katrinne

Var på samma clinic som dig! Tycker att det var superbra! :)

2010-10-18 @ 18:38:55
URL: http://www.ryttarliv.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0