Helge hoppning

Hoppningen med Helge gick super idag, han gör framsteg från vecka till vecka och då blir ju träningarna ännu roligare. Han har även börjat förstå lite hur man hoppar med frambenen och får fler och fler bra språng varje gång. Bakbenen och ryggverksamheten är ju absolut inget fel på måste jag ju tillägga.

Vi hoppade iallafall runt en bana där räckerna satt på 90 och oxrarna på 80. Första gången vi lägger in oxrar i banan vilket han tog jätte bra. Även fast han kom nära på 2 hinder första rundan och rev dem så gjorde han inte om samma mistak 2 gånger och tryckte ifrån lite till andra gången. Han behöver nämligen stöd i munnen ända tills han lyfter och är inte redo riktigt än för att ta balansen i kroppen helt själv genom att jag mjuknar sista språnget, men det kommer att komma.

Måste avsluta med att stolt säga att han bjöd riktigt ordentligt på sitt första hinder idag. Samt att han höll galoppen ända fram till hindren nästan hela passet. Men det är ju tack vare att susanna jobbar på så grymt bra hemma med honom, så att han blir starkare från gång till gång :)Detta var den lilla banan vi hoppade runt. Storleken på paddocken är 40x70.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0